Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - Fredrik H

#1531
Krigsspel /
12 februari 2008 kl. 22:08:01
Jag tror inte Monty är påhittad. Det vore så fantasilöst att hitta på en så tråkig snubbe. Mollgan är ju mer spännande. Monty är svår att tycka om. Oavsett hur mycket lim jag sniffat.  :D Själv tycker jag nog att 10-1 är tillräckligt bra för att man ska våga chansa på en attack - i alla fall ibland.  :P
#1532
Andra världskriget /
12 februari 2008 kl. 21:54:29
Spelar du mot farsgubben? Härligt freudianskt att besegra sina dagars uppkomst i blippspel. Undrar om inte min farsa önskar sig El Alamein i födelsedagspresent....   :o
#1533
Andra världskriget /
12 februari 2008 kl. 21:30:40
Inte behöver jag några pengar inte. Som kommunalanställd med tre barn varannan vecka så regnar stålarna in.  :P  Jag kan också sova tryggt nu när jag vet att konungariket försvaras av nio batoljoner tappra svenskar.  :lol: Tänk vad man lär sig här på forumet. Allvarligt talat så har jag svårt att hitta tid att spela på, men AAR har en tendens att peppa mig att ställa upp och putta runt lite blippar på måfå.  :up:
#1534
Andra världskriget /
12 februari 2008 kl. 18:46:25
Tack för ditt snabba svar. Jag får välan vänta tills någon rea infaller, hamsterkänslan kommer tveklöst att besegra mina ekonomiska betänkligheter. På tal om AAR så uppskattar jag dina analyser och förloppsbeskrivningar. Det får det att låta som beskrivningar av verkliga händelser och gör det mer spännande. Sedan måste jag tillstå, i egenskap av icke-militär, att det är intressant att läsa en yrkesmans syn på spelen i vår lilla hobby. Vi får väl se om jag kan få med mig någon på ett parti i något av de andra spelen i serien.  :up:
#1535
Andra världskriget /
11 februari 2008 kl. 22:19:04
Att läsa dina rapporter gör mig väldigt sugen på att köpa spelet. Hur är det med speltiden jämfört med de andra spelen i serien? Jag balanserar på den vassa eggen; alldeles för mycket pengar för ytterligare ett spel som pryder min hylla men inte spelas. Å andra sidan så verkar det som spelet är roligt och dramatiskt och det tycks som om tysken inte är helt rökt.... Om jag ändå vore arbetslös och ekonomiskt oberoende. Och snygg. Kanske välbyggd också. Jag kanske ska byta hobby istället. Det verkar enklare. Tackar för välskrivna AAR.  :wink:
#1536
Krigsspel /
11 februari 2008 kl. 14:20:50
Den undersökningen har jag missat  :D  men du kan vara helt lugn över att jag aldrig trodde att du på allvar ifrågasatte denne djupt konservativa våldsverkares existens. Pax vobiscum
#1537
Krigsspel /
10 februari 2008 kl. 17:53:25
Att Winston aldrig existerat har liksom inte slagit mig. Jag har haft en elev som inte trodde på 1400-talet ("man behöver inte tro på allt")men Winston.... Nåväl, konungarikets samlade begåvningsreserv här på forumet har lyckats övertala mig om att den som skall leda mig rätt i min hobby är - något förvånande - Bruce Dickinson. We shall never surrender.  8)
#1538
Krigsspel /
6 februari 2008 kl. 22:35:56
Winston har sagt många roliga saker; till exempel röstade han nej till kvinnlig rösträtt med motiveringen att "vi har tillräckligt många okunniga väljare redan". När han många år senare tilldelades nobelpriset och upplystes om detta lär han ha frågat "i vadå?". Modest liten herre. Trots detta tycker jag mig inte riktigt ha samma skyldighet att kämpa till slutet som britterna uppmanades till. Mina motståndare har måhända en och annan ljusskygg läggning, men att jämföra dem med Adolf är väl att dra det lite långt.. :)
#1539
Krigsspel /
6 februari 2008 kl. 12:36:33
Citat från: "bambaladam"är det slut är det slut. men det är sällan slut första gången man får för sig det.  ...

