Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Vidarrr

Sidor: [1] 2
1
Shopping / SV: [Säljes] Hyllrensning
« skrivet: 27 maj 2019 kl. 17:36:28 »
Tar washingtons war och war of 1812

Sålda. Skall du till Lincon?

Japp, torsdag morgon till lördag eftermiddag. Om du vill kan du pm:a ett swishnummer annars funkar cash också.

2
Shopping / SV: [Säljes] Hyllrensning
« skrivet: 26 maj 2019 kl. 14:05:14 »
Tar washingtons war och war of 1812

3
Events / SV: LinCon 2019 29 maj - 2 juni
« skrivet: 15 maj 2019 kl. 22:25:52 »
Vilket Pericles är det vi pratar om?

Också, jag håller på att ragga ihop ett parti Struggle of Empires, prel fredag eftermiddag. Ett av de allra bästa weurosarna, krig, uppfinningar, diplomati och det coolaste sättet att skapa allianser som jag känner till.

Aaahhhh det där skule man varit med på.... men.....
Du rekommenderar alltså detta spel ? 
Har länge sneglat på det.

Riktigt bra spel. Inte ett klassiskt krigsspel utan mer freeforall, vettiga och ångestdrivande val över när och var man ska attackera och försvara och eventuellt uppfinna/utveckla. Plus som sagt det helt briljanta alliansfördelningssystemet.

4
Events / SV: LinCon 2019 29 maj - 2 juni
« skrivet: 15 maj 2019 kl. 07:10:40 »
 Vilket Pericles är det vi pratar om?

Också, jag håller på att ragga ihop ett parti Struggle of Empires, prel fredag eftermiddag. Ett av de allra bästa weurosarna, krig, uppfinningar, diplomati och det coolaste sättet att skapa allianser som jag känner till.

5
Krigsspel / SV: Kommande spel
« skrivet: 5 april 2019 kl. 13:51:38 »
Hoppas att Imperial Struggle faktiskt kommer i år. Det vore något.

6
 Det blev ett köp! Nu behöver jag bara hitta tid och en motspelare...

7
Verkar kul. Såg att spelet fanns på Alphaspels rea också...

Då tycker jag att du ska slå till. Det är enkelt, snabbspelat, fartfyllt med många omslagspunkter och beslut. En oväntad pärla som spel om ett krig som Sverige var med i som jag visste för lite om.

Skulle du säga att de två timmars speltid som står på BGG är realistiska?

8
Verkar kul. Såg att spelet fanns på Alphaspels rea också...

9
Shopping / SV: Den osentimentale säljaren
« skrivet: 16 oktober 2018 kl. 23:22:51 »
Köper Elysium för leverans på BSK (första BSK:t för mig på mååånga år, misstänker att det var förra årtusendet jag var där sist...)

Rent hypotetiskt, vad skulle ett Kingmaker kosta ungefär?

10
Historiska spel / AAR Washingtons War i Göteborg
« skrivet: 24 oktober 2017 kl. 22:30:43 »
Idag bjöd Hannes generöst in en tjänsteresande Nyköpingsbo till sitt hem för att spela spel. Hur jag tackade, läs nedan för att få veta :|. Jag tog inga anteckningar utan detta är fritt ur minnet...

Washingtons War

De Goda (AKA Amerikanerna): Vidar
De Onda (AKA Britterna): Hannes

Ingen av oss hade spelat spelet förut men båda liknande spel så trots halvknackiga regelkunskaper gav vi oss snabbt i kast med spelet. Vi gjorde båda en något förvirrad setup och drog igång

1775 gav mig en hand med ett (av 7 möjliga)  opskort och horder av Brittiska events. Hannes inledde med att anfalla Rhode Island där jag hade en dålig general. I rutan bredvid hade jag en bättre general (George Washington, nedan GW) och han lyckades intercepta (33% chans) och sedan vinna striden åt mig (drygt 50 % chans). Hurra! Hannes kontrade med en räd mot Philadelphia och spridde Continental Congress (CC) för vinden, något som gjorde att jag blev begränsad i mina politiska möjligheter. Eftersom jag hade en hand som var helt värdelös för politiska strider gjorde inte det så mycket. I slutet av året gjorde GW en ny attack mot den brittiske generalen och spöade honom så mycket att han flydde till Kanada. Hurra igen!

1776 inleddes med att CC återsamlades i Georgias inland för att stärka den amerikanska kontrollen där (CC fungerar som en extra supply source till politiska counters). Hannes jagade omedelbart bort dem därifrån. Igen. Intensiva politiska strider rasade, men militärerna höll sig ganska stilla p.g.a. dåliga kort (Hannes, tror jag) och dåliga lägen (jag). Jag hade en plan för att göra en vinteroffensiv med GW igen, men Hannes discardade en event som gav mig möjligheter att snabba upp det franska intåget, så jag antar att GW skrev brev dit istället för att slåss.

