Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - thermopylai

Sidor: [1] 2 3 ... 34
1
Nutid / SV: When Dragons Fight
« skrivet: 30 december 2020 kl. 21:26:50 »
Taiwaneserna håller på att ta slut, men det gör tiden i spelet också.

Det ser lite konstigt ut med en totalt krossad försvarare som vinner på klockan.

Apropå att vinna genom att förlora tillräckligt långsamt:
http://www.krigsspel.se/forum/index.php?topic=4760.0

2
Nutid / SV: When Dragons Fight
« skrivet: 29 december 2020 kl. 16:08:21 »
Jag glömde att efter varje gång superkanonen skjuter slår man för att se om Taiwan på en etta hittat nåt sätt att slå ut den. Jag slår en etta. So long superkanon, hoppas du var värd pengarna. Inte för att kommunister bryr sig om pengar.

 :lol: :lol:

3
Nutid / SV: Replay Next War: Vietnam
« skrivet: 28 december 2020 kl. 19:41:24 »
Det är nog bara lite för bra odds för SF-överlevnad. Säg att ett team förbrukas på 1-3 i stället för 1. Och att man kan förbättra oddsen för överlevnad om man planerar och commitar sig (skriftligt) för en operation 1-2 extra turns i förväg (tid för planering, recon, insertion mm).

4
Nutid / SV: Replay Next War: Vietnam
« skrivet: 28 december 2020 kl. 15:15:02 »

Idag är en fast radarkedja, tillförlitlig, billig i drift och har bra täckning men är sårbar. Har man tänkt till lite, investerat och övat kompletterar man sen med rörliga radarstationer, flyg, awacs, för att få radarräckning och möjlighet att flygstridsleda även efter de fasta radarstationerna är utslagna. Det går med lite pyssel att t ex plocka in luftbilden från luftvärnets spaningsradar och jaktradar till stridsledningscentralerna.

Håller helt med!

5
Nutid / SV: Replay Next War: Vietnam
« skrivet: 26 december 2020 kl. 21:32:32 »
Jag blir inte klok på specialtrupperna och radarnäten. I mina genomspelningar så slår jag alltid ut radarnäten och SAM-värdet. På ett par tre drag är detection-värdet nere på noll eller kanske ett. Det lönar sig inte direkt att laga det heller, om inte fienden har slut på specialtrupper. När det väl har gått dithän att radarn är utslagen så är det en chans på tio att jaktflyg kan störa ett attackuppdrag, vilket verkligen minskar effekten av luftherravälde. Är radarnät så här sårbara? Jag vet inte, men specialförband är otroligt effektiva, ännu mera så när man har många brickor som kan sättas in varje turn. Det borde finnas en begränsning.

...

Ett stort plus med Vietnam var att få se den kinesiska armén i all sin prakt. Många arméer med både eldkraft och kvalitet är onekligen imponerande. Deras vanligaste mekbrigad är 6-5-8 med 6 i kvalitet (det har alla kineser i kvalitet). Det är bara USA som är bättre, Kina lämnar NATO bakom sig i eldkraft. Är det sant så har Kina gjort en enorm resa de senaste årtiondena.
I luften är det samma sak, många plan av hög och jämn kvalitet och stealth-plan i en omfattning som bara USA kan matcha. Kina är en världsspelare som lämnar Ryssland i dammet här, fascinerande för en stat som tidigare levt på att kopiera sovjetiska flygmodeller med några år på nacken.

Jag tror att SF är övervärderat i de flesta moderna spel (och böcker och filmer, de är inte Jason Bourne allihop). Fast (stationär) radar är onekligen j-t sårbart för inmätning i förväg, radarsökande robotar, sabotage, SF eldledning och målbelysning, så frågan blir ju hur stor del av sensorkedjan som är rörlig, eller tänds först när konflikten är igång. Jag brukar säga att vi vet att konflikten är igång när vi förlorar den fasta sensorkedjan.