Amen till det. Jag tror du har helt rätt. Det vanligaste slutet på ett spel enligt min erfarenhet är när den ena spelaren fått för sig att det är kört. Men som sagt, det är nog ofta alldeles för tidigt. Knepig balansgång det där. Sen finns det spel där det kan ta slut alldeles för tidigt, trots att det inte är kört. Jag vill minnas att Enemy at the gates hade en rätt skum sudden death-variant där tyskarna gav sig lite väl enkelt. Man kunde lasta upp trucks med supply (ljuvlig svengelska) och tuta in m en pansarkår i en övergiven stad så var spelet slut turn 4. Det kanske är annorlunda i CB - som jag väl lär spela när någon ger mig en gympasal och barnen har flyttat hemifrån. Typ 2023.  :roll:
#1540
Events /
5 februari 2008 kl. 09:44:18
Tackar för informationen.  :up: Jag hoppas att jag kan infinna mig, jag har aldrig bevistat en tillställning på Försvarhögskolan.
#1541
Events /
4 februari 2008 kl. 16:34:16
Är det en öppen föreläsning? Det låter roligt och hans senaste bok var verkligen intressant. Jag måste vördsamt anhålla om fribrev från regeringen först...
#1542
Krigsspel /
31 januari 2008 kl. 21:26:11
Tydligen så sjunger den där tjocka tanten lite för tidigt ibland, i alla fall där jag spelar. Beträffande Red Barricades så är nog ASL lite som golf - det är inte riktigt värt att sätta sig in i eländet för tänk om man tycker om det och blir en sån man inte ville bli.  :D Men dom som håller på med det tycks väldigt övertygade om spelets (ASL/golfens) förträfflighet. Men jag ska inte dansa vidare i det här minfältet, det finns saker man inte skojar om.  :insecure:
#1543
Krigsspel /
30 januari 2008 kl. 20:37:02
Citat från: "tinG"
Citat från: "BigPapaBear"
Citat från: "silversixx"Eller i Jonas Multings fall; Hyra en alkis som kommer ner och sveper brädet...

 :lol:

Ni tror väl inte på honom... eller?  :oops:

p.s. Säg ingenting till Morgan. Och förresten var mina amerikaner på väg att vända "bullen"!
 :D

Spelar man bullen för ofta kan jag förstå lusten att hyra in en alkis. Kul med omväxling när man för sjuhundrade gången kört fast i trafikstockningar och urkig terräng med Lehr, 2pz eller deras kollegor.
När det gäller sista turn-taktiken: är inte det standard i scenariospel som ASL? Jag spelar inte det själv, men gamla erferenheter från SL bubblar till ytan på ett obehagligt sätt. Det är lättare med spel som täcker kampanjer och krig ur ett längre perspektiv - i alla fall i min bok.  :?
#1544
Krigsspel / Re: När ger man upp?
30 januari 2008 kl. 14:54:46
Jag skulle också vilja betona det Alexander kallar slutspelet. Det är en känsla jag ofta får när jag spelar spel; den första delen av spelet funkar bra men resultaten blir alltmer underliga ju längre man kommer. Fenomen som att trupperna tar slut eller att förstärkningar kommer vid mycket underliga tillfällen kan kombineras med allsköns underligheter.
Dessutom tror jag att jag missar en del av upplevelsen i spel jag bara kommer halvvägs i, även om jag inte gillar taktik av typen "nu gör vi så här för det är bara en turn kvar och han hinner inte göra något åt det". Det är ungefär lika kul som att ta död på en enhet som retirerar ut från kartan fast resten av världen ligger där.
#1545
Krigsspel /
30 januari 2008 kl. 14:39:16
Killing ground katastrofalt dåligt?  :shock:  Men jag känner igen fenomenet. Det brukar drabba mig när jag upptäcker att segervillkoren är hopplöst skeva eller systemet bara känns helt snett. Vissa spel, som TKG drivs ju helt av victory conditions, andra som DAK spelar man bara på i och när man kommit en bit vet man man om det går bra eller inte. Men jag tycker inte om att spela om det går för bra eller för dåligt för endera sidan. Det ska nog finnas ett visst mått av drama för att jag ska tycka att det är kul.
Vad det gäller Jonas och den oidentifierade alkoholisten så känns det som en mycket innovativ lösning. Är historien sann?  :lol: