Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - tobias

#1
Events / Spel i försvarssektorn 2024
17 januari 2024 kl. 10:03:23
Imorgon arrangerar Försvarshögskolan och FOI en heldagskonferens kring krigsspel i försvarssektorn - mycket intressant! Är det någon här som ska medverka tro?

https://www.fhs.se/speliforsvarssektorn
#2
Events / Blippborgen - Öppet hus 9 september 2023
29 augusti 2023 kl. 21:31:35
Blippborgen - Göteborgs spellokal för alla som gillar tyngre brädspel, figurspel och liknande håller öppet hus för att visa upp lokalerna!

Kom förbi och se vad vi har att erbjuda, vi bjuder på kaffe, fika och nördiga samtal för alla intresserade!

Adressen är Övre Olskroksgatan 22, närmsta större hållplats är Redbergsplatsen. Svart grind med en stor hexagon på, telefonnummer till Tobias eller Erik kommer att stå på grinden, ring för att bli insläppt.

#3
Events / Blippborgen - Öppet hus 14 april 2023
12 april 2023 kl. 14:24:01
Vår spellokal i Göteborg, som nu fått namnet Blippborgen, är nu redo för spel och vi kommer att börja köra lite öppet hus för alla som är intresserade. Redan nu på fredag kommer jag och Erik att vara där och spela lite efter jobbet, med start från 17:00. Kaffet står på och det går utmärkt att komma förbi och kolla in lokalen, dricka kaffe och snacka lite skit.

För vägbeskrivning, maila stab@blippborgen.se - lokalen ligger i Olskroken, nära Redbergsplatsen.
#4
Krigsspel / Spellokal i Göteborg finnes
26 februari 2023 kl. 12:20:34
Efter att i flera år saknat en spellokal i Göteborg som är anpassad för krigsspel och andra brädspel som behöver stå uppställt en längre tid har vi, Tobias Eliasson och Erik Norén, bestämt oss för att göra någonting åt saken.

Den 1 mars får vi tillgång till en spellokal på 60 kvadrat och vi letar nu efter fler spelare i Göteborg som är intresserade av att vara med och dela på denna.

Lokalen ligger i Olskroken, nära Ånässkolan. Närmsta hållplats är Ejdersgatan, men Redbergsplatsen ligger bara 500 meter från lokalen. Det är en källarlokal i botten av ett lägenhetshus och består av två rum på ca 30 kvadrat vardera. Pentry finns i lokalen, toalett finns direkt utanför och delas med husets tvättstuga.

Vi kommer att utrusta lokalen i flera steg, som ser ut ungefär så här:
Steg 1: Spelbord, stolar, förbättra belysningen, mattor, skoställ och kaffebryggare
Steg 2: Fler spelbord, fler stolar, fler förvaringshyllor, mikrovågsugn, kioskverksamhet
Steg 3: Soffhörna, bänkdiskmaskin, TV

Det vi vill att lokalen ska kunna erbjuda är dels det uppenbara, spelbord där spel kan få stå uppställda en längre tid. Bekväma stolar och möjligheten att spela såväl kvällar efter jobb som under hela helger. Vi vill också ha en soffhörna och att lokalen ska erbjuda trevligt häng, även om du inte är med och spelar något just den dagen. Du ska ändå alltid vara välkommen att komma ned på en kopp kaffe, snacka lite skit, kolla in folk som spelar och klippa lite counters. Vi kikar även på en hörna för lite hobbybygge där man kan måla lite stridsvagnar.

Vi vill att alla som är med faktiskt har chans att nyttja lokalen, därför kommer vi redan från början att sätta ett tak på 12 personer. Sedan får vi utvärdera, men vi tänker att tre spelbord med fyra personer på varje är vad vi siktar på i början.

För detta kommer det att vara en månadskostnad på 500kr. Betalas i förskott och motsvarar 10% av månadshyran. Vän av matematik inser då snabbt att vi, vid full bemanning, drar in 1000kr extra varje månad. De pengarna kommer att gå till att utrusta lokalen, att köpa in kaffe och att arbeta upp en buffert för framtiden för att ha höjd inför hyreshöjningar. Går allt bra kan det bli aktuellt att justera månadsavgiften, bjuda på en avgiftsfri månad eller liknande. Ingen kommer att gå med någon som helst form av vinst.

Formellt sett så har vi valt att i dagsläget inte bilda en förening för detta, men med det sagt så vill vi ändå att det ska finnas en demokrati bakom och kommer att ha regelbundna möten och möjligheter för alla att vara med och påverka vad lokalen ska bli. Vi vill lika mycket bygga en community för likasinnade och en mötesplats för alla krigsspelare i Göteborg. Öppet hus, temaevent och annat kan också komma att bli aktuellt och vi ska även skapa en bra modell för att kunna ta in gäster till vissa spel osv.

