Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Kanger

#1
Jag funderar på att införskaffa det. Är det kul, är det kult?
#2
Andra världskriget / La Primogenita
31 december 2022 kl. 16:38:10
Jaha, gott folk. Finns hos Legion Wargames

{trumvirvel]

#3
Boxen / God Jul
23 december 2022 kl. 13:40:09
I väntan på den stora ukrainska motoffensiven så vill jag önska alla God Jul


#4
Krigsspel / Hur svårt kan det vara?
2 december 2022 kl. 16:04:56
Jag har precis köpt senaste numret av World at War, det om Chaco-kriget. Så läser man om supply där supply dras från HQ längs med väg till en supply source, ... men Paraguays mest centrala supply source ligger inte på en väg, och kan därmed inte användas! Det finns fler saker också men jag ska inte trötta ut er.

Ibland tröttnar jag på dumheterna. Det hade räckt med att designern (det är trots allt Javier Romero) hade tittat på kartan och utbrustit "Vafalls! det går ju ingen väg till supply source X". Han måste ju ha gjort speltestkartan. Hur kan han ha missat detta? Eller har redaktionen slarvat när de gjorde den?
#5
Krigsspel / Rysk krigföring
26 april 2022 kl. 14:26:31
När man börjar se facit på ryska anfallet på Ukraina så inser man att man i princip måste slänga bort alla Next War-spel som inbegriper ryssar och kineser. Vad jag har förstått så kommer ryssarna i brigader i Polen-spelet istället för bataljoner som i verkligheten. Men framförallt så förutsätter spelen en viss kvalitet på de ryska enheterna. I realiteten så är ju ryssarna helt inkompetenta p.g.a korruption, dåligt underhåll, och bristande utbildning. Jag utgår från att de kinesiska styrkorna skulle implodera på samma sätt i strid, och av samma anledning.
#6
Historiska spel / Tide at Sunrise
28 maj 2021 kl. 16:09:48
Spelar just nu ännu ett parti av detta spel och slås av hur bra det är.
#7
Andra världskriget / Road to Cheren
18 februari 2021 kl. 16:22:11
Jaha, då blir det ny version av Road to Cheren. Kan förhandsbeställas hos Legion Wargames.

#8
Första världskriget / No Retreat kommer till WW1
17 augusti 2020 kl. 18:13:58
Carl Paradis har joinat Legion Wargames. Han kommer att göra ett storstrategiskt WW1-spel och ett som innehåller tre WW1-slag. Bägge kommer att använda hans "No Retreat"-system. Jag tror de blir suveräna eftersom No Retreat är ett utmärkt system. Jag kommer att utveckla spelen samt göra grafiken till kartorna.

#9
Krigsspel / dieselpunk/steampunk
18 maj 2020 kl. 14:24:30
Finns det inget bra dieselpunk eller steampunk-spel? Scythe är ett men finns det andra?
#10
Boxen / God Jul och Gott nytt år
23 december 2019 kl. 17:32:46
Må tärningsslagen förbli sexor

#11
Andra världskriget / Wing leader
7 oktober 2019 kl. 10:00:32
Kan någon förklara för mig varför jag ska köpa Wing Leader?

Jag vill (tror jag) men jag behöver en säljare
#12
Krigsspel / Nytt projekt: Barbarossa
3 oktober 2019 kl. 19:26:03
Kommande projekt: Barbarossa

#13
Boxen / Gugong
20 september 2019 kl. 14:16:25
Har någon spelat Gugong och i så fall, är spelet bra?
#14
Krigsspel / Preorders från EU börjar försvinna
6 augusti 2019 kl. 16:53:12
DBP2 skeppas nu. Alla har ännu inte betalat av dem som har gjort en förbeställning. Jag hoppas att kunna fiska in några fler. Vad som är slående är att det blir allt färre från Europa som betalar sina förbeställningar.
#15
Första världskriget / Verdun
22 juli 2019 kl. 14:40:46
Jag ställde upp gamla Verdunspelet från 1978 och slås genast av en serie dumheter. Till exempel så finns det en massa byar runt omkring på kartan. Dessa består av ca 15-20 hus vardera men de ger en ohemul drm till fördel till försvararen vilket gör det nästan omöjligt/mycket svårt att skada den som står där (ett regemente) både vid artilleribombardemang eller vid attack. I ett läge där man öste granater på varje kvadratmeter och där man helst borde ha ca 2 meter jord/sten ovanför sig för att klara en direktträff, vad sjutton gör då ett trätak med några takpannr för nytta!!? ☹ Dessutom blev husen snart bara grus (vilket tog bort eventuellt skydd väggar kunde ha) men fortsätter vara rena maginotlinjen i försvar. Det borde snarare vara negativt att stå bland stengrus under ett artilleribombardemang.

