krigsspel.se

Speldiskussioner => Digitala Krigsspel => Ämnet startat av: jerry skrivet 1 september 2017 kl. 15:07:39

Titel: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 1 september 2017 kl. 15:07:39
Jag laddar ner spel, helt ok, jag spelar dem, helt ok .....när jag skall spara dem skapar jag en ny zip-mapp o lägger dem i den nya mappen..... MEN NÄR JAG KLICKAR PÅ DEN NYA ZIP-MAPPEN och skall återstarta spelet så kommer det "unable to load game" ??????

NÅGON ????????
Titel: SV: vassal
Skrivet av: Elias Nordling skrivet 1 september 2017 kl. 19:53:23
Varför sparar du spel i en zip-mapp? Det är väll bara att spara en vsav eller vlog-fil som du öppnar senare? Eller håller du på och gör egna moduler?
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 1 september 2017 kl. 21:47:03
Varför sparar du spel i en zip-mapp? Det är väll bara att spara en vsav eller vlog-fil som du öppnar senare? Eller håller du på och gör egna moduler?

??? sorry det där begrep jag inte............för gammal...........
Titel: SV: vassal
Skrivet av: Elias Nordling skrivet 2 september 2017 kl. 07:14:43
För att spara väljer du spara i arkivmenyn och får då en sparat-fil precis som i precis alla andra program sen MacOS och Windows slog igenom för 30 år sen så problemet är inte att du är för gammal utan att du gör nåt med zip-filer och jag hsr ingen aning om varför :-)

Jag har förstått att Vassal har nån grej med att köra zipfiler, men jag vet inte vad det handlar om och jag har aldrig heller behövt bry mig.

Spara spel, så får du en .vsav-fil. Den kan du dubbelklicka på så öppnar du ditt spel. Du kan spela in en logg om du vill skicka till nån annan. Den heter .vlog och med den behöver du ingen tillhörande .vsav.
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 2 september 2017 kl. 10:08:35
För att spara väljer du spara i arkivmenyn och får då en sparat-fil precis som i precis alla andra program sen MacOS och Windows slog igenom för 30 år sen så problemet är inte att du är för gammal utan att du gör nåt med zip-filer och jag hsr ingen aning om varför :-)

Jag har förstått att Vassal har nån grej med att köra zipfiler, men jag vet inte vad det handlar om och jag har aldrig heller behövt bry mig.

Spara spel, så får du en .vsav-fil. Den kan du dubbelklicka på så öppnar du ditt spel. Du kan spela in en logg om du vill skicka till nån annan.Den heter .vlog och med den behöver du ingen tillhörande .vsav.

hmmmm nu ser jag..... ha ha ha ha jag har alltid klickat ner mina spel med krysset uppe i högerhörnet o då frågas det ju om det skall sparas o när man tar ja på den punkten dyker nedladdade filer upp o där finns då endast en massa zip-filer.......
Nu ser jag att man kan spara via vassal.. det har jag helt missat använt vassal i ca fem år ........fanatastiskt

Tack tack.....
Det är alla dom där termerna som gör en tokig det är verkligen rena "grekiskan"
Din mening ovan "Den heter .vlog och med den behöver du ingen tillhörande .vsav."  gör mig totalt förvirrad men tack för att du förklarar eller i mitt fall FÖRSÖKER förklara  :oops:
Titel: SV: vassal
Skrivet av: Elias Nordling skrivet 3 september 2017 kl. 17:54:23
Ja det är egentligen enklare än de får det att verka :-)
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 3 september 2017 kl. 23:03:35
Nä jag blir icke klok på detta
1) jag klickar på save game inne i vassal spelet .... men var skall jag spara dem ??
Det dyker liksom inte upp nåt vettigt alternativ..... skall man skriva något ???
Det som kommer upp direkt är sektionen : Hämtade filer..... o där finns ju all sköns bråte....
Skall jag ändra till en annan sektion typ "den här datorn" ???

