Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - Andreas Lundin

#1
Jäsiken! Ser onekligen intressant ut.
#2
Pushar för detta - sista timmarna!
#3
Tack för bilderna och den underhållande texten. På grund av hädangång av salig fader och efterföljande avsked, defilering och minnesstund i Ramsjö kyrka och församlingshem fick jag hoppa över örlogen denna gång.
#4
 :up:
#5
Shopping / [Säljes]: Deadly Northern Lights. Mm.
24 februari 2024 kl. 11:35:29
På tradera. Gå in och buda!

Säljer lite spel på Tradera. Kom och köp!
1985: deadly northern lights
https://www.tradera.com/item/624449483
Less than 60 Miles
https://www.tradera.com/item/624449936
Hitler's Reich WW II in Europe
https://www.tradera.com/item/624450769
#6
Den där kartan ser ut som "Skjutplats 1a på alla skjutfält jag varit på"! Nice.
#7
Historiska spel / SV: EU - fast medeltid
15 november 2023 kl. 08:40:52
Citat från: BjornH skrivet 14 november 2023 kl. 14:01:55History of Civilizations är ett 7 Ages inspirerat spel som jag testat en del. Det har samma sak att man spelar imperier tills de inte längre är värda sina actions för att få VP, då startar man nya. Det är kul men jag tycker lite av "känslan" försvinner, man vill liksom gärna följa en episk båge (för att använda ett svenskt koncept) inte plötsligt hoppa från Kreta till Island.  Jag skulle föredra ett spel där man kan spela lite mer i samma område. T.ex. om man kontrollerar frankerna, så är man begränsad till att senare spela ner "länder" som också startar i närheten och i slutet av spelet spelar man förmodligen Frakrike. Svår att implementera kanske, men det skulle vara kul tycker jag.

Det här verkar ändå lovande. Finns möjlighet att testa på ett framtida FF?
#8
Historiska spel / SV: EU - fast medeltid
15 november 2023 kl. 08:39:18
Det gör inget att tråden spårar ur. Så länge diskussionen är intressant. Och det är den ju hittills! :)
#9
Historiska spel / SV: EU - fast medeltid
13 november 2023 kl. 15:17:58
Citat från: Delirium skrivet 13 november 2023 kl. 15:16:36Ja, men jag gissar att Andreas känner till det och att det faller bort för omodernt utförande.

Korrekt
#10
Historiska spel / EU - fast medeltid
13 november 2023 kl. 14:56:04
Min Europa Universalis-vurm har inte dött ut ännu, men jag är ändå intresserad av tips på spel i samma anda - fast som utspelas på medeltiden (eurocentriskt förstås). Dvs, finns det spel med följande kriterier:

- Medeltid
- Flera århundraden
- Multiplayer
- Assymetriskt
- Någotsenär modernt utförande (2000-tal åtminstone)?
#11
"Kanske lite oväntat, men Pamela är en karaktär med många lager."
 :lol:
#12
Historiska spel / GBOH THBoA
10 november 2023 kl. 08:48:36
Körde scenariot Mantinea i The Great Battles of Alexander (GMT Great Battles of History (GBoH Series).

Måste nog säga att jag gillar nog den här iterationen av GBOH-reglerna bäst. Enkla aktiveringsregler i jämförelse med GBOH Julius Caesar och GBOH SPQR. Till och med Trumpningsmekaniken har de fått att bli enkel att förstå. Dessutom verkar de införlivat mycket mer text för att täcka många eventualiteter i stridsfasen - inklusive flera sidor med spelexempel.

Hur gick slaget? Tidigt i slaget såg det ut som Spartanerna skulle avgå med en enkel seger på grund av bättre truppkvalité, men det skulle vända, både en och två gånger.

Först visade det sig att överlägsna ledare har en enorm fördel. Och det hade Akajerna. De kunde enklare vända flyende enheter och sätta in dem i striden, medan Ilions trupper fortsatte fly fältet.

Sedan inträffade det som alla ägare av djur av familjen felider känner igen. Akajer? Ilion? Bah! Smaka på den här tassen! Boff! Death by cat, men fram till dess hade jag hunnit njuta av liret och jag tror det blir en kattsäkrad omgång till snart.
#13
...jag ska ta på.mig en hjälm och föreslå handarbete.  :mrgreen:
#14
Jag funderar om man kan ta med sig Sambo och 8-åring. De kan bo och göra lite annat på dagarna. Vad kan de tänkas hitta på?
Tips?
#15
Shopping / SV: Senaste köp
3 november 2023 kl. 15:43:12
Empires of the Middle Ages. Beg.