Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - Strv102r

#31
Jo, det hade nog gått att gallra lite i systemet utan att tappa så mycket, men det är två bra och roliga scenarion och det flyter på fint. Vi gillade det skarpt!

Ser fram mot att prova Roads to Moscow!
#32


Dukat för det minimala introduktionsscenariot om Borisov. Tysken har 18 pzdiv förstärkt med en ingbat och artilleri. Ryssarna har delar ur 13 armén; Moskva-divisionen med motoriserat skytte och stridsvagnar, samt lite skytteregementen, luftvärn och artilleri. Och ett pansartåg. Inte glömma pansartåget.

Vi kommer börja med att följa det spelexempel som finns i "playbook" för att lära känna reglerna. Sedan kör vi en gång efter eget huvud.
#33


Det ryska försvaret kollapsar. Och det är nära att kartan städas helt. Inför sista GT konstaterar vi att även om tyskarna städar helt och tar de sista VP hexen så kommer de inte upp i mer än den redan uppnådda marginal victory på grund av de extra resurser de avlövat huvudoffensiven mot Leningrad. Tysk seger, överväldigande på plats, men på tok för kostsam för operationen i helhet.

#34


Lite Kursk är aldrig fel! Om jag minns rätt från MIHs Clash of Titans så fanns alla Pantrar i den södra kniptången  medan alla Elefanter fanns i den norra? De borde inte dyka upp i samma scenario? Enligt scenariotexten är detta i den norra kniptången (XLI pzkåren var i norr) så Pantrarna borde vara Pz IV och Pz III? Men nu kör vi som det är skrivet här.
#35
Första världskriget / SV: When Eagles Fight
29 maj 2024 kl. 14:14:14
Kommer österrikarna att satsa på Lemberg eller på att gå mot Cernowitz och sedan norrut?
#36


3 SS "T" vänder om med ett regemente och slår resterna av 245 skytte så de inte rinner in i divisionens bakre delar och slår ut artilleri eller håller på med annat okynnesagerande. 3 motoriserade breddar sitt genombrott och den ryska försvarslinjen smular sönder. Det är ganska klart hur det hela kommer sluta. Men frågan är om tysken får ihop VP så det räcker? Jag fick ner honom långt ner på minus med min inledande offensiv, i synnerhet då han avdelade alla optional förstärkningar som fanns för att hantera läget, vilket han gjort, och de resurserna är inte vid Leningrad just nu där de egentligen gjort större nytta för helheten. 
#37


Men det blir ryssarna som lyckan ler åt, just denna gång, och en av T-34:orna slår ut den sista Stuggen. Det tyska skyttet lyckas fortfarande inte komma åt de ryska vagnarna och tappar en grupp till.

Men det har på det hela gått bra för tyskarna ändå i relation till ryssarnas segervillkor i scenariot, så sista GT drar sig det tyska skyttet ur, under beskjutning, för att minska egna onödiga förluster.

Tysk seger.

#38


månen går ur mol och 88:an får sikt till den sista T-34 i nedre del av byn. Pang. Bom. Finito. StuG där nere omgrupperar runt i en sväng neråt, vänsterut uppåt, högerut, så att den nu är bakom de kvarvarande två ryska vagnarna. Det tyska skyttet kämpat för att komma till i närstrid, men får inte till det utan tappar en grupp.
#39


3 SS "T" går på österut och lämnar små rester av 245 bakom sig. 3 motoriserade får ett genombrott med sina två regementen, men det är smalt så de får klara sig på medhavd underhåll och hoppas att bakomvarande förband kan öppna en underhållsväg till dem. 126 tät, huvuddelen har svårt att komma i fatt, går nu fram med 30 inf med framgång. Ryssarna vacklar betänkligt.

#40


Ryssarna kommer in från höger med allt. Helst hade jag kraftsamlat alla stridsvagnar i övre delen, men det finns inte plats för dem att verka och folksamling är inte samma sak som kraftsamling. T-34 borde ha ett övertag över StuG IIIb i duellvärde hur som helst. Stridskontakt uppstår omedelbart i byns övre del i mörkret. Ryssarna skjuter snabbt lysraketer för att få bättre verkan. Men Stug IIIb är antingen undervärderade, eller så har de bra besättningar, för den initiala duellen kostar ryssarna två vagnar mot en StuG. Det tyska skyttet rör sig för att komma åt de ryska vagnarna i närstrid, men de möts av ksp-eld vilket gör att de inte kommer till verkan, eller så fegar de ur i sista ögonblicket.


Nu blir det strid i nedre delen av byn också. Den ryska lite slarvigt skjutna lysen gör både 88:an och StuG:en kan verka och vips är två T-34:or till borta. I övre delen av byn tappar tyskarna en StuG till och skyttet drivs tillbaka eller kommer inte till skott nu heller.

#41
Efter  att ha läst specialreglerna igen, alla hus är av trä, ändrar jag grupperingen för tysken. Samlar dem på mindre yta.

#42


3 SS "T" kommer inte framåt då den är bunden i strider med 245 och 25 kavalleri. Båda dessa tillfogas dock stor skada istället. 245 hela artilleri körs över och 25 kavalleris stab likaså. 3 motoriserade vinklar söderut och anfaller inledningsvis längs den ryska förberedda försvarslinjen, och köra över 1 meks artilleri, innan man i slutet vinklar österut och slår sig in i den ryska försvarslinjen. 126 infdiv blir efter och får bara till en mindre stridskontakt. 30 infdiv tar lite terräng österut.

#43


Tyskarna grupperar pv-förmågan kraftsamlat i byns västra del och tar risken att ryssarna väljer att göra entré i öster. Då får man väl omgruppera då!

Frågan är hur jag ska göra med ryssarna? Ska de komma in i väster, öster, eller delat på båda?Nä, det sista alternativet går fetbort.#44


3 SS "T" anfaller österut och pryglar 25 kavallerikåren rejält, men så slår 245 skytte ut ett miotanfall norrut mot 3 SS bakre delar, så 3 SS tät får delvis göra helt om och anfalla bakåt och ta hand om de uppnosiga ryssarna, vilket görs effektivt, medan bara mindre del fortsätter österut.

3 motoriserade och 126 inf anfaller sida vid sida mot 262 och 1 mek. 262 träffas illa och tar stora förluster och snart återstår bara två svaga skytteregementen när stab och artilleri och övrigt rullats över av främst 3 motoriserade vars tät som tränger in i de ryska ställningarna.

30 inf inleder anfall i rakt östlig riktning, men slås tillbaka.

#45
Det var det sista av de scenarion som följde med Cross of Iron modulen. men jag har ett antal tilläggsscenarion att köra innan det är dags för Crescendo of Doom. Vi börjar med detta.