Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Jon

Sidor: [1] 2
1
Shopping / [Köpes] Wars of the Imperial age Series (Strategy & Tactics)
« skrivet: 30 september 2018 kl. 10:44:13 »
The Franco-Prussian War S&T 149
Russo-Turkish War S&T 154
Austro-Prussian War S&T 167
Risorgimento S&T 187

2
Shopping / Köpes: CSS News
« skrivet: 8 juli 2017 kl. 20:30:22 »
Som titeln säger. Köper!

3
Historiska spel / Crécy 1346
« skrivet: 25 januari 2017 kl. 11:05:05 »
Solofipplade med Men of Iron och då scenariot Crécy. Här ska fransmännen galoppera upp för en kulle med sitt tunga kavalleri och där krossa engelsmän. Till sin hjälp har de bland annat vassa armborstskyttar från Genua. Det hela slutade med att fransmännen stoppades hårt och med besked, en och annan häst kom visserligen upp på kullen men inte mkt mer. Jag tog dock ingen bild på scenariot för att jämföra med nedanstående parti.

För sedan så fortsatte jag nämligen med spelet The Black Prince (3W) och samma slag, Crécy. Här lyckas armborsten oerhört bra och slår upp ett hål mitt i kullen som inte engelsmännen hinner täppa till. Kung Philip som har hållt sig och sina styrkor (blåa på bilden) i bakgrunden som reserv ser luckan och springer fram (Han är en Overall Commander och lyckas automatiskt med orderändring) med hästar och fotfolk. På andra sidan så har Prins Edward (den svarte prinsen) nått sin demoralization level och kan inte göra några utfall mer. De engelska långbågarna skadar förvisso det tunga kavalleriet, de har även en egen fas i början av den franska rundan, men får det sedan tufft i närstrid. Jag spelar med reglerna från Henry V att bågtrupper har ett enda step i stället för två som deras brickor har.

Så det kommer nog snart ta slut här med, just nu fördel Frankrike.

Efter detta då? Ja, jag är så enkelspårig att jag fortsätter med Crécy! Dels Strategy & Tactics #260 (The Black Prince) och dels Taktyka i Strategia #40 (Crecy 1346).  Det finns säkert fler spel? Men så kul upplägg vet jag inte om det är att jag försöker hitta ytterligare spel.


4
Shopping / Till salu för Galore 17!
« skrivet: 17 januari 2017 kl. 13:22:24 »
Hojta till om något är intressant så löser vi det!


Gathering Storm (GMT) Helt orört 250kr

Band of Brothers: Ghost Panzer 1st ed 150kr

Assault (GDW) 150kr

Boots & Saddles, Assault exp. (GDW) 250kr

Clash of Steel (Wargamer #31) endast spel 50kr

Harvest of Death (Strategy & Tactics #129) endast spel 75kr

Norkdapp (Strategy & Tactics #94) Hiskligt klippta brickor, 50kr

BAOR (Strategy & Tactics #88, Central Front Series) 75kr

Fifth Corps (Strategy & Tactics #82, Central Front Series) 75kr

Berlin '85 (Strategy & Tactics  #79) 150kr

High Tide (Clash of Arms) 100kr

5
Krigsspel / På bordet just nu
« skrivet: 2 maj 2016 kl. 11:29:47 »
Jag letade efter Lundins tråd om vad som spelas just nu, den var väl inte så gammal tänkte jag? Det var två år sen visade det sig... Och jag som tycker det är så kul att få lite uppdatering och inblick i folks spelande!

Fram till min planerade SGBoH-attack äger rum så spelar jag Holowczyn av Peter Englund. Stora nordiska kriget och förskansade ryssar. https://boardgamegeek.com/boardgame/9404/holowczyn-battle-moscow-road

Just nu är artilleriet VÄLDIGT bra, så fort man får det i ställning så smälter det mesta motståndet bort. Jag får kolla igenom reglerna ordentligt till nästa runda, kan ju ha missat något.

Här har iallafall Sparre klivit över ån och under sig har han bland annat en del av Bünows kanoner.


