Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - tobias

#1
Shopping / SV: Senaste köp
18 februari 2024 kl. 21:00:39
Alphaspels ständiga reor ställde till det igen:
2040: An American Insurgency
D-Day Quad Deluxe
samt ASL Action Pack #13 och #14
#2
Shopping / SV: Senaste köp
12 februari 2024 kl. 15:05:30
Nyss hemkommen från jobbresa till Tokyo resulterade i:
Rise and Decline of Hitler's Empire (utan Engelska regler, än så länge)
Malay Campaign (med Engelska regler)
Panzer Waffe: Eastern Front 1944 (utan Engelska regler, massa text, men intressant format)
#3
Events / SV: Spel i försvarssektorn 2024
20 januari 2024 kl. 12:35:47
Jag fick en inbjudan till att vara med på Zoom, så jag tittade halva dagen ungefär. De har lagt med mig på inbjudningslistan till framtida event, så att jag ska kunna posta om det här på forumet.
#4
Events / SV: Spel i försvarssektorn 2024
17 januari 2024 kl. 20:23:58
Kul! Återkom gärna med rapport.
#5
Events / Spel i försvarssektorn 2024
17 januari 2024 kl. 10:03:23
Imorgon arrangerar Försvarshögskolan och FOI en heldagskonferens kring krigsspel i försvarssektorn - mycket intressant! Är det någon här som ska medverka tro?

https://www.fhs.se/speliforsvarssektorn
#6
Events / Blippborgen - Öppet hus 9 september 2023
29 augusti 2023 kl. 21:31:35
Blippborgen - Göteborgs spellokal för alla som gillar tyngre brädspel, figurspel och liknande håller öppet hus för att visa upp lokalerna!

Kom förbi och se vad vi har att erbjuda, vi bjuder på kaffe, fika och nördiga samtal för alla intresserade!

Adressen är Övre Olskroksgatan 22, närmsta större hållplats är Redbergsplatsen. Svart grind med en stor hexagon på, telefonnummer till Tobias eller Erik kommer att stå på grinden, ring för att bli insläppt.

#7
Varmt grattis och tack för mycket underhållande läsning!
#8
Events / Blippborgen - Öppet hus 14 april 2023
12 april 2023 kl. 14:24:01
Vår spellokal i Göteborg, som nu fått namnet Blippborgen, är nu redo för spel och vi kommer att börja köra lite öppet hus för alla som är intresserade. Redan nu på fredag kommer jag och Erik att vara där och spela lite efter jobbet, med start från 17:00. Kaffet står på och det går utmärkt att komma förbi och kolla in lokalen, dricka kaffe och snacka lite skit.

För vägbeskrivning, maila stab@blippborgen.se - lokalen ligger i Olskroken, nära Redbergsplatsen.
#9
Krigsspel / Spellokal i Göteborg finnes
26 februari 2023 kl. 12:20:34
Efter att i flera år saknat en spellokal i Göteborg som är anpassad för krigsspel och andra brädspel som behöver stå uppställt en längre tid har vi, Tobias Eliasson och Erik Norén, bestämt oss för att göra någonting åt saken.

Den 1 mars får vi tillgång till en spellokal på 60 kvadrat och vi letar nu efter fler spelare i Göteborg som är intresserade av att vara med och dela på denna.

Lokalen ligger i Olskroken, nära Ånässkolan. Närmsta hållplats är Ejdersgatan, men Redbergsplatsen ligger bara 500 meter från lokalen. Det är en källarlokal i botten av ett lägenhetshus och består av två rum på ca 30 kvadrat vardera. Pentry finns i lokalen, toalett finns direkt utanför och delas med husets tvättstuga.

Vi kommer att utrusta lokalen i flera steg, som ser ut ungefär så här:
Steg 1: Spelbord, stolar, förbättra belysningen, mattor, skoställ och kaffebryggare
Steg 2: Fler spelbord, fler stolar, fler förvaringshyllor, mikrovågsugn, kioskverksamhet
Steg 3: Soffhörna, bänkdiskmaskin, TV

Det vi vill att lokalen ska kunna erbjuda är dels det uppenbara, spelbord där spel kan få stå uppställda en längre tid. Bekväma stolar och möjligheten att spela såväl kvällar efter jobb som under hela helger. Vi vill också ha en soffhörna och att lokalen ska erbjuda trevligt häng, även om du inte är med och spelar något just den dagen. Du ska ändå alltid vara välkommen att komma ned på en kopp kaffe, snacka lite skit, kolla in folk som spelar och klippa lite counters. Vi kikar även på en hörna för lite hobbybygge där man kan måla lite stridsvagnar.

Vi vill att alla som är med faktiskt har chans att nyttja lokalen, därför kommer vi redan från början att sätta ett tak på 12 personer. Sedan får vi utvärdera, men vi tänker att tre spelbord med fyra personer på varje är vad vi siktar på i början.

För detta kommer det att vara en månadskostnad på 500kr. Betalas i förskott och motsvarar 10% av månadshyran. Vän av matematik inser då snabbt att vi, vid full bemanning, drar in 1000kr extra varje månad. De pengarna kommer att gå till att utrusta lokalen, att köpa in kaffe och att arbeta upp en buffert för framtiden för att ha höjd inför hyreshöjningar. Går allt bra kan det bli aktuellt att justera månadsavgiften, bjuda på en avgiftsfri månad eller liknande. Ingen kommer att gå med någon som helst form av vinst.

Formellt sett så har vi valt att i dagsläget inte bilda en förening för detta, men med det sagt så vill vi ändå att det ska finnas en demokrati bakom och kommer att ha regelbundna möten och möjligheter för alla att vara med och påverka vad lokalen ska bli. Vi vill lika mycket bygga en community för likasinnade och en mötesplats för alla krigsspelare i Göteborg. Öppet hus, temaevent och annat kan också komma att bli aktuellt och vi ska även skapa en bra modell för att kunna ta in gäster till vissa spel osv.

Detta ingår i din månadsavgift:
- Tillgång till lokalen dygnet runt
- Möjlighet att förvara spel i lokalen
- Gratis kaffe

Är du intresserad? Ta kontakt med oss via mail så snackar vi!
tobias AT tobiaseliasson.se eller erik AT eriknoren.se

Går givetvis bra att ställa frågor osv i tråden här också.
#10
Nyheter & feedback / SV: Hva er poenget med kodene?
23 januari 2023 kl. 18:53:29
Hej! Man ska inte behöva skriva in någon kod för att skicka meddelanden här. Har du möjlighet att testa med en annan browser?
#11
Jag kommer och tar med mig två pers till (Erik Norén och Rikard Törnblom). Vi har siktat in oss på lite trespelare på egen hand som läget är just nu men är synnerligen taggade.  :)
#12
Det är jag som hade missat. Har några fler domäner som förnyas kring samma period och hade råkat betala en annan domän två gånger istället. Ber om ursäkt för fadäsen! Ska se till att betala för en längre period än ett år...

Skickat från min SM-G925F via Tapatalk

#13
Nyheter & feedback / SV: Forumet �r uppdaterat
10 september 2015 kl. 13:38:02
Har inte pillat någonting och det är bara vissa delar som har drabbats, vi felsöker.
#14
Shopping / SV: Tobias rensar i hyllan
19 februari 2015 kl. 14:45:51
Bump. Lite prissänkning.
#15
Boxen / SV: Gott nytt år 2015
2 januari 2015 kl. 01:02:20
Gott Nytt Spelår!