Detta ingår i din månadsavgift:
- Tillgång till lokalen dygnet runt
- Möjlighet att förvara spel i lokalen
- Gratis kaffe

Är du intresserad? Ta kontakt med oss via mail så snackar vi!
tobias AT tobiaseliasson.se eller erik AT eriknoren.se

Går givetvis bra att ställa frågor osv i tråden här också.
#5
Shopping / Tobias rensar i hyllan
6 december 2014 kl. 10:08:11
Dags att börja rensa lite i hyllorna hemma.

Alla spel är opunchade och i princip har jag bara öppnat dem, kollat så att allt är med, tittat på kartan en gång och sedan ställt det i hyllan.
OCS: Tunisia - 600kr
OCS: DAK2 - 1700kr
OCS: Korea (First edition) - 400kr
CWB: Three Battles of Manassas - 300kr

Spelen finns i Göteborg, kan skickas till självkostnadspris. Helt ok att komma med förslag på paketpris.
Fler spel kommer att dyka upp, men jag ser till att den översta posten i tråden alltid har aktuell lägesrapport.
#6
Krigsspel / FLYTTAD: WW1
3 december 2014 kl. 16:07:27
#7
Nyheter & feedback / krigsspel.se FAQ
20 september 2014 kl. 12:14:00
I den här tråden postar vi administratörer användbar information kring forumet och hemsidan krigsspel.se

Vad gör jag om forumet ligger nere?
Kontrollera om vårt webbhotell Oderland har globala problem. Deras driftinformation hittar man här.
Skulle det inte vara problem hos webbhotellet kontrollera då i Facebookgruppen Krigsspel.se (bli medlem!), står det ingenting där om problemet, posta ett inlägg där så ser vi administratörer detta.

Vad gör jag om forumet har tekniska problem?
Felamälan görs enklast genom att posta en tråd om det i Nyheter & feedback.

Min medlemsansökan godkänns inte?
Detta beror troligen på att du inte har fyllt i tillräckligt med information om dig själv i din profil så att vi inte kan avgöra om du är en bot eller inte. Fyll på med mer information!

Hur lägger jag enkelt upp bilder från min mobil eller dator?
OBS: Fungerar inte på snabbsvar


1. Välj "Bifoga" längst ner i "editorn" enligt bilden ovan.
2. Bifoga önskad bild från mobil eller datorn.
3. Ladda upp bilagan.
4. Välj "Infoga" för att få bilden att hamna på önskat stället i din post.
#8
Nyheter & feedback / Forumet kör nu Tapatalk
6 maj 2014 kl. 17:51:31
Efter önskemål har vi nu installerat Tapatalk för forumet. Denna app gör att det är enklare att surfa på forumet från mobil eller surfplatta. Mycket nöje!
#9
Vi har en ny avdelning på forumet, nämligen Digitala Krigsspel. Det här är en del av hobbyn som har blivit så stor att vi känner att den förtjänar en egen avdelning. Vi har valt att inte dela in den i ytterligare tidsperioder eller speltyper, utan vi börjar med att samla alla diskussioner kring icke-analoga spel här i fortsättningen.

Vi kommer att gå igenom forumet och flytta alla trådar som berörs.

Något form av minimikrav för att diskussionen ska platsa där är att spelet har någon form av "flytta förband på karta" som mekanik. Diskussioner kring FPS-spel t.ex. tas därför med fördel i Boxen istället.
#10
Nyheter & feedback / Bli medlem i forumet!
5 maj 2014 kl. 12:44:01
Välkommen till krigsspel.se!

Vill du får du gärna bara läsa våra diskussioner, men vi hoppas givetvis att du även vill vara med i gemenskapen och diskutera! Alla är välkomna, både ni som spelat krigsspel sedan sent 70-tal som ni som är nyfikna på den här hobbyn och vill ha hjälp med att komma igång. Hela syftet med krigsspel.se är att samla alla i Sverige som håller på med den här hobbyn och som vill vara med och driva den framåt.

Medlem blir du enklast genom att gå in på den här länken. Efter att du har registrerat dig måste en av våra administratörer godkänna dig som medlem. Detta är för att vi vill slippa spamanvändare (robotar).

När din registrering är godkänd kommer du att få ett nytt mail, sedan är det bara att logga in!

Är det några problem, maila till admin@krigsspel.se så får du hjälp.
#11
Nyheter & feedback / Ny moderator: Scipio
5 maj 2014 kl. 12:24:09
Vi på krigsspel.se vill varmt välkomna Scipio som ny moderator för forumet!

