Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - aegneus

#1
Citat från: Scipio skrivet 27 mars 2024 kl. 11:13:55
Citat från: aegneus skrivet 27 mars 2024 kl. 09:13:07Men hur mycket Dune är det?
Det är nog det spelet som har mest Dune i sig av dom som jag har spelat i analog form.

Har du kört AH Dune?  (Och eftersom du säger analog, vad tänker du på i digital form 🙂)
#2
Men hur mycket Dune är det?
#3
Historiska spel / SV: Congress of Vienna
5 mars 2024 kl. 14:27:18
Jag. Jag satt med i två partier speltest under covid tiden och jag tror det är ett riktigt intressant spel om man gillar Churchill-systemet.

Sedan har jag lite saker att säga om hur designern hanterar regler i speltest och hur developern kommunicerar men det kan de intresserade ta över en öl i Rimforsa någon gång.  :)

#4
Utan att veta ett skvatt om det hela tycker jag dessutom designernamnet "Roger Nord" låter som en pseudonym för någon från krigsspel.se  :D
#5
Tors - Sön, har skickat e-post
#6
Citat från: Elias Nordling skrivet 26 februari 2024 kl. 16:59:12Så, vad ska vi spela? :-D

Något med hexes! Och zocar! Och massor med små kantklippta pappbrickor!  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
#7
Nutid / SV: Designtråd VK3
12 februari 2024 kl. 00:00:52
En högnivåfråga vill ni (jag kommer inte vara inblandad) ha ett scenario eller flera? Det finns en fördel med ett, för då blir testadet mer på grundligt, men då måste ni också fatta massa beslut om hur världen utvecklar sig.
Ett alternativ är att sikta på sandlådan - då får ni bygga massa mekaniker som är korrekta och sedan får man se hur det blir när spelarna använder dessa i spelet.

Om ni går på alt två kan ni fundera på att göra en " hur hamnade vi här" slumpare a la den som fanns i Totaler Krieg 1 (jag delar gärna) som skapar en unik situation där man får en historia om varför 2030 är som det är.... Fördelen med det är att ni inte behöver stå för ert / era scenarios. Nackdelen är att speltestning kan bli svårt med mer olikheter i startläge.
Eller så blir det mer robust testning av mekanikerna som testas i fler lägen?
#8
Alltså... jag vill bara lite gnällig här. Här kommer en ny post av Fredrik (++) och skall handla om "spel och teater" (++++ coolaste ämnesvalet jag hört på länge!)...och så är det bara Stilla Havet, kriget som förlorades när det startades.

Jag blev jättebesviken  :(  (men läser gärna om spelet när den tiden kommer  :)  )
#9
Krigsspel / SV: På bordet
31 januari 2024 kl. 22:09:17
Det är som ett bra Martin Wallace - så få actions, så mycket att göra. Jag brukar ju säga att jag vill känna igen mig i hur beslutsfattare i verkligheten hade det. Spelet får till det med små medel. Behöver spela mer för att se hur det är när man kör några gånger men hittills har jag 100% utdelning på spel som heter Downfall.
#10
Krigsspel / SV: På bordet
30 januari 2024 kl. 22:05:49
Det gick åt pipsvängen!

Försökte innesluta en armegrupp i Kiev och slå ut de T-34-utrustade arméerna men misslyckades med två kritiska slag och en supplyväg öppnades. Och sedan kunde ryssens överlägsna tankarmeer (min far lade sina utvecklingsresurser på T-34or, jag lade mina på logistik och flygindustri) sopa rent. Så kan det gå!

Du kan inte se bilagor på denna tavla.
#11
Krigsspel / SV: På bordet
30 januari 2024 kl. 21:22:49
Downfall of the Third Reich.

Mycket mycket lovande, andra försöket. Närmaste jag varit ett av mina graal-spel, hela WW2 ETO på en kväll.

Du kan inte se bilagor på denna tavla.

Du kan inte se bilagor på denna tavla. 
#12
Andra världskriget / SV: Replay av Downfall
5 januari 2024 kl. 08:31:56
Lägga på BGG? Tycker den ser väldigt allmänt användbart ut!

Gick det inte att klämma in action track också eller varje du att inte ha det där (eller lägger du bara typ brickor i en rad under ?)
#13
Nu har jag markerat på fb att jag kommer.

Just nu funderar jag på High Frontier (om det finns plats kvar och tid funkar) eller Downfall om någon vill spela det med mig.
#14
Andra världskriget / SV: Replay av Downfall
23 december 2023 kl. 01:18:50
När julstöket lugnar ner sig kan man vara uppe lite för sent och se hur nästa parti går. Och det blev spännande.

Både OKW och OKH lyckas sätta bort sig, på samma sätt dessutom. I bägge fallen genom att i en bra position dra mycket initiativ för att bygga trupp (tysken betalar 18 eller 21 initiativ för det).

Men det ledde till att de allierade hann flytta in sin uppbyggda amerikanska armé i Tunisien, ha lite tur med event kort som gav extra pansar och plus på tärningen, lägg sedan på ett lite högre tärningskast och vips var Afrika Korps avskuret från evakuering.

Du kan inte se bilagor på denna tavla.

I öst stod en stark linje med tre pansararméer och väntade på ryska horder som just tagit stalingrad. Vad gör man om man tycker man har gott om tid? Beställer förstärkningar.
Men en command failure gav ryssen exakt tre aktiveringar på rad och  då blev pansaret tvunget att stanna och slåss för att inte grannarmén skulle bli omringad i tredje aktiveringen.  Och då blir det snabbt dyrt - två minor allierade arméer försvinner helt, pansaret tar step men värst av allt blir kvar i kontakt och nästa aktiveringen är oddsen ännu sämre.


Du kan inte se bilagor på denna tavla.

Så nu är turn ett slut och det har gått riktigt bra för de allierade. Så först tänkte jag, jahapp då sätter vi upp igen, men sedan kom jag på att det är ju faktiskt sovjet mot Wallies i det här spelet. Och då är det ju jämnt- på sitt sätt. Mot turn 2 med andra ord!

Du kan inte se bilagor på denna tavla.

Du kan inte se bilagor på denna tavla.#15
Kalla kriget / SV: Red Strike 1989
21 december 2023 kl. 17:55:49
Om det där är lika bra som det är snyggt tänker jag påstå att det verkar som ett fynd för den som seriöst intresserar sig för perioden. Oavsett pris.