Detta gör en smått tokig det är därför jag försökt få in någon mappa att placera spelen i o det har oftast (inte alltid funkat med zip-filer)

MYCKET tacksam för support i detta ärende.................
Titel: vassal
Skrivet av: sfclinken skrivet 4 september 2017 kl. 06:57:00
Tveksam om jag förstår frågan? Men jag kan säga hur jag gör eftersom jag spelar 99% av mitt krigsspelande på Vassal. Jag har en mapp på min dator (C: ) som heter Vassal. Därunder Ligger en mapp per modul. Jag har kanske 20 moduler. Tex mappen OCS DAK2. I den mappen sparar jag alla filer. Ofta döpta i ordning med löpnummer för datum/runda. Jag använder mig dock oftast av logg filer och inte rena save filer. 

Så i korthet. Spara i en mapp dit du enkelt och snabbt hittar. Och minns var den finns. Oviktigt var men det brukar vara ganska osmidigt att använda mappen för hämtade filer. Speciellt om du är dålig på att rensa den...


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Titel: SV: vassal
Skrivet av: Elias Nordling skrivet 4 september 2017 kl. 08:56:03
Du kan spara din fil precis var du vill på datorn, företrädesvis där du hittar den. Eftersom du kan köra igång partiet genom att dubbelklicka på filen behöver det inte vara i Vassal-mappen eller nån stans som är lätt att bläddra fram i Vassal, det kan vara på skrivbordet om du känner för det.
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 4 september 2017 kl. 10:43:42
Tackar
fattar bara inte hur jag skapar mappen man måste skriva något i stil med .vsav... ?
Titel: SV: vassal
Skrivet av: Elias Nordling skrivet 4 september 2017 kl. 12:02:27
Du behöver inte skapa någon mapp, bara kalla filen vad du vill och spara den var du vill. Precis som det vore ett Word-dokument.
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 4 september 2017 kl. 15:11:29
Jag måste vara hjärnskadad eller har jag fel dator....
begriper inte detta.....

Men lägg inte mer kraft....... jag får bajsa i den digitala världen , tyvärr

Tack för försöken.
Titel: SV: vassal
Skrivet av: Elias Nordling skrivet 4 september 2017 kl. 17:15:12
PC eller mac?
Titel: SV: vassal
Skrivet av: Kanger skrivet 4 september 2017 kl. 23:39:30
Jag har PC, så här ser det ut hos mig.

1) Det verkar som om du har både programmet och spelmodulen
2) När du har öppnat spelet, så gör några drag, välja sen "Save Game" i menyn
3) Den slänger upp en dialogruta där du kan välja ett bra ställe i datorn. Det som är kocko är att man får skriva hela filnamnet första gången, typ: mittspel.vsav
4) Sen är det bara att klicka på den filen så kommer du dit där du sparade
5) Senare i menyn kan du sen välja "Begin Logfile". Du anmodas välja namn på videofilmen, typ: drag1.vlog. Då spelar den in alla dina moves och kommentarer och tärningsslag.
6) När du är klar väljer du "End Logfile", då avslutas inspelningen. Den xxx.vlog filen kan du maila till någon som också har modulen. Glöm inte att välja "Save Game" innan du stänger av programmet. När du gör det så kan du markera "mittspel.vsav" om och om igen, så skriver den bara över det gamla.
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 5 september 2017 kl. 11:22:26
Tror det lossnade igår
Det som gjort mig totalt hysterisk är väl att datorn från början föreslog hämtade filer o sen har jag fortsatt i den mappen .
Det är även därför det har blivit nån sorts kalabalik med dessa zip-filer jag förstår inte ETT DJÄVLA DUGG hur jag kunde missa att spara spelet genom VASSALS egen spara-meny ?????
Men likväl kändes det ganska knöligt o få rätt på sina spel
Satt ett par timmar igår o rensade o sorterade o jag TROR det funkar nu det som kändes lite märkligt var att man fick skriva i en tom ruta o att systemet FATTADE att det var ett vassal-spel jag sparade även då jag INTE. Skrev .vsav efter namnet på spelet

Finns tre saker i livet som får en att gå i taket
1) datorer (alldeles för okunnig)
2) varningslampor i bilen (lite mer kunnig)
3) tärningar (i synnerhet vid spel av WIF samt RB

