Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - Andreas Lundin

#1
Den där kartan ser ut som "Skjutplats 1a på alla skjutfält jag varit på"! Nice.
#2
Historiska spel / SV: EU - fast medeltid
15 november 2023 kl. 08:40:52
Citat från: BjornH skrivet 14 november 2023 kl. 14:01:55History of Civilizations är ett 7 Ages inspirerat spel som jag testat en del. Det har samma sak att man spelar imperier tills de inte längre är värda sina actions för att få VP, då startar man nya. Det är kul men jag tycker lite av "känslan" försvinner, man vill liksom gärna följa en episk båge (för att använda ett svenskt koncept) inte plötsligt hoppa från Kreta till Island.  Jag skulle föredra ett spel där man kan spela lite mer i samma område. T.ex. om man kontrollerar frankerna, så är man begränsad till att senare spela ner "länder" som också startar i närheten och i slutet av spelet spelar man förmodligen Frakrike. Svår att implementera kanske, men det skulle vara kul tycker jag.

Det här verkar ändå lovande. Finns möjlighet att testa på ett framtida FF?
#3
Historiska spel / SV: EU - fast medeltid
15 november 2023 kl. 08:39:18
Det gör inget att tråden spårar ur. Så länge diskussionen är intressant. Och det är den ju hittills! :)
#4
Historiska spel / SV: EU - fast medeltid
13 november 2023 kl. 15:17:58
Citat från: Delirium skrivet 13 november 2023 kl. 15:16:36Ja, men jag gissar att Andreas känner till det och att det faller bort för omodernt utförande.

Korrekt
#5
Historiska spel / EU - fast medeltid
13 november 2023 kl. 14:56:04
Min Europa Universalis-vurm har inte dött ut ännu, men jag är ändå intresserad av tips på spel i samma anda - fast som utspelas på medeltiden (eurocentriskt förstås). Dvs, finns det spel med följande kriterier:

- Medeltid
- Flera århundraden
- Multiplayer
- Assymetriskt
- Någotsenär modernt utförande (2000-tal åtminstone)?
#6
"Kanske lite oväntat, men Pamela är en karaktär med många lager."
 :lol:
#7
Historiska spel / GBOH THBoA
10 november 2023 kl. 08:48:36
Körde scenariot Mantinea i The Great Battles of Alexander (GMT Great Battles of History (GBoH Series).

Måste nog säga att jag gillar nog den här iterationen av GBOH-reglerna bäst. Enkla aktiveringsregler i jämförelse med GBOH Julius Caesar och GBOH SPQR. Till och med Trumpningsmekaniken har de fått att bli enkel att förstå. Dessutom verkar de införlivat mycket mer text för att täcka många eventualiteter i stridsfasen - inklusive flera sidor med spelexempel.

Hur gick slaget? Tidigt i slaget såg det ut som Spartanerna skulle avgå med en enkel seger på grund av bättre truppkvalité, men det skulle vända, både en och två gånger.

Först visade det sig att överlägsna ledare har en enorm fördel. Och det hade Akajerna. De kunde enklare vända flyende enheter och sätta in dem i striden, medan Ilions trupper fortsatte fly fältet.

Sedan inträffade det som alla ägare av djur av familjen felider känner igen. Akajer? Ilion? Bah! Smaka på den här tassen! Boff! Death by cat, men fram till dess hade jag hunnit njuta av liret och jag tror det blir en kattsäkrad omgång till snart.
#8
...jag ska ta på.mig en hjälm och föreslå handarbete.  :mrgreen:
#9
Jag funderar om man kan ta med sig Sambo och 8-åring. De kan bo och göra lite annat på dagarna. Vad kan de tänkas hitta på?
Tips?
#10
Shopping / SV: Senaste köp
3 november 2023 kl. 15:43:12
Empires of the Middle Ages. Beg.
#11
Citat från: Elias Nordling skrivet 23 augusti 2023 kl. 09:15:45Jag passar på att påminna om att enligt den tidsplan som alla jublade åt för sex år sedan är det nästa år som Elon Musk ska flytta till Mars :-)

Må det ske. Fort.
#12
Boxen / SV: Utslängd från Facebook...
22 augusti 2023 kl. 11:39:00
Citat från: Elias Nordling skrivet 22 augusti 2023 kl. 08:08:42Men du startade ett nytt konto? Annars är det verkligen skumt.

Mjo, föll till föga...
#13
Boxen / Utslängd från Facebook...
19 augusti 2023 kl. 11:16:16
I tisdags (tror jag det var) så slängdes jag oväntat ut från Facebook.

När jag försöker logga in igen står det att mitt konto inaktiverats på permanent basis på grund av Copyright infringement.

Fattar inget, men all kontakt med Meta är än mer obegriplig. Jag får inte reda på vad som hänt och jag kommer alrdig få tillbaka mitt konto.

Jag har ingen aning om vad jag kan ha gjort för att vredga METAgudarna.

Känns lite sådär faktiskt. Hade ganska många, främst nördrelaterade, kontaktnät som nu är helt bortkopplade för mig. Dessutom hade jag en massa kort på min son när han var liten sparade där. Men fuck them liksom!

Nån som råkat ut för liknande?

Vet ni om det är 100 % kört för mig att få tillbaka kontot?

Tänker inte starta ett nytt konto tror jag.

#14
Ambitiöst: https://boardgamegeek.com/thread/3133646/grander-campaign-playing-solo-all-17-starting-real

Han spelar alltså Venedig solo - om jag förstår det rätt - mot 16 botar... ...vansinnigt på ett imponerande sätt.

(...och för er som undrar var jag tagit vägen på sociala medier så har fb kastat ut mig av helt okänd anledning... verkar som att de inte tänker släppa in mig igen heller... så fuck them!)
#15
Krigsspel / SV: Vägval i speldesign
11 augusti 2023 kl. 12:35:59
Citat från: ErikLj skrivet 10 augusti 2023 kl. 14:21:48Ska de vara me ska de ha specialegensker och inte fungera som dåliga stridande förband. Ingenjörer ska bygga saker, ge bonus vid flodövergång mm. Lv ska ge någon form av luftskydd.

Fördelen om de finns på kartan är att det går att optimera och kraftsamla. En vanlig nackdel är att det ibland går att helt slita söver organsiationer. Ge alla ingenjörer, även brig,  från 13. Förd till 6. Förd.

Skulle tänka mig ett system där en divison eller liknande har ett antal egenskapsbrickor, varje motsvarar en funktionsbat/komp, som delas ut till brigader och bataljoner. En pvbricka ger bonuspoäng vid strid mot pansar, en ingebricka att floder kostar minder MP osv.

Erik
Hade inte FAB-systemet en liknande funktion? Funkade rätt bra om jag inte minns fel.

Sedan vänder jag mig lite mot att vi ingenjörer skulle utgöra vägbulor... 😉

Men jag förstår vad du menar och håller rent principiellt med samtidigt som jag nu har bevisat det där Ola skrev om att bli lite "stött" när min 4. Fördingbat ej finns som bricka... :D