Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Yngve

#1
Boxen / Nördchampionat
26 oktober 2007 kl. 10:34:04
#2
Andra världskriget / KRIEG!
30 januari 2006 kl. 10:51:06
I helgen plockade jag fram mitt gamla KRIEG!

Jag var övertygad om att husets katter hade festat på några av brickorna, men det visade sig vara komplett (fast 3PzArmy och 1Can Army var ganska tuggade...  :( )

Är det någon annan som prövat detta? Jag solitärade några år och det var ju fortfarande sk*tkul! Inte så seriöst som WiF förstås.

Grundenheterna är armekårer, som man kan bygga upp till armeer. Det verkligt lustiga i detta spel är korten - det är inte "Card-driven", men däremot så styrs din produktion och politik av vilka kort du väljer. Och man måste välja ett kvartal i förväg. Det finns också en del beroenden mellan korten så allt är inte tillgängligt i förväg.

Politiken styrs som sagt av korten men har nästan karaktären av "random events". Har tysken otur lyckas han inte ens förklara krig mot Polen 1939 (i alla fall inte på det sätt som låter honom blitza Polen). I mitt parti så förklarade sig Ungern strikt neutralt, Jugoslavien och Grekland föll in i axelmakterna och Spanien upplät sitt territorium åt tyskarna. Frankrike kollapsade till slut trots att Belgien-Holland inte blitzades. Bulgarien erövrades av en kombinerad Jugo-tysk invasion. Rumänien och Finland gick med tyskarna efter att Barbarossa startat.

Lustigaste regel i detta spel: Den tyska brickan för Uboote XXI kallas för "Air Support Unit"!  :lol: Och det funkar i spelet....
#3
Andra världskriget / Fire in the Sky
2 september 2005 kl. 14:31:42
Fire in the Sky: The Great Pacific War levererades till mig via UPS och UGG idag.

550 kr inkl porto och tysk moms. Kanske hade varit billigare direkt från MMP men det är inte säkert.

Skall vara otroligt enkelt men ändå inte simpelt. Eftersom jag är väldigt förtjust i Victory in the Pacific så borde det kanske passa mig.  :oops:

Hem och prova!  :D