Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - BjornH

Sidor: [1] 2 3 ... 9
1
Digitala Krigsspel / SV: Tabletop Simulator slår ut Vassal?
« skrivet: 12 maj 2021 kl. 17:41:59 »
Tycker TTS ger mycket bättre känsla för vad den andra spelaren håller på med. Man ser "handen" och ser vad den fipplar med och man kan peka på allt möjligt. (Vet att man kan typ "peka" på kartan i vissa VASSAL-moduler men det är inte lika bra och funkar inte i alla moduler och bara på kartan). Det gör att det hela blir mer interaktivt och mer likt att spela "på riktigt", tycker jag.

Så jag väljer också absolut TTS om jag får välja. Men "slår ut" vet jag inte. Ett problem med TTS är att det är skitbökigt att göra kriggspelsmoduler för att det är skitbökigt att lägga in många komponenter, typ massa olika blippar utan massa manuellt arbete, så jag ser inte riktigt hur plattformen ska kunna bli stor inom krigsspel om inte detta fixas och görs mer automatiserat + att man inte enkelt kan "expandera" stackar som i Vassal (där har däremot Granlid gjort lite innovationer).

2
Anmäler mig med enkelrum. Vill gärna ons-sön men vet inte riktig än om det är möjligt, helgen given!

3
Ok, bara så jag förstått rätt: Då behöver man inte avboka individuellt alltså.

4
Ouch. Har de sagt något om mer liberala avbokningsregler? Annars, när är sista dagen för gratis avbokning?

5
Bord med max 4 personer i serveringen
Det har väl alltid varit 4pers per bord :) det är väl snarare antal bord per yta som var knepigt sist.

6
Krigsspel / SV: Bucket list of epic wargame experiences (BLEWE)
« skrivet: 28 april 2021 kl. 10:36:23 »
Imponerande med igenomspelning av am. inbördeskriget! Själv tror jag inte jag skulle orka samma tema i mer än typ 2 spel i rad. :)

EiA verkar vara på fleras lista, kanske läge för att göra ett försök vid tillfälle. Jag äger inte ens spelet... 7 Ages kom jag på nu att jag också vill testa, ger dock inte samma orationella skimmer i min spelsjäl som de andra hägringarna. 


7
Krigsspel / Bucket list of epic wargame experiences (BLEWE)
« skrivet: 25 april 2021 kl. 10:40:00 »
Hej,

När jag började spela krigsspel för ca 30 år sedan hann jag uppleva några stora spel innan det blev en lång paus med plugg, barn e.t.c. Nu är jag ju som bekant igång igen sedan en tid tillbaka och nu känner jag att jag saknar några spelupplevelser som en klassisk krigsspelare borde ha upplevt.  :)  Sedan länge har jag tänkt att dessa borde jag ha spelat innan jag dör (ingen specifik ordning):

Empires in Arms
Red Barricades (ASL)
World in Flames
Europa Universalis fr. 1993

Av ovanstående har jag avklarat World in Flames, det var för länge sedan med 5th Ed. och jag känner att en match Coll. Ed. skulle sitta fint. Europa Universalis har jag fått testa i alla fall, tack Delirium! Red Barricades och Empires in Arms kvarstår helt. Listan bygger helt på känslor av förundran som kvarstår från mina ungdomsår, därav inga nya spel. Kanske lite orationell och kanske finns det numera 'bättre' alternativ, men det kan jag inte ta någon hänsyn till. Och såklart, som det sig bör är det en drömmares lista, andra spel ska såklart också hinna spelas i stor utsträckning utöver detta. :D8
Lyssnade just på senaste avsnittet av Guns, Dice, Butter där de hade en lång konversation om för och nackdelar med systemet. En tyckte att det var svårt att få in känslan för varför strider uppstod där de gjorde historiskt. Han menade att sätta en massa VP på Sharpsburg var att fuska fram dem. Jag är lite inne på samma tankar. Detta verkar dock endast gälla basic scenarion, i kampanjerna verkar VP vara mycket mer generiska vad jag kan se. Har du testat någon full kampanj också?

9
Shopping / SV: [ KÖPES ] BAR (Battles from the Age of reason)
« skrivet: 26 mars 2021 kl. 21:26:01 »
Absolut, jag förstår precis.

10
Shopping / SV: [ KÖPES ] BAR (Battles from the Age of reason)
« skrivet: 26 mars 2021 kl. 11:59:23 »
Du kan få låna mitt Fontenoy om du vill.

11
Shopping / Köpes - The Last Hundred Yards
« skrivet: 25 mars 2021 kl. 23:55:34 »
Nu blev jag sugen på att testa Last Hundred Yards eftersom sonen visat intresse för taktiskt spel (I form av Undaunted Normandy iofs men ändå), men det verkar ju såklart vara slut överallt...

12
Boxen / SV: Abraham Lincoln i ny dager
« skrivet: 26 februari 2021 kl. 20:08:49 »
De har en teori om att eftersom dåtidens film bara fångade mest blått ljus så missade kamerorna en del, tex mer rödaktigt ljus som vanligtvis mjukar upp ojämnheter i huden. Rynkor skulle då bli ganska överdrivna i foton innan 1910 typ.

13
Boxen / Abraham Lincoln i ny dager
« skrivet: 26 februari 2021 kl. 16:21:03 »
Han såg förmodligen ut såhär:Kul artikel från:

https://time-travel-rephotography.github.io/

14
Boxen / SV: nCoV-2019
« skrivet: 22 februari 2021 kl. 10:04:11 »
Jag orkar inte kolla igenom den engelska; har du en litteraturlista? Jag är mest intresserad av peken som visar vilka tester som finns idag och deras precision mm.

Litteraturlista i 'description' under videon.

15
Science-Fiction & Fantasy / SV: Starfire (3rd Edition)
« skrivet: 21 februari 2021 kl. 20:04:57 »
Kul, tack Filip!

Sidor: [1] 2 3 ... 9