Kina är troligen graderat för att det ska bli ett intressant spel. Ingen vet vad de kan förrän det finns en riktig konflikt att analysera. Var inte Vietnam 1979 senaste gången de testades i skarpt läge?

6
Nutid / SV: Replay Next War: Vietnam
« skrivet: 22 december 2020 kl. 22:17:28 »
För att få mer tid att spela?  :shock:

Nä. Det är tjäle så jag kunde inte gräva ner henne.  8)

//EvilSpook

 :lol: :up:

7
Events / SV: Virtuellt Galore 2021
« skrivet: 17 december 2020 kl. 15:10:35 »
Apropå plattformar så lägger jag röster på Vassal/Cyberboard för spel, ACTS om det behövs, Zoom för prat under spel och öldrickande och Krigsspel.se för skvaller och skratt. Discord och Teams funkar säkert oxå bra (har jag hört). Är rabiat Hatebook-hatare av skäl.

Har provat TTS med enorma stabilitetsproblem, i alla fall på min dator.

8
Krigsspel / SV: Fredsspel
« skrivet: 17 december 2020 kl. 09:54:01 »
På Connections läste jag de bevingade orden:
"Wargaming saves blood
If we wargame better fewer will bleed
If we wargame really well, maybe no-one will bleed"

9
Krigsspel / SV: Trycka egna krigspels-counters?
« skrivet: 13 december 2020 kl. 23:50:25 »

10
Krigsspel / SV: Fredsspel
« skrivet: 13 december 2020 kl. 11:26:26 »
"Nya" (iaf från de senaste åren) högintressanta spel i Pax Porfiriana-kategorin:

Pax Renaissance
https://www.boardgamegeek.com/boardgame/198953/pax-renaissance

Pax Viking
https://www.boardgamegeek.com/boardgame/303954/pax-viking

Någon som spelat? Vad tyckte ni?

11
Kalla kriget / SV: Dogs of War
« skrivet: 27 november 2020 kl. 21:54:06 »
Skulle ni med erfarenhet av systemet (jag har mitt exemplar som hyllvärmare än så länge) säga att om man hade en detaljerad slagordning för en svensk och sovjetosk styrka och en bra karta enkelt kunna göra en svensk variant på liret?

Det är nåt jag inte fattar. Är det inte precis det Deadly Northern Lights är? Visserligen slutsålt, men där har du väl kartan och slagordningen och halva vår bekantskapskrets äger det redan? Det är väl samma spelserie, eller har jag helt missförstått?

12
Boxen / SV: Flytthjälp
« skrivet: 27 november 2020 kl. 21:46:28 »
Men att låta någon annan packa spelen finns inte i min världsbild. Det är ålderdomliga klenoder som har ett stort värde som måste bevaras!

Amen!

13
Boxen / SV: Flytthjälp
« skrivet: 27 november 2020 kl. 11:27:46 »
Det dyraste med flyttfirma är alla saker dom har sönder eller slarvar bort är min erfarenhet. Särskilt om dom inte får packa själva, då är det som soffkuddarna rent demonstrativt ska få revor.

14
Nutid / SV: Replay av Fitna (Nuts publishing)
« skrivet: 22 november 2020 kl. 22:43:18 »
Jag blir mer och mer köpsugen.

Fransk-designade spel har ofta problem med engelska regler (de tror att de kan översätta själva). Hur är det med detta, är det läsbara engelska regler som följer med eller kan laddas ner? Eller du kanske läser franska själv?

15
Nutid / SV: Replay av Fitna (Nuts publishing)
« skrivet: 22 november 2020 kl. 21:42:10 »
Det är nästan som att det är dåligt att slåss mot tre fiender på en gång, undrar om det har hänt förut i historien...

 :lol:

Ser vansinnigt intressant ut!  :up: Finns det att köpa i svenska butiker?

Sidor: [1] 2 3 ... 34