Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - Strv102r

#1


I flervåningshuset anfaller tyskarna upp på övervåningen in i närstrid där de får ett klart övertag, men utan att striden slutförs. Ryssar som återsamlats utanför huset går in på undervåningen igen. BT-5:an slår ut Pz IIIH medden fenomenale skytten, men besättningen klarar sig. BT-5:an slås snabbt ut av en annan Pz IIIH som tagit sig till en flankerande ställning. Det ryska motanfallet rör sig in mot karta 3, och tyskarna där börjar gruppera för att möta det. Pz IVF1 nedkämpar BT-7:an men ansätts av en grupp surpuppor som lyckas ta sig fram trots eld, men utan att påverka den tyska stridsvagnen.

#2


3 SS "T" hejdas i söder, och i norra delen av området läggs tid på att öppna vägen mot nordost så divisionen kommer inte längre österut. 3 motoriserade kör in i 257 försvar då tempot sjunker även där. 126 infdiv, som faktiskt bara haft två av sina tre regementen, fortsätter pressa 1 mek bakåt. Och det tredje regementets tre bataljoner anländer från norr. 262 skyttediv slår ut en ovanligt lyckat anfall mot täten på 290 indiv som slår två reducerade bataljoner och som slutligen knäcker 290 som förband. I ett spel på annan skala hade 290 bricka blivit D-elim senast nu. 30 avbryter sina anfall mot 259 och förstärker 290 front. 259 går till anfall mot 30 svaga östra flank och hejdas bara med nöd och näppe.



#3


126 pressar 1 mek ytterligare bakåt. 30 infdiv inleder anfall mot 259 skyttediv längs brunvägen i sydostlig riktning och tar sig fram lite i skogen. Även den svaga 290 infdiv övergår till anfall och pressar ett regemente ur 262 andra bakåt i oordning. 262 går dock till motanfall mot den tyska ingbat söder namnet STARAYA RUSSA, men det går helt åt pipsvängen och de två regementena som anföll faller tillbaka i oordning. hela 262 är nu sårbar för anfall, men som tur är saknar tysken förmåga att utnyttja tillfället.

Vad som faktiskt är värre än att tyskarna nu är så säkra på att de kan försvara Staraya Russa att de anfaller till och med 290:e är att från väster kommer LVI pzkåren ångandes med 3 motoriserade och 3 SS "T" (8 pz återhämtar efter Soltsy). "T" går i söder och 3 i norr.

Om någon undrar över de tyska motståndsnästesmarkörrena i öster och någon i söder så markerar de de tyska VP-ställena.





#4


Detalj ur kartan.
#5


Åter lyckas tyckarna nedhålla flervåningshuset, och denna gång finns trupp att följa upp med. Tyskarna tar kontroll över hela bottenvåningen, men ryssarna sitter på övervåningen om än i skakigt skick. I byns sydöstra del tar tyskarna det lite försiktigare och med hjälp av Pz IIIH och Stug IIIB nedkämpas ryssarna där. På karta 2 förstärker Pz IVF1:an det tyska skyttet, men BT-7:an genomför en rörelse in i flanken på den. Dock utan snabbt utfall. Ryssarna inser att karta 3 håller på att förloras. karta 4 kommer då förloras snabbt och snart även karta 5. då sitter de bara på karta 2 och tyskarna behöver inte ens anfalla in i den för att vinna. Lösningen är att anfalla in mot karta 3 och binda tyskarna där, och helst nedkämpa dem. De börjar röra sig norrut...

#6


290 infdiv håller bra nu trots att den tappat halva stridsvärdet i skyttebataljonerna. De ryska skyttedivisionerna har kroknat. 126 inf lyckas också tränga in i 1 meks linjer.
#7


Tyskarna lyckas bra med att nedkämpa de heroiska surpuppporna och nedhålla ryssarna i flervåningshuset. Tyvärr finns ingen trupp avdelad att nyttja det för att storma huset...

