Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - Andreas Lundin

#4501
Historiska spel /
5 juni 2005 kl. 11:03:54
Jag tycker definitivt att du skall prova spelet, trots allt påstått "grus i maskineriet". Det tar en jävla tid att spela färdigt dock...
#4502
Historiska spel /
4 juni 2005 kl. 17:06:04
aha :wink:
#4503
Andra världskriget /
4 juni 2005 kl. 17:00:38
Tack för informationen! Detta skall jag givetvis koplla upp. Det ser onekligen intressant ut.
#4504
Andra världskriget /
4 juni 2005 kl. 11:45:37
Jag tycker att man kan forstätta denna tråd. En sak som jag stört mej på genom åren då jag spelat ASL, är att det är ett jävligt detaljerat SPEL, men inte särskilt bra SIMULERING.

Finns det någon bra SIMULERING av andra världskriget på den taktiska nivå som ASL står för? Alltså INTE plutonnivå, som TCS, eller Panzer Grenadier.
#4505
Andra världskriget / War Without Mercy (CoA)
4 juni 2005 kl. 11:41:24
Hallojs!

Undrar om det är någon här på forumet som spelar War Without Mercy eller Brute Force från Clash of Arms. Jag är själv inne på tredje spelet och igår hände något som jag inte finner några regler för.

Jag spelar tysk och vi spelar hela War Without Mercy-kampanjen. Vi har bara kommit till Augusti 1941 och jag har klantat till det rejält i Finland efter ett par riktigt dåliga beslut. Kontentan är att Helsingfors blivit erövrat av två sovjetiska pansarkårer... (Ja, jag vet att det är uselt, men så är det).

Problemet är vad som händer nu. Jag har exempelvis tyska trupper i norra Finland och dessutom en tysk bomflygenhet i södra delen av landet. Vad händer med dem när Finland stryker flagg (vilket Finland måste göra enligt regel 32.71)? Innebär det helt enkelt att alla Finska enheter slutar att existera och att jag har ett gäng tyska "out of supply"-enheter i norra Finland (dvs: Glöm dem!)? Kan jag ta tillbaka Finland med tysken genom att återerövra Helsingfors? Inget stöd för dessa eventualiteter hittar i alla fall jag i reglerna...

Andreas
#4506
Historiska spel /
3 juni 2005 kl. 13:23:24
CiteraMina araber var till exempel ledande på artefakter bara så länge de höll sig kvar i tidsålder 3, och ville därför inte avancera tekniskt. Den som låg först fick poäng för att vara mest tekniskt avancerad, och utsattes därför för en rad händelser som drog ner hennes tekniknivå. Resultatet var att efter att ha spelat en kväll hade vi inte kommit en centimeter närmare spelets slut.

...men är det inte då man spelar "discard Empire" och går vidare?
#4507
Historiska spel /
1 juni 2005 kl. 15:01:25
Problemet är att det tar väääääldigt lång tid att slutföra ett parti 7 ages. 2 dar minst. Gör som vi brukar göra och kör en "ålder" eller bestäm en tid när spelet avslutas, annars kommer ovana "Nya-Finans-spelare" tröttna snabbt, och det vill vi ju inte. Dessutom: gå igenom stridsreglerna innan ni spelar. De kan vara lite kluriga för nybörjare.

Det är också ett tips att snabba upp spelet lite medans man spelar. Se till att spelare inte sitter och "glor" medan en annan spelare gör sina drag. Se till att de förbereder sitt drag i förväg, så att det går fort. Till exempel om du skall starta ett nytt imperium kan du köpa trupperna i förväg medan din med-/motspelare placerar ut sitt nya imperium.

Om man har move-drag på varsin sida av världen och därmed inte påverkar varandra kan två spelare flytta sina spelbrickor samtidigt. Problem med turordning kan dock uppstå när andra spelare skall spela kort på de som flyttaroch slåss.

En annan sak som jag upptäckt tar ner tempot lite är Civilization-dragen. Jag har däremot inte någon bra lösning på hur man skall lösa detta.

Spelet har dock en jäkla charm och nybörjarspelare har faktiskt lätt att fastna i spelet. Min speltokiga sambo har till exempel fastnat rejält!
#4508
Krigsspel /
31 maj 2005 kl. 11:14:27
...har de spelet stående på DMF:s lokaler eller någon annanstans?
#4509
Krigsspel / Gamers i Lund
12 maj 2005 kl. 17:00:28
Gamers i Lund sökes:

Jag skulle vilja dra igång ett "flerpersons-mastodont-spel" (om ni förstår vad jag menar) med några likasinnade i Lund med omnejd.

Jag kan bidra med följande lir:

(fritt ur minnet)

War without Mercy
Brute Force
Europe Engulfed
World in Flames
7 Ages
Empires in Arms
Lost Victory (liten favorit, funkar multiplayer)

En bra lokal efterlyses samtidigt. Min vind funkar, men blir man fler än tre är det jobbigt...

Andreas Lundin
#4510
Historiska spel / Kul spel
12 maj 2005 kl. 10:36:20
...roligaste spelet  i sin genre, tycker jag. Har inte alls så mycket "konstiga" regler i mitt tycke. Vi har spelat igenom spelet tre gånger och börjat spela ungefär fyra - fem gånger och ingen har klagat än så länge. Det blir mer gny när vi spelar Advanced Civilization eller History of the World i alla fall! Det kanske är nyhetens behag - vad vet jag?

Om man tycker att strider är knöligt att lära sig, så finns mycket goda spelhjälpmedel att ladda hem på "geeken". Striderna är faktiskt väldigt roliga och det krävs lite erfarenhet eller fallenhet för logiskt tänkande för att bemästra stridselementet, vilket är positivt i mina ögon.

Ett problem som kan uppstå är att en spelare får försprång med en civilisation i början som kan vara "isolerad" den första åldern (Japan exempelvis). Då kan spelaren rusa iväg poängmässigt. Men som i alla dessa spel finns utjämningmekanismer och det gäller helt enkelt att komma överens med andra spelare att på olika sätt gemensamt attackera en spelare som "rusar iväg" för mycket.

7 Ages är ett perfekt spel och när alla lärt sig spelet spelar man det färdigt på två helgdagar.
#4511
Andra världskriget / Svar
12 maj 2005 kl. 10:18:56
OK! Tackar!

Det verkar vara en extremt ful karta på spelet och inga vidare ratings heller på geeken. Men skenet bedrar ganska ofta i sådana här sammanhang.

Spel på den här nivån har jag spelat en del [Advanced Third Reich, WiF, "Struggle for Europe-serien" (Clash of Arms - mycket snyggt!) samt Europe Engulfed (kanske inte hör hit...?)] och nu undrar jag hur dessa spel står sig mot "Empires of Apocalypse".

Jag gillar skarpt Clash of Arms "Struggle for Europe" (dvs War Without Mercy och Brute Force [med tredje delen på G]) på grund av den snygga designen, och deras fokus på manöver och strid framför strategi och ekonomi. Kanhända är flygstridsreglerna alltför invecklade för den här nivån, men annars funkar spelet för mig och får väl anses vara min favorit bland de ovanstående. Men jag är alltid intresserad av nya spel.. särskilt som det tycks spelas i Lund utan min vetskap. Behöver ni en spelare är det  bara att "messa".
#4512
Andra världskriget / Fråga
11 maj 2005 kl. 22:44:23
Vad är Empires of apocalypse egentligen? Hittade det inte på "geeken".