Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - Kanger

#1
Första världskriget / SV: 1914- Nach Paris
9 augusti 2023 kl. 14:14:32
Har spelat en hel kampanj. Min verdict är: ... Nja

Allt är otroligt snyggt, men det finns delar av systemet som är rena dumheter. I ett spel med massor av blippar tvingas man komma ihåg vilka som har gjort vad i vilken game turn när man ska ta bort vissa markörer. Saker och ting som en utvecklare borde ha strömlinjeformat, om nu designern inte är kapabel till detta (detta har tydligen varit ett pet-project under 10 år, så tydligen skulle ALLT med). Det finns grundteman i systemet som är coolt, men min övergripande känsla när kampanjen var över var irritation.
#2
Andra världskriget / SV: La Primogenita
4 februari 2023 kl. 19:42:15
Ursäkta mitt sena svar.

Italienska Elite Units påverkar Order 12 och 3 (inte 1). Inget annat, men att slippa 12:an är viktigt nog.
#3
Andra världskriget / SV: La Primogenita
22 januari 2023 kl. 16:26:38
Någon som har fått sin ännu?
#4
Andra världskriget / SV: La Primogenita
1 januari 2023 kl. 17:34:39
Fast det är Order-chits som spelarna väljer hemligt så funkar det förvånansvärt bra solitärt. Man väljer liksom de vettiga ordrar som behövs för stunden oavsett om man som solitärspelare känner till de ordrar som man just har valt för den andra sidan.

Narrativt är det naturligtvis spänning till sista gameturnen. Italienaren måste plugga igen fyra hål som leder upp till höglandet samtidigt som de slits ner. Britten å andra sidan har klockan emot sig.
#5
Andra världskriget / La Primogenita
31 december 2022 kl. 16:38:10
Jaha, gott folk. Finns hos Legion Wargames

{trumvirvel]

#6
Boxen / SV: God Jul
23 december 2022 kl. 14:18:03
Det finns faror på vägen förstås

#7
Boxen / God Jul
23 december 2022 kl. 13:40:09
I väntan på den stora ukrainska motoffensiven så vill jag önska alla God Jul


#8
Jag tror att träning, moral, och ledarskap är de viktigaste aspekterna, även taktiskt (och därmed också operationellt). Det har ingen betydelse att man sitter i en väldigt bra stridsvagn om man inte kan hantera den, eller ger upp, eller skjuter sist.
#9
Krigsspel / SV: Hur svårt kan det vara?
6 december 2022 kl. 14:49:59
Jag tycker att en miss av den här magnituden är oförsvarlig. Det är dessa tre fort där de mesta striderna äger rum (varav en, som sagt, är en supply source). Hur f*n tillåts en sådan slapphet? Hur går det ens till? Någon gör ju kartan utifrån instruktioner, är det ingen som kollar? Eller ännu värre, var det "rätt" position tills någon efter att spelet släpps påpekade att det inte funkade?

Återinför västtyskt yrkesförbud inom vissa i branschen
#10
Hur får du till träning, moral, och ledarskap?
#11
Krigsspel / SV: Hur svårt kan det vara?
5 december 2022 kl. 13:31:53
Nu har jag fått svar från Javier. Det visar sig vara en map errata. Tre av de viktigaste forten (vilka är tryckta på kartan), varav en är en supply source, ligger egentligen i andra hexes ...

:shock:  :x  :evil:
#12
Jaha, då har man gått och köpt spelet  ;)
#13
Krigsspel / Hur svårt kan det vara?
2 december 2022 kl. 16:04:56
Jag har precis köpt senaste numret av World at War, det om Chaco-kriget. Så läser man om supply där supply dras från HQ längs med väg till en supply source, ... men Paraguays mest centrala supply source ligger inte på en väg, och kan därmed inte användas! Det finns fler saker också men jag ska inte trötta ut er.

Ibland tröttnar jag på dumheterna. Det hade räckt med att designern (det är trots allt Javier Romero) hade tittat på kartan och utbrustit "Vafalls! det går ju ingen väg till supply source X". Han måste ju ha gjort speltestkartan. Hur kan han ha missat detta? Eller har redaktionen slarvat när de gjorde den?
#14
"Notera att till exempel floder inte riktigt följer hexarna - men det gör dom. Designern säger att ni fattar vilken ruta som är bakom floden och jag håller helt med. Kartan känns naturligare med den här metoden."

Det funkar, om inte designer (i onödan) gör det extra svårt att avgöra. Ruta AI31 är farligt nära gränsen för diskussion vilken hexside som floden följer. Jag ser också att orter är på fel sida av floden i vissa rutor (t.ex. AN34). Hur funkar det? Anses du ockupera dem fast din enhet är på andra sidan floden?

Är spelet kul annars?
#15
Shopping / SV: MMP-rea
6 november 2022 kl. 13:42:37
Någon räknade ut (såsom jag minns det) att istället för att skicka typ 50 förpackningar från USA till 50 olika mottagare i Holland, så blev det billigare att flyga en anställd dit, checka in alla förpackningarna, betala hotellrum och hyra en bil och låta den anställda köra runt och lämna varorna för hand.

Något är sjukt i fraktpriserna