Från starten för 9,5 år sedan har forumet alltid bara haft två administratörer, mig själv och Holmgren. Med nya krigsspel.se ville vi få in lite hjälp och ville börja arbeta med moderatorer. Scipio kändes som ett självklart val när han hörde av sig och anmälde sitt intresse. Roger har varit med på forumet sedan starten (medlem nummer 4!) och alla som har haft kontakt med honom vet hur stort hans hjärta är för den här hobbyn. Han har också många planer för hur vi ska utveckla forumet och hemsidan framåt och det känns extremt tryggt att ha med honom i vår stackade enhet när vi inleder anfallet mot krigsspel.se version 2.0!

Scipio är global moderator, dvs. att han kan moderera samtliga forum.

Det kan hända att vi tar in ännu fler moderatorer i framtiden, även kanske specifikt för vissa underforum, så skulle ni vara intresserade av detta, eller att hjälpa till med något annat så skicka ett PM!
#12
Nyheter & feedback / krigsspel.se - Version 2.0!
25 april 2014 kl. 16:21:38
Hej,

Under GothCon hade jag möjligheten att snacka med lite folk om forumet och idag har jag och Holmgren haft en långlunch så att jag också fick in honom i dessa planer.

Vi har länge haft problem med att vi inte har kunnat ha forumet så öppet för nya medlemmar som vi har önskat. Finns ett par anledningar till detta, men den främsta är att den forummotor vi använder i dagsläget har ett extremt dåligt spamfilter, vilket har gjort att varje gång jag har försökt att öppna upp det så har säkerhetsfunktionerna inte fungerat tillräckligt bra och vi har blivit bombade av spamrobotar, vilket gjort att webbhotellet har tvingats stänga ned forumet.

Mycket tack vare Roger "Scipio" Sjögren har vi nu hittat en helt ny forummotor som vi kommer att flytta över forumet till. Detta kommer att ske redan nu i helgen! Det kommer att ske natten fredag/lördag samt vid behov natten lördag/söndag. Efter att det är gjort ska vi kunna ta emot nya användare igen, vilket är högsta prio från vår sida. Vi kommer också att ta in just Scipio som en ny moderator för forumet, för att avlasta mig och Holmgren som inte är så aktiva som vi borde vara.
Vi kommer även att installera Tapatalk, vilket gör forumet mer lättanvänt på mobil och platta.

Efter det är tanken att vi ska gå på själva webbsidan. Vi kommer att installera ett CMS-system, vilket gör att vi kommer att kunna dela ut rättigheter för olika delar av sidan på ett enkelt sätt. Vår förhoppning är att detta ska ge såväl filarkivet, bildgalleriet och kalendariumet nytt liv genom att vi kan ta in fler personer som arbetar med det.

Både jag och Holmgren kommer också att närvara på årets LinCon iaf någon av dagarna. Dels för att nylansera forumet, men också för att träffa alla er användare och få input på förändringarna.

Vill man vara med och engagera sig i nya krigsspel.se är man varmt välkommen. Blir vi ett gäng hoppas jag att vi ska kunna ta ett litet möte om detta på just LinCon. Skriv ett PM till mig om du är sugen att vara med på ett hörn.
#13
Nyheter & feedback / Forumet är uppdaterat
18 augusti 2013 kl. 17:19:27
Bara ett snabbt inlägg om att forumet nu då även är uppdaterat till en ny version!

Anledningen till att forumet har legat nere några dagar är att webhotellet var tvungen att stänga ned trafiken eftersom antalet spamanvändare blev övermäktigt. Databasen är nu (nästan) helt rensad, forumet är uppdaterat för att förhindra liknande problem i framtiden. Det finns ett antal småsaker kvar att fixa, layout, språk etc etc, men nu är det igång och rullar igen iaf. Småändringar kommer att ske löpande under kvällen och de närmsta dagarna. Meddela gärna saker som ni tycker är konstigt eller inte fungerar. Har ni problem med att logga in överhuvudtaget, maila oss på mailto:support@krigsspel.se">support@krigsspel.se så kikar vi på det direkt!
#14
Nyheter & feedback / Forumet låg nere
15 februari 2013 kl. 17:02:06
Hej!

Idag låg forumet nere ett kort tag, detta pga den pågående "hackerattack" som resulterar i flera hundra nya användare om dagen och som även har fått vår mail att gå på knäna.
Vi arbetar tillsammans med vårt webbhotell på att lösa problemet. Jag håller er uppdaterade här.

Jag har också satt upp en tillfällig supportmail: mailto:support@krigsspel.se">support@krigsspel.se
Maila gärna där om ni har problem med ert konto. Då vi just nu har ett par tusen användare mer än vanligt drunknar alla riktiga ansökningar, men tveka inte att höra av er, den här mailen är inte påverkad av attacken.

