Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Spanska inbördeskriget

Startat av Per pirat, 20 april 2005 kl. 02:29:55

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 Gäst tittar på detta ämne.

Scipio

#15
Citat från: "Anders Fager"Europaserien brukar kännas ruggigt daterad, men den funkar nog bra till just det kriget. ÄR det några politiska regler att tala om i  Whom the Bells Tolls?
Äger det, men har inte testat spela det ännu. Det finns alldeles för få Europa/EFS/OCS intresserade i Skövdeområdet tyvärr.

Men i truppväg så har dom lyckat pilla in:

Loyalister:
- Peoples Army
- International
- Asturian
- Basque
- Catalan
- Santandero
- Anarchist
- POUM

Rebeller:
- Nationalist
- Colonial
- Falangist
- Requete
- German
- Italian

När det gäller det politiska systemet så är det väldigt detaljerat när det gäller dom olika fraktionernas styrkor och svagheter och de verkliga problem som uppstod under krigets gång.
Det är dock inte så att man kan springa omkring och försöka göra så mycket för att påverka den politiska situationen rent politiskt sett om ni förstår vad jag menar. Utan i stället så kan vissa omständigheter i spelsituationen "trigga" många av dom här händelserna.

Och sen så finns det med lite "optinal rules/units" som man kan köra med om man vill utforska allternativa utvecklingar av kriget.

Vet inte om det är det bästa spelet som har gjorts på området men det är mycket omfattande och säkert mycket lärosamt.

Dessutom så får man med en hög med fler "spel" på köpet i boxen.
Det finns en extra regelbok med regler för "what if" scenarios och kampanjer under andra världskriget och innehåller också en mastodonthög med extra brickor och tabellhäften till dessa spel (Operation Felix, Invasion of Spain och Spanish Torch).
"No boom today. Boom tomorrow. There's always a boom tomorrow"

A F

#16
Klassigt svar. Sånna här politiska nyanser är alltid svåra i spel som fokuserar på konflikten.

Per pirat

#17
Jag gillar samma fassystem som Turning Point Stalingrad, Breakout Normandy etc. Är det någon som vet om det finns inbyggt i något av alla tipsade spel?

CiteraDet är dock inte så att man kan springa omkring och försöka göra så mycket för att påverka den politiska situationen rent politiskt sett om ni förstår vad jag menar. Utan i stället så kan vissa omständigheter i spelsituationen "trigga" många av dom här händelserna.

Jag tycker det är ett vettigt system för sådna händelser. Jag vill inte ha händelsekort som gör att någon byter sida eller what ever.

Jag tycker spelet verkar coolt!
The essence of the Gemeinschaft of capital is organization.

Klas Malmström

#18
Nu finns Guadalajara (SCS) på MMPs hemsida för pre-order.
http://www.multimanpublishing.com/preorder/viewGame.php?id=22
Klas Malmström
Linköping

Elias Nordling

#19
Ska väl säga att jag spelat For Whom the Bell Tolls ett par gånger, inklusive ett maraton-epostparti som varade längre än kriget med Fred Helffrerich, fd redaktör för Fire & Movement.

Ett krig som Europa-systemet funkar hyggligt bra på, fast det finns en del optimala strategier som kan rubba balansen. Och så har vi ett brutalt överlastat sjösystem för kriget i fråga. Men trots det ett spel jag gott kan tänka mig att spela om.
"Your value to me as a tester is your vandal instinct at breaking games!"