Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - Andreas Lundin

#16
Citat från: Elias Nordling skrivet 23 augusti 2023 kl. 09:15:45Jag passar på att påminna om att enligt den tidsplan som alla jublade åt för sex år sedan är det nästa år som Elon Musk ska flytta till Mars :-)

Må det ske. Fort.
#17
Boxen / SV: Utslängd från Facebook...
22 augusti 2023 kl. 11:39:00
Citat från: Elias Nordling skrivet 22 augusti 2023 kl. 08:08:42Men du startade ett nytt konto? Annars är det verkligen skumt.

Mjo, föll till föga...
#18
Boxen / Utslängd från Facebook...
19 augusti 2023 kl. 11:16:16
I tisdags (tror jag det var) så slängdes jag oväntat ut från Facebook.

När jag försöker logga in igen står det att mitt konto inaktiverats på permanent basis på grund av Copyright infringement.

Fattar inget, men all kontakt med Meta är än mer obegriplig. Jag får inte reda på vad som hänt och jag kommer alrdig få tillbaka mitt konto.

Jag har ingen aning om vad jag kan ha gjort för att vredga METAgudarna.

Känns lite sådär faktiskt. Hade ganska många, främst nördrelaterade, kontaktnät som nu är helt bortkopplade för mig. Dessutom hade jag en massa kort på min son när han var liten sparade där. Men fuck them liksom!

Nån som råkat ut för liknande?

Vet ni om det är 100 % kört för mig att få tillbaka kontot?

Tänker inte starta ett nytt konto tror jag.

#19
Ambitiöst: https://boardgamegeek.com/thread/3133646/grander-campaign-playing-solo-all-17-starting-real

Han spelar alltså Venedig solo - om jag förstår det rätt - mot 16 botar... ...vansinnigt på ett imponerande sätt.

(...och för er som undrar var jag tagit vägen på sociala medier så har fb kastat ut mig av helt okänd anledning... verkar som att de inte tänker släppa in mig igen heller... så fuck them!)
#20
Krigsspel / SV: Vägval i speldesign
11 augusti 2023 kl. 12:35:59
Citat från: ErikLj skrivet 10 augusti 2023 kl. 14:21:48Ska de vara me ska de ha specialegensker och inte fungera som dåliga stridande förband. Ingenjörer ska bygga saker, ge bonus vid flodövergång mm. Lv ska ge någon form av luftskydd.

Fördelen om de finns på kartan är att det går att optimera och kraftsamla. En vanlig nackdel är att det ibland går att helt slita söver organsiationer. Ge alla ingenjörer, även brig,  från 13. Förd till 6. Förd.

Skulle tänka mig ett system där en divison eller liknande har ett antal egenskapsbrickor, varje motsvarar en funktionsbat/komp, som delas ut till brigader och bataljoner. En pvbricka ger bonuspoäng vid strid mot pansar, en ingebricka att floder kostar minder MP osv.

Erik
Hade inte FAB-systemet en liknande funktion? Funkade rätt bra om jag inte minns fel.

Sedan vänder jag mig lite mot att vi ingenjörer skulle utgöra vägbulor... 😉

Men jag förstår vad du menar och håller rent principiellt med samtidigt som jag nu har bevisat det där Ola skrev om att bli lite "stött" när min 4. Fördingbat ej finns som bricka... :D
#21
Boxen / Lektor i krigsspel
31 juli 2023 kl. 15:18:09
Hej, ni vet alla vem på forumet som hade passat... https://fhs.varbi.com/se/what:job/jobID:622934/type:job/where:4/apply:1
#22
Shopping / SV: Senaste köp
22 juni 2023 kl. 13:41:35
Ser att Mr President börjar komma till de som förbeställt det på p500 så det torde sitta i min hylla snart...
#23
Historiska spel / SV: Remake av Kingmaker
30 maj 2023 kl. 09:03:46
Citat från: thermopylai skrivet 29 maj 2023 kl. 09:49:41
Citat från: Andreas Lundin skrivet 29 maj 2023 kl. 08:30:05Kingmaker och till viss del Civilization från AH var de spel som jag under 80-talet "klippte mina tänder" på när det gäller krigsspel.

Men de har gjort sitt känner jag. Låt de minnena och de spelen få vila i frid.

Håller med om att Kingmaker är åldrat och inte ger så mycket, men inte Civ, AdvCiv och MegaCiv!

