Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - BjornH

#76
Lyssnade just på senaste avsnittet av Guns, Dice, Butter där de hade en lång konversation om för och nackdelar med systemet. En tyckte att det var svårt att få in känslan för varför strider uppstod där de gjorde historiskt. Han menade att sätta en massa VP på Sharpsburg var att fuska fram dem. Jag är lite inne på samma tankar. Detta verkar dock endast gälla basic scenarion, i kampanjerna verkar VP vara mycket mer generiska vad jag kan se. Har du testat någon full kampanj också?
#77
Absolut, jag förstår precis.
#78
Du kan få låna mitt Fontenoy om du vill.
#79
Shopping / Köpes - The Last Hundred Yards
25 mars 2021 kl. 23:55:34
Nu blev jag sugen på att testa Last Hundred Yards eftersom sonen visat intresse för taktiskt spel (I form av Undaunted Normandy iofs men ändå), men det verkar ju såklart vara slut överallt...
#80
Boxen / SV: Abraham Lincoln i ny dager
26 februari 2021 kl. 20:08:49
De har en teori om att eftersom dåtidens film bara fångade mest blått ljus så missade kamerorna en del, tex mer rödaktigt ljus som vanligtvis mjukar upp ojämnheter i huden. Rynkor skulle då bli ganska överdrivna i foton innan 1910 typ.
#81
Boxen / Abraham Lincoln i ny dager
26 februari 2021 kl. 16:21:03
Han såg förmodligen ut såhär:



Kul artikel från:

https://time-travel-rephotography.github.io/
#82
Boxen / SV: nCoV-2019
22 februari 2021 kl. 10:04:11
Citat från: aegneus skrivet 21 februari 2021 kl. 22:22:07
Jag orkar inte kolla igenom den engelska; har du en litteraturlista? Jag är mest intresserad av peken som visar vilka tester som finns idag och deras precision mm.

Litteraturlista i 'description' under videon.
#83
Science-Fiction & Fantasy / SV: Starfire (3rd Edition)
21 februari 2021 kl. 20:04:57
Kul, tack Filip!
#84
Boxen / SV: nCoV-2019
21 februari 2021 kl. 20:03:32
Kul att ni kollade!

Citat från: Strv102r skrivet 21 februari 2021 kl. 18:32:34
Mycket intressant! Verkar mycket bättre än alternativen. Det måste bara finnas i princip obegränsade tillgångar av enkla självtest. Inget problem i framtiden. Frågan är hur många olika virussjukdomar vi ska obegränsad tillgång på enkla självtest för? Och sen kommer ett nytt virus?

Även om det kommer bli billigare måste vi såklart prioritera, prioritera nya virus samt sådana som ger allvarliga symptom först och prioritera sannolika utbrott. Men att ta fram liknande antigentester mot nya virus kan göras hyffsat lätt inom någon månad med nuvarande teknik. Man behöver ta fram lämpliga antikroppar. Sen någon månad till eller två för massproduktion om fabriker finns redo. Om vi däremot lär oss att snabbtesta direk för virusgenom (RNA el. DNA istället för antigener) hemma, då kan man börja massproducera test redan någon vecka efter upptäckten av ett nytt virus. Det vore riktigt bra. Det finns några sådana tekniker på gång så det kommer gå snart. Däremot behöver själva "masstest strategin" i sig testas, det är det vi borde göra nu. Antigentesterna mot Covid är som sagt mycket bra på att upptäcka smittsamhet.

Hemtester kommer dock under lång tid framöver aldrig vara lika träffsäkra som labtester vad det gäller att upptäcka minsta spår av virus (men däremot förmodligen lika bra på att uptäcka smittsamhet). Eftersom labtester också utvecklas är det kanske ganska sannolikt att hemtester faktiskt aldrig någonsin kommer vara lika träffsäkra som vårat bästa labtest. Kritiker menar att det inte är etiskt att släppa tester som inte är lika bra som de extremt känsliga labtesterna vi har. Falsk trygghet o.s.v. Jag menar att det är att låta det perfekta vara det godas fiende och målet är framförallt effekter på populationsnivån - att sänka R.


#85
Boxen / SV: nCoV-2019
19 februari 2021 kl. 16:16:31
Jag nekropostar lite här för att promota några videor jag gjort på ämnet som kanske kan vara av intresse för några av er.

Kortversion på svenska (mest argument, lite för ont om tid för att faktiskt förklara): https://youtu.be/7qBdDFFhe6M

Med mer science, 30 min, på engelska (bättre version om du orkar): https://youtu.be/s5zb7hwIT9s

Hälsn.

- Björn H
#86
Krigsspel / SV: Trycka egna krigspels-counters?
27 januari 2021 kl. 20:51:38
Najs!
#87
Jag kommer! Enkelrum tack.
#88
Citat från: Fredrik H skrivet 27 september 2020 kl. 22:18:09
Det enormt ambitiösa EU-projektet: Björn H planerar ständigt nya krigsförklaringar samtidigt som Filip verkar gladare än Magnus.

He he. Vive la France!
#89
Hej,

Jag köper Space Empires + Close Encounters om du har dem kvar.

- Björn
#90
Citat från: Elias Nordling skrivet  4 april 2020 kl. 20:15:43
Minns ett "parti" Blood Royale som i grunden bara var en 90-minuters övertalningskampanj från en spelare. Det var genuint underhållande som rollspelsupplevelse.

Ja det känns som att rollspelsmomentet är viktigt och att det lätt kan ta över hela spelet. :) Funderar på om det inte vore bra att införa lite mer formaliserade alliansregler, så som i t.ex. Virgin Queen så att själva brädspelet får lite större del.