Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Joakim Petersson

Sidor: [1] 2 3
1
Jag och Grundström tar ett dubbelrum. Vegansk mat till mig som vanligt.

2
Events / SV: Friendly Fire VII • 13 - 15 mars 2020 • DISKUSSIONSTRÅD
« skrivet: 13 mars 2020 kl. 09:17:29 »
Där försvann min fredagsplan.
Finns det en öppning någonstans?

Jag och Anders kommer fram runt 12-13 och har inget planerat. Har du något för 3 spelare du vill köra? Eller det kanske är någon mer som inte har några planer och vill vara med?

3
Events / SV: Friendly Fire VII • 13 - 15 mars 2020 • DISKUSSIONSTRÅD
« skrivet: 5 oktober 2019 kl. 11:54:11 »
Joakim Petersson och Anders Grundström, Dubbelrum.

Vegansk kost till mig som vanligt.

4
Events / SV: Friendly Fire 27 - 29 september 2019
« skrivet: 27 september 2019 kl. 11:46:46 »
Av miljöskäl, tevlighetsskäl och kanske t.o.m. ekonomiska skäl:
Finns möjligen sittplatser i bil/bilare lediga rutten Linköping-Rimforsa imorgon? Jag + Linus Widborg får gärna skjuts! (Undertecknad ska åka från Stockholm, så om möjlighet till skjuts finns hela vägen är det också intressant..)
Vilken tid befinner ni er i Linköping?

Från halvtolv på centralen, inga problem att slå ihjäl nån timme på att äta lunch men kan vi få skjuts tidigt kan vi käka på Rimforsa strand istället.

Vi är framme i Linköping om ca 2 timmar. Orkar ni vänta så kan ni åka med oss.

5
Krigsspel / SV: Scramble for Africa (mediadrev)
« skrivet: 11 april 2019 kl. 06:34:56 »
Om nån har rätt att köpa eller låta bli att köpa, i så fall borde andra ha rätt att försöka påverka företag.

Nej!!! Hur trevligt och tolerant skulle det vara om jag drev kampanj mot allt jag inte gillar (förutom kampanjer  ;)). Och intressant nog är det dom som mest predikar tolerans som är mest intoleranta mot det dom inte gillar (så kallad socialistisk yttrandefrihet, "du får säga vad du vill, så länge du tycker precis som oss").

Så du menar att folk inte ska få försöka påverka företag bara för att den delen av yttrandefriheten inte passar dig? Det låter väldigt mycket som "du får säga vad du vill, så länge du tycker precis som oss".

6
Events / SV: Friendly Fire 27 - 29 september 2019
« skrivet: 22 mars 2019 kl. 15:51:33 »
Jag och Anders tar ett dubbelrum som vanligt  :)

Edit: Vegansk kost till mig.

7
Events / SV: Friendly Fire de luxe V den 15-17 mars 2019
« skrivet: 15 mars 2019 kl. 06:19:30 »
Snart börjar vår 5-timmars bilresa, vi ses på frontlinjerna!  :)

8
Events / SV: Friendly Fire de luxe V den 15-17 mars 2019
« skrivet: 14 mars 2019 kl. 17:49:32 »
Citera
Som nybörjare vill ja ha ett lätt land, vad de nu är.

Min erfarenhet efter två partier är inte axelmakterna. Faktum är att jag inte såg hur axelmakterna hade någon chans över huvud taget, i synnerhet om väst fokuserar på att få in USA så fort det går i kriget. I mitt första parti stod det amerikanska arméer uppställda vid tyska gränsen 1940. I mitt andra parti fokuserade jag på att försöka sparka undan fransmännen innan detta kunde hända, men den patetiskt lilla armé jag då han bygga kavlades med lätthet över av britterna. Jag har för mig att Tyskland spontankollapsade av ansträngningarna att få igång krigsmaskineriet också. Eftersom Tyskland har fullt upp med att inte snubbla över sina egna skosnören kan ryssen i lugn och ro mosa Japan. om tysken försöker få till diplomati för att få till saker som Anschluss och annekteringen av Tjeckoslovakien gräver de bara sin grop djupare eftersom man ger väst diplomatiska actions som de indirekt konverterar till amerikanskt krigsinträde.

Det här beror säkert mer på min inkompetens med spelet än på att det är trasigt, men jag tröttnade på att få spö när jag försökte komma på hur man skulle knäcka nöten.

Det var väldigt lustigt. Har spelat det två gånger jag också och har totalt motsatt upplevelse. Men det kan ha att göra med att första matchen fattade vi inte riktigt hur man skulle göra för att få in USA i kriget fort, och i andra matchen rullade jag så fruktansvärt dåligt som england att tysken kunde genomföra operation sea lion utan större motstånd innan USA hade någon chans att göra något.