Jag tänkte mest på Civ - inte Advanced Civ/Mega Civ/Easter- Western Empires. Höjdarlir ju!
#24
Historiska spel / SV: Remake av Kingmaker
29 maj 2023 kl. 08:30:05
Kingmaker och till viss del Civilization från AH var de spel som jag under 80-talet "klippte mina tänder" på när det gäller krigsspel.

Men de har gjort sitt känner jag. Låt de minnena och de spelen få vila i frid.
#25
Kalla kriget / SV: C3: Festung Hamburg
26 mars 2023 kl. 13:34:33
Citat från: EvilSpook skrivet 22 mars 2023 kl. 08:21:47
Citat från: Andreas Lundin skrivet 22 mars 2023 kl. 08:02:13Elias, du som är "inne" i systemet. Vet du om det finns planer på en modul "norrut" som täcker Själland och Skåneländerna?

Nu är jag visserligen inte Elias. Men planen var bara för 5 spel.Jag har bett Fabrizio om ett till spel men han har inte riktigt besvarat frågan.
Jag har tyvärr små förhoppningar om att det blir en modul till, men tror att han kanske ger efter om det finns ett tydligt önskemål från kunderna.
Hoppas dock på att han ska göra ett "Southern Front" till 1985:serien.

//EvilSpook
Går egentligen kartan i Festung Hamburg mer norrut än på denna bild?
#26
Citat från: Delirium skrivet 22 mars 2023 kl. 09:06:45
Citat från: Andreas Lundin skrivet 21 mars 2023 kl. 12:25:04Det är ju helt annorlunda än att spela med människor.

det som blir klurigt är lite gränsdragningsproblematik. Framförallt tycker jag att det blir lite "klyddigt" när botar (och deras allierade) förklarar krig mot varandra.

Sedan är det helt enkelt inte lika kul. Reglerna är ju lite annorlunda för botar vad gäller ideas, milestones, action cards, arméer, power &c. Många av de sakerna som är kul med spelet. Samtidigt har du ju kul eftersom du som spelare får göra alla dessa saker.

Men som i mitt part här så händer det en massa grejer som du inte kan påverka. Framförallt det här med att Kalmarunionen samlar en massa poäng.

Gillar att du som invandrare har plockat upp det gamla hederliga skånska ordet klyddigt.

Jag har själv varit osäker på hur mycket det ger att spela själv med botar som solitärupplevelse/inlärning men har ju inte testat. I speltestgruppen var vi inne på att botarnas bästa funktion kanske var att fylla ut spelarantalet när man själv var för få för önskat scenario, alltså kanske två hu-mans plus två botar i ett fyrmanna.

Ja, klyddig (och dess kusin klydderöv), fubbick, verbet att fyga, etc är en del av provinsens charm som jag anammat.

Jag tror också att fylla ut ett icke fullt parti är bästa användningen för botar, jämte att ersätta en spelare som lämnar partiet innan det blir färdigt med en bot.
#27
Kalla kriget / SV: C3: Festung Hamburg
22 mars 2023 kl. 08:02:13
Elias, du som är "inne" i systemet. Vet du om det finns planer på en modul "norrut" som täcker Själland och Skåneländerna?

#28
Ponera att ett PR blir invaderat av NPR i 3. Peace & Rebels phase, B NPR invasions. Det finns ingen PR army där de invaderar så de belägrar de två unrest-provinserna i PRs core area. Det blir sedan en vit fred mellan PR och NPR D. Peace Resolutions. Blir de belägrade provinserna och NPR armén ändå kvar i PRs Core Area? Det vill säga, att de nu fungerar som Rebels istället? Jag finner ingenstans att de enheterna skall tas bort eller att Rebel Towns ska tas bort när det blir fred.
#29
Det är ju helt annorlunda än att spela med människor.

det som blir klurigt är lite gränsdragningsproblematik. Framförallt tycker jag att det blir lite "klyddigt" när botar (och deras allierade) förklarar krig mot varandra.

Sedan är det helt enkelt inte lika kul. Reglerna är ju lite annorlunda för botar vad gäller ideas, milestones, action cards, arméer, power &c. Många av de sakerna som är kul med spelet. Samtidigt har du ju kul eftersom du som spelare får göra alla dessa saker.

Men som i mitt part här så händer det en massa grejer som du inte kan påverka. Framförallt det här med att Kalmarunionen samlar en massa poäng.