Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - Delirium

#31
Andra världskriget / SV: Dark Valley (GMT) solitär
11 oktober 2023 kl. 14:12:46
Okej att det kanske inte är bra men du skulle vara okej med att låta ryssen välja åtminstone?

Det är ju ganska noggrant reglerat vilka divisioner som måste väljas i prio.
#32
Andra världskriget / SV: Dark Valley (GMT) solitär
11 oktober 2023 kl. 09:29:48
Så är det verkligen. I det här fallet, när jag hade på mig den tyska hatten, positionerade jag mig hela tiden för att kunna isolera så många ryssar som möjligt vilket i praktiken skapade en uppblåst ballong strax bakom Minsk. Del i taktiken också att inte ta riskabla anfall med pansarspetsarna utan bara ta position. Tack vare att ryssarna inte kunde flytta innan Logistics blev fickorna exceptionellt stora. Och eftersom Counterattack kom före vanlig movement blev det väldigt svårt att hitta 10 vettiga anfall där inte alla units var OOS eller värre.

Praktisk fråga om counterattacks till dig/er som spelat: Det står att Stalin är "required" att göra x antal attacker på minst final 1-3 odds och för varje attack han "fails" att utföra får tysken eliminera en inf-div. I teorin ska jag så klart göra alla attacker som krävs. Men i praktiken, eftersom jag tyckte det gått så bra för tyskarna lät jag "Stalin" strunta i y attacker där jag kände att resultatet skulle bli mycket värre både i förluster och position än straffet. Hur har ni resonerat där?
#33
Det blev hela kampanjen för min del, när väl tillfälle yppar sig är det svårt att inte gå all in. Men det är mycket pengar, inget snack om saken. Jag väljer att se det som att man köper sig inte bara mat och husrum utan även ett närmast zenliknande lugn som kommer av att vara borta från allt vardagligt.

Det första spelet blev Europa Universalis: the Price of Power då vi var fem som körde Medelhavsscenariot från onsdag kväll. Förhoppningen var att det skulle bli mer intensivt med mindre plats att expandera och det stämde. Spelet är kul fortfarande men det är något med det som gör att det alltid tar lite mer tid i anspråk än man vill/tror/beräknar och vi hann inte riktigt färdigt, tyvärr.

Från torsdag kväll satte vi upp Dark Valley på tre, det fanns aspiranter på fjärdeplatsen men de föll ifrån och det var lika bra det, i juni 1941 behövs inte två ryska spelare. Chit pull systemet bjöd som traditionen bjuder både på glada skratt, frustration och helomvändningar i strategiskt läge, liksom sedvanliga diskussioner om det är bättre att spela IGO-UGO på konvent som multiplayer. Stalemate i debatten. Tyskarna var oerfarna (jämfört med mina fem turns solitärt förra året) men lyckades komma ganska nära att vinna scenariot (hade 27 av 30 vp) när vi för första gången faktiskt läste vinterreglerna för första året och Wehrmacht kastade in handduken.

Insprängt under lördagen spelade vi också 1817, tågspelet med mer ekonomisk krigföringspotential än i filmen The Big Short. Eftersom vi alltid glömmer reglerna från år till år blev det sparsamt med offensivt spel även om jag försökte så gott jag kunde med viss (?) framgång. Björn, som mest erfaren satt på fyra företag mot vi andra som hade varsitt, förmodligen en indikation på läget.

En liten stund på söndagen försökte vi också spela Napoleon's Conquests, lite multiplayer-worker placement om Nappekrigen. Kuber och kort kastades fram och tillbaka och förutom att kejsaren (jag) till slut förlorade vårt stora fältslagstest när allt finstilt var läst hade spelet potential, och snyggt var det. De översatta reglerna från något språk var dock kanske inte helt fläckfria.

Som helhet ett väldigt behagligt långt veckoslut även om quizen saknades. Jag kommer tillbaka till våren men förmodligen med ett billigare alternativ.

