Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Micke G

#1
Krigsspel / Kommande spel
26 mars 2019 kl. 09:29:49
Halloj!

Vilket/vilka kommande spel ser ni mest fram emot under året?

Själv ligger Stalingrad'42 och Fields of Fire: Vol 2 (båda GMT) långt upp. Sedan är jag sugen på Brazen Chariots (MMP) eller The Little Land: The Battle of Novorossiysk (Compass Games). Har dock inte bestämt om jag orkar att sätta mig in i en ny serie med spel, för gillar jag den så vill jag oftast ha alla spel i en serie...
#2
Shopping / Köpes: Battles Magazine #10
3 april 2018 kl. 23:19:41
Finns det någon som sitter och trycker på ett ex av War of Tanks: France 1940 - The Breakthrough at Dinant, som följde med Battles Magazine #10? Jag hjälper gärna till med att lätta på trycket isf  ;)
#3
Kalla kriget / Air Superiority (GDW)
13 maj 2013 kl. 22:13:37
Har länge stått och studerat detta spel på hyllan och tänkt börja (åter) sätta mig in i det. Köpte det för 13 år sedan och spelade väldigt lite och satte mig aldrig in i det ordentligt. Vad tycker ni som spelat det, vad ger ni för betyg?
#4
Digitala Krigsspel / Skapa Vassal Modul
15 februari 2013 kl. 22:35:30
Hejsan,

Är det krångligt att skapa en Vassal modul? Har tittat runt lite och laddat ned Vassal guiden hur man gör men jag har lite svårt att förstå den. Finns det någon här på forumet som gjort detta förr?
#5
Shopping / Dyrare att beställa ifrån USA?
29 januari 2013 kl. 18:40:20
Läste precis detta på CSW i MMP´s tråd:
Best of Friends/Rivers to the Reich Preorders - READ ME PLEASE!

CiteraIn light of the severe postage increase, we have decided to STOP shipping international preorders until Friday to give people the chance to cancel their preorder due to the postage increases.

During this time, we will recalculate and apply the new postage rates to these preorders, and we will begin billing/shipping the preorders on Friday under the assumption that you still want the product in light of the new postage cost.

For US preorders we will just absorb the $.45 increase in priority mail. If you ordered larger amounts of the product so that we cannot use a flat rate envelope, you will be billed a little more to cover the increase per our standard "$3 rule" (which, as you may remember, means if you are +/- $3 or more on postage we will credit/bill the difference).

Normal orders are unaffected as the website automatically reflects the new postage rates.
Jag som slängde in en preorder en halvtimme innan jag läste detta. Hur påverkar detta preorder-systemet för oss, är det slut med detta nu?
#6
Krigsspel / Utskrift av spelplan, vart?
22 november 2009 kl. 14:20:18
Vart vänder jag mig om jag vill skriva/printa ut en spelplan? Har googlat men det blev bara ett virrvarr av det hela. Den största har formatet 44"x34" (1100mm x 850mm) och vad kan det kosta ungefär? Filerna är lite olika men i regel är det JPEG och PDF-filer. Tack på förhand.
#7
Kalla kriget / Modernt pansar
9 juni 2009 kl. 16:22:03
Sökes: Spel som handlar om pansarkrigföring i modern tid (helst kalla kriget). Kravet skall vara att bataljoner är stridsenheterna (HQ=division och brigad) så att det blir lite taktiskt men ändå inte behöva hålla koll på vilken modell av vapen utan endast typ tex. pansar, mekaniserat, infanteri, artilleri, pv, lv osv. Har sökt i timmar överallt men hittar antingen spel på divisions nivå eller så är det plt/komp nivå. Dessa skalor är inte av intresse. Det närmaste jag hittar är ett beta-spel från bonegames som verkar hyfsat.

http://www.bonegames.com/pdfs/comopsb1a.pdf

Eller ska man behöva göra sig omaket att snickra ihop ett eget? Har visserligen en massa idéer som borde prövas men om det redan finns ett spel som infriar mina önskningar så vore det bra. Varför görs det inga spel på denna nivå? Eller är detta ett ingenmansland?
#8
Kalla kriget / Where There Is Discord
1 april 2009 kl. 21:54:00
Denna goding har jag haft ögonen på ett tag. Where There Is Discord är ett solitärt spel om Falklandskriget, ett måste. Spelet verkar riktigt lovande och har en hel del intressanta lösningar. Dessutom är det ordentligt snyggt, ta en titt vettja:
http://fifthcolumngames.com/About.html

Finns en suverän AAR på Geeken också:
http://boardgamegeek.com/boardgame/35614
#9
Krigsspel / Spel 2009
15 februari 2009 kl. 11:20:24
Tänkte att vi kunde ha en tråd om vilka spel som vi tänker införskaffa, nya som gamla. Gled runt (som vanligt) på BGG och upptäckte att jag missat en del intressanta spel som nyligen kommit eller kommer under året. Vilka spel har ni siktet inställt på? Själv har jag följande på listan;

> Sturm Europa (Academy Games) NYTT!
> Conflict of Heroes: Kursk 1943 (Academy Games) NYTT!
> GB ll ??? (MMP) NYPRINT!
> No Retreat (Victory Point Games) (Tack Elias!)
> WestFront (Columbia Games)

Sen blir det nog något till, få se hur ekonomin flyter.[/b]
#10
Andra världskriget / General Quarters 3rd Edition
4 februari 2009 kl. 23:44:25
Nu blev en del skraja, men lugn. GQ spelas på hexagoner också, iaf den operationella delen. Jag använder mig ibland av SWWAS kartor, eller något annat spel. Det går utmärkt att göra egna också. Skalan på OP kartorna kan variera men runt 30nm/hex funkar bra (SWWAS kör med 36nm/hex). I Campaign (OP) läge så motsvarar en Turn upp till 8 timmar, det beror på scenario. Du kan även köra ett stort slag med de inledande operationerna med en skala av 10-20nm/hex och tiden motsvarar 1 timme.