Man har ZoC där man måste stanna. Bra så. Men skyttegravarna går längs med hexsidorna och ZoC går inte över den. Så tysken kan helt sonika traska fram och kliva över skyttegravslinjen någonstans med en trupp (det finns många luckor) och vips så har försvararen bredvid inget skydd av skyttegraven eftersom alla måste anfalla över den för att man ska få fördelen. Grrr

Sen finns det en massa skog här och där. Skogen blev snart plockepinn-flis av allt bombardemang, så skogens drm är bara dumheter. Är det någon som kan påminna sig bilder med böljande lövskogar från Verdun 1916?

#16
Krigsspel / Scramble for Africa (mediadrev)
7 april 2019 kl. 21:26:24
GMT har pudlat och tagit bort Scramble for Africa efter ett märkligt drev som blåste upp främst på BGG. Nu när man vittrat blod så har vissa siktat in sig på mitt "Heart of Darkness" som är ett utforskar- och äventyrspel i Afrika. Hela drevet känns patetiskt, tycker jag. Jag svarar dem som ojjar sig över spel som handlar om kolonialismens framfart i Afrika, att jag (för att lugna dem) ämnar återgå till en säker zon i mitt nästa spel. Det kommer att handla om Barbarossa 1941 - ett spel om Nazisternas överfall av Sovjetunionen och deras folkmord där.
#17
Spelen är borttagna och tråden vilande tills jag lägger ut nya spel här
#18
(Ursäkta att jag tar det på engelska men jag har tagit samma text som jag har postat på andra ställen)

Nemesis is in production now and can be preordered here: http://www.legionwargames.com/legion_NEM.html

It is a two-player game but you can easily do a team play and play it with two against two. Also, I have played it against a very good playtester (who knew the game better than me) an uncountable number of times and the two first game turns have each and every time been different. The number of different game openings have turned out to be more or less unlimited.

I would also like to invite players to preorder:

2:nd Dien Bien Phu (version 2.3a): http://www.legionwargames.com/legion_DBP.html

Ici, c'est la France (version 2.0d): http://www.legionwargames.com/legion_ICI.html

Tonkin (version 2.2b): http://www.legionwargames.com/legion_TKN.html

The plan is to reprint the three games above this summer/fall, so if you have an interest in any of these games, please help us to push the preorders up to 150.
#19
Andra världskriget / Nytt Barbarossa spel
17 januari 2018 kl. 15:00:13
Nå, gott folk,

Efter Heart of Darkness så blir det ett Barbarossa-spel. Efter att ha sett/spelat ett antal "Russian campaign" spel så blir jag alltmer frustrerad och förvånad att de alla verkar ovetande om tyskarnas allra största problem: Det enorma slitaget att bara köra på "shithole" roads (för att tala Trumpiska) från gränsen till Moskva, samt den i princip totala avsaknaden av supply.

På ett antal veckor nådde de Smolensk men sen vart det mer eller mindre stopp. Ryssarna kunde fly förbi tyskarna i Smolensk för att tyskarna hade soppa- och ammo-torsk. Lastbilsenheterna som skulle transportera supply från järnvägshubbarna hade bara kapacitet att förse de mekaniserade, infanteriet fick äta gräs och gå tätt längs med järnvägen. Problemet var bara att de mekaniserade var långt framför järnvägshubbarna, dessutom var det ryssar kvar på linjen, dessutom slets lastbilarna ner till hälften i antal eftersom de körde sönder sig själva, dessutom klarade järnvägen bara av att transportera max hälften av behovet, dessutom (i söder) så klarade man inte av att korsa Dnieper. Broarna var borta och de få färjorna räckte inte till.

Allt detta i kombination med att tyskarna inte trodde på reservdelar (det fanns t.ex ett reservhjul i lager per fyra lastbilar!!) så innebar det att allt som gick på bränsle var nere på hälften i antal lagom till operation Tyfon. Osv osv

Man har sett många spel där tyskarna kan göra sköna loopar öster om Volga, bara för att man kan. Så länge man kan dra en linje fri från rysk ZoC hem till någon järnväg 100 mil bort ... -> BS
#20
Boxen / God Jul på er pojkar
23 december 2017 kl. 20:30:40


Ursäkta franska texten i bilden  :)