/Björn
#34
Andra världskriget / Dark Valley (GMT) solitär
10 oktober 2023 kl. 17:44:38
Av momentum från Rimforsa, då vi spelade Barbarossa scenariot (typ) färdigt satte jag upp allt från början igen här hemma och har kört första turnen.

Aktiveringarna utföll i vad jag tror är närmast perfekt ordning för tyskarna, de fick göra alla aktiveringar utom en innan logistiken kom, då fick de aktivera centern och pulvrisera MYCKET isolerade trupper och först därefter fick ryssarna först göra Stalins counterattacks med 10 som resultat och som allra sista chit göra sin movement.

Du kan inte se bilagor på denna tavla.

Ovan är efter movement och combat och under 4 pz arméns aktivering.

Du kan inte se bilagor på denna tavla.

Här är inför turn 2 innan förstärkningar och replacements satts in men efter attrition tagit effekt i slutet av turn 1. Det kanske ser ut som vettiga linjer för Stalin men det här är väldigt tidigt i kriget att stå så långt bak (tror jag). Men jag gör mitt bästa, och allt kan vända med konstiga chit pulls!

 
#35
Historiska spel / SV: Vilket GCACW?
6 oktober 2023 kl. 08:45:46
Citat från: David Sunnergren skrivet  5 oktober 2023 kl. 13:23:42Lärospel har aldrig varit min, eller min spelgrupps, starka sida. Vi slänger oss in i djupt vatten och slutför t.ex. Grand Campaign av Europa Universalis

Vid närmare eftertanke, när du frågar vilket man bör köpa, vilka kriterier vill du då ha uppfyllda?
#36
Historiska spel / SV: Vilket GCACW?
5 oktober 2023 kl. 14:28:40
Fullt förståeligt, problemet är att alla andra spel är slutsålda (vad jag vet) förutom On to Richmond II som ju kostar ett par skjortor att införskaffa (inget spel i serien är iofs billigt).
#37
Historiska spel / SV: Vilket GCACW?
4 oktober 2023 kl. 16:55:56
Hood Strikes North konstruerades mycket i syfte att vara ett introduktionsspel. Fördel också att det är mindre och "billigare". En viss nackdel känner jag är att situationen är rätt bisarr rent strategiskt men som lärospel kan man strunta i det.
#38
Lysande sammanfattning som alltid. Jag ska själv försöka få något på pränt men tar längre tid för varje konvent. Oops.
#39
Shopping / SV: Den osentimentale säljaren
20 september 2023 kl. 09:30:24
Citat från: Delirium skrivet 12 september 2023 kl. 16:10:2710% rabatt vid köp av två titlar till Rimforsa.  8)

Nu 10% rabatt vid vilket köp som helst med leverans till Rimforsa.
#40
Krigsspel / SV: Priser på spel
12 september 2023 kl. 16:12:36
Citat från: Peojon skrivet 12 september 2023 kl. 15:52:17Har kännt en längre tid att spel från MMP kommer snart att gå tvärbort. Synd, då jag i så fall måste välja bort både GCACW, GTS och ASL. Det börjar ju dock närma sig en brytpunkt då knark blir billigare!

Även om andrahandsvärdet för spel inte är det högsta är det ändå ljusår bättre än för knark.
#41
Shopping / SV: Den osentimentale säljaren
12 september 2023 kl. 16:10:27
10% rabatt vid köp av två titlar till Rimforsa.  8)
#42
Boxen / SV: Varför vara blygsam?
7 september 2023 kl. 16:29:55
Dean Essig?
#43
Citat från: bergqvist skrivet 30 augusti 2023 kl. 09:09:28Aha är det spelet vi skall spela.

Blir bra

Bland annat. :)
#44
Citat från: aegneus skrivet 25 augusti 2023 kl. 22:22:43Nu är det nästan bara en månad kvar... vad skall vi spela?  :lol:   

Själv hittar jag gärna något stort att sjunka ner i och uppleva.

Jag är sugen på att ta en del av tiden och se om ett gäng vill uppleva Age of Renaissance.
#45
Shopping / SV: Den osentimentale säljaren
27 augusti 2023 kl. 18:53:06
Uppdaterat inför Rimforsa.