GQ har två sätt att avgöra flygoperationer , antingen taktiskt eller med Campaign Air Ops regler. Med det sistnämda går det smidigt och fort att lösa dessa strider. Man behöver ingen taktisk karta eller nåt. Det finns också Campaign Submarine Ops som fungerar på samma sätt.

Hjärtat i GQ är ju själva sjöstriden. När styrkorna har kommit i kontakt så flyttas spelet över till det taktiska "bordet". Skalan kan variera beroende på avstånd, väder och vind och sikt förhållanden. Jag kör oftast med 10cm = 1nm. Tiden motsvarar 5 minuter i  verkligheten. Här går det också att köra med hexagoner (1 hex = 500yds) och counters. Så ett vanligt köksbord funkar bra. GQ konstruerades först med att helt och hållet spelas med hexagoner, men de inbitna miniatyrspelarna blev tydligen upprörda under testerna så Lonnie (designern) fick göra om allt (Tyvärr).

Nåväl, spelsekvensen är följande:
Damage Control Phase
Tactical Plot Phase
Movement Phase
Torpedo Attack Phase
Detection Phase
Gunnery Phase

Man behöver inte hålla på och plotta order och annat tjafs. Jag spelar på det viset att en "Iniative Roll" avgör vilken sida flyttar först. Varje fartyg har en färdig SDC (Ship Data Card) i vilken man håller koll på skeppets status, fungerar mycket smidigt och i stort sett varje fartyg under WW2 finns med. Varje nation har en egen Gunfire CRT som är det enda man behöver under eldstriden. Där finns allt man behöver veta om Gunnery, Damage Control, Critical Hits mm. Dessa och alla andra tabeller kommer i hårdpapp så det är mycket enkelt att hålla reda på allt. Under ett vanligt scenario tex. Slaget vid Danmarksundet behöver man bara två tabeller (Kriegsmarine och Royal Navy) förutom SDC´s för enheterna, så GQ är ett underbart på det viset att man koncentrerar sig på det stora hela, inte en massa skit som i andra spel i denna kategori. Att avfyra en bredsida så kollar man bara antal eldrör som bär och sen slår man 1 D12 för varje två eldrör, tex. Bismark skjuter en salva med alla fyra tornen (2 rör i varje), man slår då 4st D12. Beroende på vilket avståndsband målet befinner sig på så träffar man med olika tärnings kombinationer. Självklart finns det en del andra variations faktorer som spelar in för att öka eller minska träffsäkerheten.

Själv började jag med Command at Sea och Harpoon och dessa tar evigheter att spela. I GQ kan en person sköta en hel flottstyrka utan problem och ändå är spelet mycket realistiskt. Det finns gott om lull-lull, allt i från landstignings operationer till logistik och reparationer. Det som jag tycker är bäst med GQ är att man kan skräddar-sy allt utifrån ens eget önskemål. Jag kan använda avancerade taktiska flygregler eller ubåtsregler, eller så löser jag det med Campaign regler. Så för den som gillar sjökrig och inte orkar hålla på en hel helg för att taktiskt och realistiskt spela  slaget vid Cape Matapan så rekomenderar jag detta spel. Köper man spelet så får man tillgång med en uppsjö av grejor på deras hemsida och supporten är ypperlig. WWW.odgw.com

Tack för mig och hoppas ni blev klokare av detta.
#11
Shopping / Eastfront köpes
12 december 2008 kl. 15:54:38
Finns det någon som vill bli av med sitt ex av Eastfront (gärna 2nd Edition)?
BigPapaBear sitter och tjuvhåller på ett vet jag :wink:
#12
Krigsspel / Krigsspels-svenskan
15 november 2008 kl. 10:46:49
Borde inte detta härliga språk få ett erkännande i det mångkulturella sverige? Tänkte på det då jag satt och läste igenom lite trådar och min sambo stod lutandes över min axel. -Vad fan är det där! sa hon och skakade på huvudet. Jag fattade ingenting, för mig är det normalt med alla uttryck som vi använder här. Jag tycker det låter konstigt om någon säger "sex-sidig tärning" när det egentligen heter D6, eller hur? Vi kanske skulle skapa en egen ordlista med både ord och uttryck, vad sägs?
#13
Kalla kriget / No Middle Ground
10 november 2008 kl. 23:34:29
Är det någon som har testat eller vet något om detta spel utöver det som finns på BGG. Har spelat Flashpoint: Golan några månader nu (vilket är ett suveränt spel) och funderar på införskaffa ett till inom området modern pansarkrigföring. Ett plus om någon kan jämföra F:G med NMG.
#14
Shopping / Flashpoint! Golan
6 maj 2008 kl. 10:47:15
Jag skulle vilja komma över ett ex av Flashpoint! Golan (Victory Games, 1991). Jag har haft detta spel i 5 år men inte kunnat spela det eftersom jag har tappat bort scenarioboken. Vet inte hur många gånger jag läst reglerna och blivit frustrerad över att inte kunna köra igång. Så, är det någon här som har eller vet någon som har ett ex (eller scenariobok) att sälja? Hör av er.