Krigsspel.se är tillbaka i version 2.0 inom kort.

//Tobias
#15
Nyheter & feedback / Forumuppdatering 2012
30 december 2011 kl. 23:01:25
OK, här kommer en liten försenad julklapp. Jag kommer inom kort, i början av nästa år, att uppdatera både forumet och själva sidan bakom krigsspel.se till en enklare sida, i förhoppning om att den ska bli enklare och smidigare att uppdatera och hålla efter.

Det sker förmodligen någon natt, så att det ska störa så lite som möjligt, men jag lär förvara här på forumet eftersom det nog kommer att stängas ned en kort stund i samband med uppdateringen.

Jag har läst och tagit till mig existerande input på funktioner som ni vill ha, men fyll gärna på här så kan detta bli en tråd där vi kan prata om allt kring denna uppdatering.

God fortsättning och gott nytt år förresten!
#16
Nyheter & feedback / Forumets framtid
9 februari 2009 kl. 12:45:44
Citat från: "Holmgren"Det mesta forumarbetet ligger sedan en tid nere, som ni säkert märkt, medan jag och Tobias diskuterar forumets fortsatta framtid.....
Citat från: "Elias Nordling"Oj, jag hoppas att det inte är Israel/palestina-diskussionen som föranlett diskussioner om forumets framtid! Den har ju blåst över nu och forumet återgått till sin vanliga lunk.

Tyvärr är det faktiskt bland annat Israel/Palestina-diskussionen som har lett oss in på denna diskussion om forumets framtid. Det som gjorde att vi verkligen tog tag i det var när vi började få mail från användare som berättade att de tänkte lämna forumet för att de inte trivs med klimatet som finns på www.krigsspel.se. Det är inte ok när medlemmar hör av sig och berättar att de känner sig påhoppade av andra medlemmar. Då är det inte roligt längre.

Jag och Holmgren gillar spel, och det här forumet är till för att diskutera spel. Vi upplever det som att diskussioner kring spel dock har avmattats, samtidigt som övriga, off-topic, diskussioner har tagit allt större plats.

Eftersom jag och Holmgren i grund och botten vill diskutera spel och driva ett forum för just detta har denna trend gjort att vi nu har börjat diskutera vad vi ska göra med forumet.
#17
Events / NärCon 2008
16 juli 2008 kl. 09:46:59
Har fått en inbjudan om att arrangera Krigsspelsrum på NärCon 2008 som arrangeras den 8-10 augusti i Örebro. Mer info på http://www.narcon.sverok.net.

Någon krigsspelare i trakten som är sugen? Ta kontakt med mig via PM eller mail så bollar jag vidare er till min kontaktperson på konventet.

Övriga diskussioner kring konventet kan givetvis också tas i den här tråden.
#18
Vi har precis bestämt oss för att ta bort avdelningen "Framtid" vilken inte hade särskilt många inlägg. Istället har vi slagit ihop den med "Fantasy" som vi sedan har bytt namn på till Science-Fiction & Fantasy.
Här diskuterar man alltså spel i alternativa världar av alla de slag. Alla inlägg från "Framtid" har givetvis flyttats över till det nya forumet, så vi har inte tagit bort någonting.
#19
Nyheter & feedback / Hemsidan uppdaterad
20 april 2008 kl. 21:10:03
Nu har faktiskt hemsidan fått lite uppdateringar också!
Vi har en ny fil ute, spelhjälpmedel till Wacht am Rhein 2 från Jan Kristian Fjærestad. Dessutom två nya gallerier, Roger Sjögrens bilder från LinCon 2007 och Henrik Holmgrens bilder från Krigs Galore 2008. Slutligen har kalendariumet äntligen fått sig en liten uppdatering.

Om ni har bilder från något krigsspelsevent så lägger vi mer än gärna ut dem på hemsidan! Vi vill ha så många gallerier som det bara går. Kontakta mig eller Holmgren via PM så löser vi det.
Samma sak gäller om ni har användbara filer att dela med er av. Vi har gott om både utrymme och bandbredd och vill samla så mycket som möjligt.
Tips om kommande events med krigsspel tas också varmt emot!
#20
Först en liten uppdatering, numera kör vi phpBB 2.0.23, märker du någonting som inte fungerar eller beter sig annorlunda, var vänlig posta ett inlägg i den här tråden eller skicka ett PM.

Den stora uppdateringen är att vi har installerat SmartFeed till forumet. Detta gör att du kan prenumerera på forumet via RSS!
Du hittar SmartFeed högst upp på forumet, i menyn till höger om loggan. Alla diskussioner kring SmartFeed går utmärkt att ta i den här tråden.