Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - Rapax

#1
Jag är intresserad av följande OCS:
Guderian's Blitzkrieg
Baltic Gap
Beyond the Rhine

Finns de kvar?
#2
Någon som vet var man kan få tag på OCS Baltic Gap? Det verkar vara slut överallt.
#3
Historiska spel /
1 november 2008 kl. 17:17:39
Finnmarken alltså? Det kanske förklarar namnet också.
#4
Historiska spel /
29 oktober 2008 kl. 15:36:29
Den stora ironin är ju att i den danska krigsförklaringen som lämnades in till guvernören i Halmstad sommaren 1657 så stod det att Sverige hade skymfat Danmark genom att behålla Särna och Idre efter Brömsebrofreden.

Man gapade alltså efter två små socknar i Dalarna och tappade istället Halland, Skåne, Blekinge, Bohuslän, Trondheims län och Bornholm.
#5
Science-Fiction & Fantasy /
16 mars 2008 kl. 23:44:53
Med mitt svarta hjärta är det kaos och demoner som gäller.

Blood for the blood god, skulls for the throne of Khorne!
#6
Krigsspel /
16 mars 2008 kl. 23:34:45
Fire in the Sky är ett spel där ett parti mycket väl kan gå precis som historien. Ofta blir det en konflikt i melanesien (oftast på hexen med Guadalcanal) där båda sidor slänger in mer och mer stridskrafter. Japanen brukar dessutom rycka fram i sydostasien till Burma ungefär, där det tar slut. Midway är nog det enda historiska slaget som inte har så stor chans att återupprepas i Fire in the Sky.
För övrigt står det i reglerna att Japan förlorar kriget oavsett vilken spelare som vinner på VP.
#7
Andra världskriget /
21 november 2007 kl. 21:00:14
Boktipset:
Shinano! av Josef F Enright.
Befälhavaren över USS Archerfish berättar hur han med fyra torpeder sänkte det största örlogsfartyg som nånsin sänkts. Motståndarsidan är också skildrad med hjälp av överlevande japanska underbefäls berättelser.

Datorspel:
Måste hålla med om att Silent Service II är bland de bästa krigsspel som finns att få på datorn.
#8
Boxen / Samåkning till BSK?
24 oktober 2007 kl. 23:41:49
Någon som planerar att ta sig från Linköping till Borås nästa helg? Swebus verkar bojkotta rutten helt och hållet så bil känns som bästa alternativet. Jag har en som kan rulla om jag får fler passagerare. Alternativt kan jag tänka mig att åka med någon annan.
#9
Science-Fiction & Fantasy /
24 oktober 2007 kl. 23:25:12
Jag har spelat lite Battletech under mina dagar. Riktigt kul spel faktiskt. Jag skulle kunna tänka mig att ta ett parti med dig om du är sugen. Har dock inga miniatyrer eller kartor, men väl en regelbok (BT Master rules).

Den där lådan som du länkar till har jag aldrig sett förr men det verkar vara någon form av nyare start-set. Där finns iallafall allt man behöver - plus lite fluff.
#10
Andra världskriget /
25 september 2007 kl. 14:32:54
Akagi är ett CV och typ systerfartyg till Kaga. Näst efter Shinano var de två de största japanska hangarfartygen.

Hiryu och Soryu är också CV och systerfartyg till varandra med undantaget att de är spegelvända. Tanken där var att de skulle kunna operera sida vid sida med "air operations" åt varsitt håll och ändå kunna ligga tillräckligt nära för att dra nytta av varandras luftvärn (som ju inte var imponerande på något sätt).

Något lustigt som japanerna upptäckte under kriget var att Soryu (som hade överbyggnaden på babord sida) drabbades av betydligt fler allvarliga krascher än Hiryu. Förklaringen (som även bekräftats av studier efter kriget) är att den mänskliga hjärnan i en krissituation har en tendens att tänka "sväng vänster".
#11
Boxen /
25 augusti 2007 kl. 18:07:41
Blev också Hufsa. Är det norska för Hemulen eller?

Ja, jag erkänner. Jag läste de där urflippade sagorna som liten.
#12
Boxen /
30 juli 2007 kl. 22:42:57
Hur bevisar man för tillverkaren att ungen minsann precis hade fyllt 5 jordsnurr innan han flitigt pillade sönder prylen eller att den varelse som kom upp ur djupet och tuggade sönder väskan faktiskt var en tumlare?
#13
Boxen /
31 maj 2007 kl. 16:30:07
Jag tycker det är lite underligt att en dryck som skotsk whisky höjs till de snobbistiska skyarna på ett sådant sätt när den egentligen "lånar" halva sin smak från Spanien.

Men gott är det.
#14
Events /
7 maj 2007 kl. 12:14:19
Jag skulle inte ha något emot att få spela Fire in the Sky igen. Det kanske till och med kan bli en turnering med tanke på förra årets uppslutning kring spelet.
#15
Krigsspel /
19 januari 2007 kl. 14:49:43
Två exempel på ruskigt dåligt skrivna regler:

Europa universalis - dålig och ologisk struktur, dåligt förklarade regler, helt sneknullade hänvisningar och ett språk som skulle försätta vilken engelsklärare som helst i ett tillstånd av gurglande och mental ostabilitet.

7 ages - regler på 12 sidor som borde varit på det tredubbla. Man måste helt enkelt, med regelhäftet som guide, gissa sig till hur man spelar.

Inget av spelen är dåligt för det, men inlärningsprocessen kunde ju ha förkortats avsevärt om någon bara hade tänkt efter en extra gång innan man skickade reglerna till tryckeriet.