Tack för ert stöd o tålamod
/Jerry
Titel: SV: vassal
Skrivet av: Elias Nordling skrivet 5 september 2017 kl. 14:06:36
Citera
det som kändes lite märkligt var att man fick skriva i en tom ruta o att systemet FATTADE att det var ett vassal-spel jag sparade även då jag INTE. Skrev .vsav efter namnet på spelet

Filen får faktiskt namnet.vsav, det är bara det att många datorer är förinställda på att inte visa filändelsen.
Titel: SV: vassal
Skrivet av: Kanger skrivet 18 september 2017 kl. 12:46:48
"Varningslampor i bilen"

Om man inte som jag har två stycken 16 år gamla bilar som tycker att varningslampor är för sissies och tänker läcka olja och lukta bränt "because they can"
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 18 september 2017 kl. 13:37:17
"Varningslampor i bilen"

Om man inte som jag har två stycken 16 år gamla bilar som tycker att varningslampor är för sissies och tänker läcka olja och lukta bränt "because they can"

Min är 17 år..... och ja oljeläckage är legio, sambon tycker vi borde köra med ansiktsmask pga alla lukter , påminner nog lite om en WWI-stridsvagn
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 2 november 2018 kl. 09:27:25
Vassal problem igen

TAnkade ner AW 2 en nyare version igår.... alla scenarion verkar ladda ner o fungera men jag får inte igång kampanjen....

Några tips ???
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 3 november 2018 kl. 10:16:15
Hmmmmmmm......
Verkar faktiskt som att det fungerar.... men vilken tid ........
Glömde datorn i ladda-läge o knallade ner i tvättstugan.....
När jag kom upp var kampanjen uppsatt o klar !!!!!
Titel: SV: vassal
Skrivet av: Elias Nordling skrivet 5 november 2018 kl. 10:29:18
Första gången man öppnar en ny Vassalmodul måste grafiken bearbetas på något sätt, vilket kan ta tid, riktigt mycket tid om det är mycket grafik.
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 5 november 2018 kl. 10:50:28
Jo.... det verkar så.
Det är AW II , nyare versionen, som jag laddade ner.
Titel: SV: vassal
Skrivet av: Elias Nordling skrivet 7 november 2018 kl. 07:54:56
Jag har ingen aning om vad AW II är :-)
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 7 november 2018 kl. 23:02:25
Atlantic Wall............  decision games version 2014
Titel: SV: vassal
Skrivet av: Elias Nordling skrivet 8 november 2018 kl. 08:41:39
Ja det lär ju ha en och annan blipp.
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 10 oktober 2019 kl. 20:43:58
Hej
Nu är det dags igen
Köpte VASSAL modulen World in flames från ADG o fick alltså betala
Har nu försökt ladda ner det men får bara meddelandet att jag har för lite minne o jag har höjt o höjt minnesnivån men det hjälper inte

Första gången jag laddade ner det så gick allt precis som vanligt det matades in i mitt VASSAL-bibliotek o allt var frid o fröjd men minnet var alltså för litet

När jag nu startat om ett antal ggr o laddat ner ett antal ggr så blir det inte den där svängen om VASSAL-biblioteket den laddar alltså inte upp som brukligt men jag kommer till typ startsida o allt ser bra ut men det blir hela tiden att minnet är för litet....

jag har kontaktat tillverkaren o inväntar svar (vilket jag tror kan ta tid därför försöker jag här)
Titel: SV: vassal
Skrivet av: tinG skrivet 10 oktober 2019 kl. 21:57:17
I inställningar finns ngt som kallas för JVM initial respektive maximum heap. Pröva att öka dessa två rejält. Typ 1024 eller 2058. Starta sen om och testa igen.
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 11 oktober 2019 kl. 10:04:36
Jodå jag testade rejält men det hjälpte föga
Kanske burken inte klarar det med sina 8 GB i minne ?

Jag tror jag ökade till max dvs 7168 MB
Titel: SV: vassal
Skrivet av: jerry skrivet 12 oktober 2019 kl. 14:34:11
Nix den laddar inte ner 4-kartor-scenariona.....
Irriterande.... byta burk ?