Det känns verkligen som ett spel som kräver en hel del erfarenhet för att det ska bli jämna matcher.

9
Events / SV: Here I Stand på FF DX
« skrivet: 14 mars 2019 kl. 07:14:14 »
@David
Det låter helt rimligt. Information är en viktig resurs. Jag gillar att kunna visa upp enstaka kort när jag verkligen vill att någon ska lita på mig.

10
Events / SV: Friendly Fire de luxe V den 15-17 mars 2019
« skrivet: 14 mars 2019 kl. 07:04:01 »
@B_J_S
Vi kommer vara minst 3 (du, jag, och grundström).

Tror det är lättast om vi tar med några spel var och ser hur mycket tid vi har och hur många vi blir. Allt ditt ser intressant ut. Har spelat Triumph and Tragedy förut men det känns inte som vi hinner med det (om det inte finns kortare scenarion, har bara kört längsta varje gång). C&C Ancients har jag spelat en del över PBEM så jag kan reglerna skapligt även om det var ett tag sen nu (fast 1 mot 1 spel blir väl bara passande om vi är 4 pers så vi kan ha två partier igång).

Om det är så att vi får ett riktigt rum att spela i tidigt så skulle jag kunna tänka mig att köra något större och skippa Root. Triumph and Tragedy, Cataclysm, Churchill, eller 1830 vore roligt att hinna med. Fast att spela 1830 på ett kriggspelkonvent kanske är någon form av landsförräderi :P

11
Events / SV: Friendly Fire de luxe V den 15-17 mars 2019
« skrivet: 13 mars 2019 kl. 21:43:05 »
Nej inget direkt. Något som vi hinner spela klart.
Förslag?

En hel bunt :) Men det beror lite på när vi kommer fram och hur många vi blir.

Pax Porfiriana
Time of Crisis
Manoeuvre
War Chest
1775
Churchill (Kortare scenario)

Något av det som låter intressant?

12
Events / SV: Friendly Fire de luxe V den 15-17 mars 2019
« skrivet: 13 mars 2019 kl. 21:04:52 »
När dyker folk upp på fredag?
Jag kommer nog senast vid 12-tiden.
Skulle vara skoj och kanske hinna spela lite innan allt börjar.  :D

Om allt går som planerat och jag är bättre kartläsare än jag var förra gången så bör jag och Grundström dyka upp runt 12-tiden också.

Har du något särskilt spel i åtanke?

13
Events / SV: Here I Stand på FF DX
« skrivet: 13 mars 2019 kl. 13:13:42 »
Jag har nog aldrig varit med om att någon krävt att se någon annans hand. Tvivlar på att särskilt många skulle gå med på det, känns som att man ger bort för mycket information.

Ja, det blir i princip omöjligt att bluffa om vilka kort man har. Men i min erfarenhet så spelar det inte så stor roll, för man måste ändå välja mellan att lita eller inte lita på vad folk påstår att de tänker göra med korten.

Oavsett vilken variant det blir så är jag glad att allt sånt här blir uträtt i förväg. Det var ett bra initiativ att dra igång det här tråden :)

14
Events / SV: Friendly Fire de luxe V den 15-17 mars 2019
« skrivet: 13 mars 2019 kl. 07:15:53 »
Om det ska spelas två partier så tar jag och hoppar med på Root också, har varit sugen på att testa det länge  :)

Edit: Gissar på att Grundström också är sugen på att vara med om han inte hittar några som vill spela They Come Unseen.

15
Events / SV: Here I Stand på FF DX
« skrivet: 13 mars 2019 kl. 07:12:04 »
Jag ogillar husregler i allmänhet men att tillåta att man visar handen är rent vansinne, så den husregeln kör vi med.

Jag kan spela med den husregeln om ni vill, men jag föredrar starkt att vi följer reglerna. Det kanske verkar som helt vansinnigt om man inte testat det innan, men jag har spelat alla mina partier utom ett med att kunna visa kort från handen. Skillnaden är inte enorm, men i min erfarenhet så har möjligheten att visa sina kort öppnat upp för fler diplomatiska möjligheter utan att skapa några oönskade nackdelar som stör spelet. Om du inte testat det förut så tycker jag verkligen att du ska ge det en chans.

Om vi ska köra med att man inte får visa handen, hur mycket information får man dela? På förra FF spelade vi med att man inte ens fick säga vad man har för kort, men det tycker jag är att dra det hela på tok för långt.

Sidor: [1] 2 3