Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - dagon

Sidor: [1] 2 3 ... 13
1
Krigsspel / SV: HJÄÄLP!!! Porträtt på Carl Magnus Gripenberg önskas.
« skrivet: 7 april 2015 kl. 15:53:58 »
Citera
Vi hoppas kunna rulla igång projektet igen inom kort.

Tack för info & lycka till med slutspurten!

/Asko

2
Krigsspel / SV: HJÄÄLP!!! Porträtt på Carl Magnus Gripenberg önskas.
« skrivet: 6 mars 2015 kl. 08:43:51 »
Hej Stefan, hur gick det med porträttjakten? Frågade runt lite här men hittade inget tyvärr.  :down:

Hur går det det annars med "Let No Bastard Cross The Bridge"? Vi krigsspelare i Finland väntar förstås ivrigt på denna artefakt.

/Asko

3
Krigsspel / SV: HJÄÄLP!!! Porträtt på Carl Magnus Gripenberg önskas.
« skrivet: 29 oktober 2014 kl. 09:10:42 »
Jag ska höra mig för i min lokala spelklubb här i Helsinfors, där finns några "history buffs" som kanske kan sitta på nån litteratur med herr Gripenbergs porträtt. Återkommer om jag hittar nåt.   

4
Krigsspel / SV: Riktigt gamla svenska krigsspel
« skrivet: 27 juli 2014 kl. 23:36:58 »
Citera
Posta gärna länkar till andra liknande riktigt gamla spel

Kanske lite OT eftersom följande bild föreställer ett finskt "krigsspel" som tydligen kom ut lagom till julen 1918, "De Rödas och de Vitas strid i Finland 1918". Tillverkat av Juusela & Levänen Oy. Båda spelare verkar ha 6 enheter (typ regementen?) att spela med. Skulle vara intressant att hitta en regelbok för att se om det överhuvudtaget är möjligt att vinna som rödgardist.  :)


5
Citera
Om du vill och det är ok med GMT kan jag skicka över filerna och lite instruktioner, så kan du konstruera ett eget exemplar.

Tackar ödmjukast för erbjudandet, men om jag känner mig själv rätt kommer detta bara bli ett ytterligare liggande halvfärdigt projekt. Så jag får tills vidare avböja. Hoppas dock nån dag kunna se ditt exemplar irl.

6
Urläckert!  :up:

När kommer dessa i massproduktion månne?  8)

7
Andra världskriget / Re: The Battle for Normandy parti i Esbo
« skrivet: 23 september 2013 kl. 13:14:22 »
Oops & sorry, denna rapportering glömdes visst bort av undertecknad. Kort sammanfattat så spelade vi faktiskt inte så värst mycket mer efter min sista rapport. Amerikanerna gjorde ett totalt genombrott på Cotentin och Cherbourg föll alldeles för lätt. Kort därpå kunde Caen intas av britterna då tyskarna slet ut sig i förtid med mindre lyckade utfall från den omringade staden. Så de allierade vann en "sudden death" då de hade skramlat ihop tillräckligt, och lite till, med VPs.

Just nu är det Musket & Pike som gäller. Edgehill och First Newbury avklarade, och ett parti Cheriton är pågående.

@Erik Axel: Noterat. Måhända möts vi på ärans fält nån gång framöver.  :up:

8
Shopping /
« skrivet: 17 maj 2013 kl. 12:05:38 »
Beställde Infidel och 1989 bara därför att...

9
Shopping /
« skrivet: 16 maj 2013 kl. 08:35:11 »
Men of Iron (GMT)

10
Historiska spel /
« skrivet: 29 april 2013 kl. 08:41:25 »
Schysst! Ska ni spela alla tre dagarna eller kortare scenario?

Har själv spelet i hyllan, 2nd edition som gavs ut av TSR. Det är helt ospelat och tom opunchat men hoppas på att en dag kunna sätta upp det. Om det bara är hälften så bra som A Gleam of Bayonets så är det ett jäkla bra spel.  

Ser verkligen fram emot denna AAR.

11
Andra världskriget /
« skrivet: 4 april 2013 kl. 20:17:31 »
Tack för all uppmuntran.  :up:

Carentan är låset till linkup mellan O & U. Tyska sidan har satsat hårt på att hålla staden och placerade initialt där de tyngsta FJ bataljonerna från 91:a.
101 airborne gjorde tidigare försök till att inta staden men slogs varje gång tillbaka (ett kompani var dock inne i stan och vände), varför de allierade valde att backa något och istället bränna sin combat supply på annat håll. Det har dock kostat en del för tyskarna att bjuda upp till dans på den fronten.

Nu är dock läget ett annat när Carentan hotas från N och Ö. Inom en snar framtid också troligen från V. Tyska sidan får väl snart ta ställning till om man ska lämna trupper där som får plikta med stövlarna på eller dra ut mest möjligt med folk och börja på en ny linje längre söderut.

12
Andra världskriget /
« skrivet: 3 april 2013 kl. 23:07:06 »
Vi hade en session igår då vi hann med AM och PM turnsen 13:e juni. Här nedan några bilder från det:Britterna står mycket nära Caen. Rester från tyska 21Pz samt 12 SSPz (Hitlerjugend) försvarar staden.
2:a slaget om Villers-Bocage. Staden intogs föregående dag av britterna men återerövras under förmiddagen den 13 juni av tyskarna. Brittiska 7th Armoured Division replikerade under eftermiddagen och staden bytte ägare igen. VP-markören åkte som en skottspole fram och tillbaka på slidern.


 

Amerikanska andra divisionen, förstärkt av en pansarbat gör ett genombrott över floden Vire och närmar sig Carentan. Tyska reträtten från området misslyckas och flera förband hamnar i en ficka söder om landsvägen till Carentan. De amerikanska trupperna från Utah och Omaha är nu nära att etablera kontakt med varandra.Tyska förluster fram till 13:e juni. 716 div är i princip utplånad då bara en bataljon artilleri finns kvar på kartan.

13
Andra världskriget / The Battle for Normandy parti i Esbo
« skrivet: 2 april 2013 kl. 11:49:38 »
Vi har nu spelat spelet i närmare två månader och har nått natten 13:e juni. Värt att nämna är att Britterna är och nosar på Caen och lyckades faktiskt bita sig fast i utkantena av staden. Pz Lehr som kommit till platsen har dock under de senaste dagarna gjort furiösa motanfall och efter betydande manfall nu fullt återtagit kontrollen över staden igen.

Nedan bilder på läget från öst till väst.


14
Events /
« skrivet: 14 februari 2013 kl. 11:46:38 »
Tack Rikard och aegneus!
Angående övning: jag tror de andra spelarna i gruppen har några scenarion innanför västen, själv var jag med i två turns i Operation Epsom som britt. That's it.
Tänkte föreslå att jag kan spela nån lite mer perifer del av fronten, kanske Utah Beach och Cotentin kan vara nåt.  
Ser hur som helst fram emot det, systemet känns "lagom" och bra.

15
Events /
« skrivet: 11 februari 2013 kl. 12:31:37 »
Schyssta bilder.

Skulle vara mycket intressant att få en AAR på "The Battle for Normandy"-partiet då vi är ett gäng som ska dra igång det inom de närmsta veckorna.

Sidor: [1] 2 3 ... 13