Sen följde några år med få strider och mycket politik. Jag skrev på Declaration of Independence vilket gjorde politikfajten betydligt lättare. GW (nu släpandes på politikerhorden i CC, på något sätt måste de ju skyddas) erövrade Delaware, men insåg att det var en fälla. Det var här ungefär jag började inse att GW visserligen var en bra general, men inte Hannibal. Det var klart möjligt för brittiska mainstreamgeneraler att slå honom. Från Delaware hade han dessutom ingen reträttväg. Som tur var kunde han intercepta den brittiska armen i Philadelphia och slåss där istället (och retirera därifrån i sitt första förlorade slag).

1779, The Detroit Gambit
Spelet fungerar så att varje amerikansk seger flyttar fransmännen ett steg närmare intervention. När det bara krävdes en seger till såg jag en brittisk garnison i Fort Detroit, inom räckhåll för GW. Eftersom jag läst reglerna dåligt insåg jag inte att jag kunde springa dit med mina 4 units, overrunna den och få in fransmännen. Jag trodde att jag faktiskt måste vinna ett slag. Alltså lämnade Washington 2 man bakom sig (2 för att de inte skulle kunna bli overrunnade), gick mot Detroit, visade sig ha vaknat på fel sida (en general har i varje strid 50% risk att bara få använda hälften av sin battle rating, avrundat nedåt (GW är en 5:a...). Plötsligt var den givna segern i Detroit en 50/50. Men, det löste sig, GW klarade sig, fransmännen landade i Rhode Island och det såg ljust ut. Då började vi titta lite mer noggrannt på Victory Conditions.

Victory Conditions (Sudden death Conditions uteslutna). Amerikanerna vinner om de håller 7 av 14 kolonier (Kanada räknas som kolonik) den vinter spelet tar slut, britterna vinner om de håller 6 kolonier. Men britterna vinner om båda eller ingen når sitt mål. Som amerikan måste man alltså både hålla ner britterna till 5 och sig själv uppe på 7. Britterna satt säkert i Kanada och Georgia. Delaware och Massachusetts var hyfsat väl försvarade också och han lyckades hela tiden ha två kolonier i spel av New Jersey, New York, Maryland och Virginia. Man fick dessutom +1 på att slåss i en koloni som man kontrollerade så alla försök att bryta kontrollen var i uppförsbacke.

1780: North government falls, Peace at last

Fransmännen gjorde ett försök att ta över Massachusetts, men jagades bort, vi snirklade lite runt varandra för att hitta luckor. Plötsligt spelade Hannes North Governement falls, 1780 vilket innebar att det var spelets sista år (drar man ett sånt kort måste man spela det). Jag lyckades då använda min överlägsna mobilitet gaffla honom. Fransmännen marscherade mot Boston samtidigt som GW gick mot New Jersey. Det innebar att jag antingen skulle ta det ena eller det andra och få ner britterna till 5 kolonier. Med sitt sista kort anföll Hannes GW som interceptade i Philadelphia men änd förlorade slaget. GW flydde med svansen mellan benen in i Pennsylvanias vildmark, men när fransmännen tog Boston valde britterna att ge kolonierna frihet för att fokusera på det Europeiska kriget istället. God Bless America!


Tack Hannes för ett kul parti!11
Events / SV: Sökes: Motspelare i Göteborg 23:e eller 24:e oktober
« skrivet: 18 oktober 2017 kl. 14:23:21 »
Kul! PoG tror jag är lite långt för en kväll men Washingtons War verkar perfekt. Har du någon preferens för måndag eller tisdag?

12
Events / Sökes: Motspelare i Göteborg 23:e eller 24:e oktober
« skrivet: 18 oktober 2017 kl. 13:07:06 »
Hej

Jag åker till Göteborg med jobbet och håller kurs i början av nästa vecka, och testar om man kan kombinera det med något spel. Jag gillar ffa CDG och gärna rätt strategisk skala. Jag kommer att bo centralt i Gbg men kan (med vederbörliga instruktioner, har inte varit där sedan tidigt 00-tal) röra mig om det behövs. Slutar jobba vid 17-snåret och bör väl (för mina kursdeltagares skull...) vara tillbaka på hotellet runt 23 i alla fall.

Någon intresserad?

/Vidar

13
Shopping / SV: Diverse spel säljes, GMT och Columbia Games
« skrivet: 13 augusti 2017 kl. 14:56:01 »
Ok!

14
Shopping / SV: Diverse spel säljes, GMT och Columbia Games
« skrivet: 13 augusti 2017 kl. 00:04:35 »
Köper Liberty or death om du kan vänta med upphämtning till v35. Är i Sthlm med jobbet då.

15
Nyheter & feedback / SV: Presentera dig!
« skrivet: 31 maj 2017 kl. 21:03:50 »
Tack för välkomnande och Gbg-tips. Jag slänger upp en utmaning när det börjar närma sig oktober så får vi se om någon nappar.

Sidor: [1] 2