Pz IIIH med den superskickliga skytten och StuG IIIB framgrupperar för att nyttja att KV-2.an inte kan verka (hur de nu skulle veta det i en verklig situation) och skytten i Pz IIIH sätter ett fint eller ett par fina skott i sidan på KV-2:an som slår ut den. En T-34, en KV-1 och en KV-2. Vankas medalj gissar jag. Tyskarna söker utnyttja att ryssarna är ledarlösa i byns sydöstra utkant och går in "for the kill". Men där tar den tyska turen slut och sanslöst effektiv rysk eld får ca hälften att fly bakåt och den andra hälften, inkl den bästa ledaren, nedkämpas. På karta 2 lyckas BT-7:an köra i skydd för att åtgärda sin pjäs.

#8


I väster intet nytt. Lieb inväntar LVI pzkåren som avdelats för att rätta upp läget för X kåren.

Själva X kåren håller ännu Staraya Russa och avvisar anfall från 254 skytte.

#9
Första världskriget / SV: When Eagles Fight
12 maj 2024 kl. 19:10:04
Det ser ju lite ut som om det skulle kunna finnas förutsättningar för österrikiska offensiver på ett par ställen? Eller räcker det inte till?
#10


Delar av 257 skytte slår spaningsbataljonen ur30 infdiv som varit framför dem. Resten av div börjar gräva ner sig.

1 mek fortsätter sin duell med 126 och båda får ta och ge både terräng och stridsvärde, men den bistra sanningen är att 1 mek är hejdad av motanfallet.

290 infdiv fortsätter pressas hårt av de två ryska skyttediv.Även 30 infdiv ansätts, men hejdar anfallet om än till ett pris i stridsvärde.

 
#12


Ryssarna nedkämpar till sist den tyska pionjärgruppen i flervåningshuset, men det kostar ännu en grupp. En rysk surpuppegrupp nedkämpar också en halvbandare i närstrid. Det var de goda nyheterna för ryssarna. De dåliga är att KV-2:an får problem med sin pjäs. De ledarlösa ryssarna i sydöstra utkanten av byn drar sig bakåt ur direkt stridskontakt med tyskarna för att invänta en av de två ledarna vid tvåvåningshuset.

I söder går det illa för de ryska stridsvagnarna. De tyska 28 mm pvpj nedkämpar T-28:orna och Pz IVF1 slår ut den sista T-26:an. återstår en BT-7 som får problem med pjäsen de också. Tyskarna förbereder anfall in mot karta 2.



#13


Utzoomat bara mindre skillnader från förra GT. 245 gräver ner sig. 1 mek och 126 fortsätter damma ihop. 290 ansätts hårt av 262 och 254. 259 avbryter anfallen mnot 30.

Nedan mer detaljer från läget söder Staraya Russa där man ser hur 290 sakta viker och nöts ner.



#14
Eylau är spännande! Spelade versionen i SPIs Napoleons art of War många gånger.

Vore kul om du kunde redovisa en jämförelse mellan de två?
#15


I flervåningshuset får ryssarna övertaget även om en tysk pionjär grupp håller ut i närstrid och tillfogar förluster. Halvbandarna utanför lyckas nedkämpa en tropp ryssar som försöker ta sig in i huset. T-34:an grupperar fram för att skjuta bort den lyckosamma Pz IIIH som nedkämpade KV-1:an, men det visar sig nog vara så att det var en skicklig tysk skytt som var problemet för KV-1:an, inte otur... För snabbt skjuts T-34:an också ut. I byns sydöstra del nedkämpar tyskt skytte en tropp ryssar, och ryssarnas bästa ledare. Ryssarna här står nu ledarlösa vilket är dåligt. Men som tröst nedkämpar den kvarvarande BT-5 en Pz IIIH som grupperar fram. Pz 38(t) skjuter tröstlöst på BT-7:orna, och nedkämpas själv, men Pz IVF1 grupperar fram lite och skjuter bort en BT-7. T-28 tar ställning högre upp på höjden vilet gör att Pz IVF1 är lite i dåligt läge, om det inte varit för att två st 28 mm pv-pj grupperat i dungar på karta 1 sydösta hörn.