6
Shopping / Spel säljes
« skrivet: 25 november 2015 kl. 10:29:10 »
High Tide (CoA) 150kr. Köpte detta av Fredrik H här på forumet men efter att ha bläddrat igenom det så drar jag slutsatsen att det kommer dröja läänge innan det kommer upp på bordet, om nånsin.

Gathering Storm (GMT) 300kr. Helt nytt, spelkorten är fortfarande inplastade.

C3i #21 100kr. Orört.

C3i #23 100kr. Orört.

Assault (GDW) 200kr. Opunchat.

Boots & Saddles, assault exp. (GDW) 300kr.

Flaspoint Golan (VG) 150kr. Opunchat. Kartongen har märken efter prislappar. SÅLT
Normandy '44 (GMT) 1st ed. 150kr. SÅLT
Thunder Alley (GMT) 200kr. Sleevede kort. Spelat tre gånger. SÅLT
Bastogne (MMP) 100kr. Rundade hörn. SÅLT
Combat Commander Paratroopers (GMT) 50kr. SÅLT
Sicily OCS (MMP) 700kr. SÅLT
Solitaire ASL (MMP) 750kr. SÅLT

Swish eller banköverföring. Upphämtning i Göteborg med omnejd har förtur.

7
Shopping / [Säljes] Angola, Here I Stand, Fields of Fire
« skrivet: 13 april 2015 kl. 16:09:02 »
Har insett att det kommer vara väldigt sällan som jag får ihop en spelgrupp till dessa multiplayerspel, så jag testar intresset här plus ett solitärt spel.

Angola - alla kort sleevade, ospelat. Brickorna klippta med oregon laminating hörnklippare. SÅLT
Here I Stand - senaste utgåvan. Sleevade kort. Ospelat. SÅLT
Fields of Fire - brickor klippta med hörnklippare. Erratabrickor från C3i medföljer. Spelat en eller två gånger när det kom ut men systemet (läs: regelboken) gjorde mig vansinnig så det har legat undangömt sen dess.  SÅLT

Upphämtning/avlämning i Göteborg (kan säkert fixa frakt till Friendly Fire LinCon genom någon göteborgare om jag nu inte själv åker). Annars postledes och då tillkommer frakt.

Ska gå igenom garaget senare och se vad mer som kan läggas upp till försäljning.

8
Shopping / Köpes: Central Front-serien
« skrivet: 4 december 2014 kl. 22:01:53 »
Eller annat skoj NATO vs WP.

9
Shopping / European Wargame Chain of Generosity
« skrivet: 29 november 2014 kl. 00:26:33 »
På BGG finns just nu en form av byteskedja där man får anmäla intresse för annonserade spel och ifall man "vinner" dem så är det ens egen tur att lägga upp nästa länk i kedjan. Det verkar ha gått lite i stå då de senaste kedjelänkarna har haft få intressenter, men just nu har jag iallafall uppe lite att välja på i tidnings-kedjan (finns även en parallell boxade-spel-kedja).

Inga superfynd eller holy grails generellt, men kan ändå vara värt att titta in på.

http://boardgamegeek.com/geeklist/177704/european-wargame-chain-generosity

10
Krigsspel / Nya krigsspelstidningar
« skrivet: 2 maj 2014 kl. 15:02:10 »
War Diary
A new wargaming magazine, but decidedly old-school in our approach. We don't publish any games, but then don't you already pay enough for games you may never play?

Ett år, fyra nummer, med frakt till Sverige för $36, inte alls blodigt.


CounterFact
CounterFact magazine is a journal of professional and commercial wargaming. It is published approximately four times per year on an "as ready" basis. Each issue contains articles on professional and commercial wargaming to include game analysis, commentary, polemology, and provocative pieces on conflict and design theory.

Om jag förstod rätt så är spelet som medföljer första numret utav CounterFact, Huzzah!, ett spel som kommer släppas i boxversion senare i år med i stort sett samma innehåll.

11
Andra världskriget / HMS/GRD Total War har fått bekräftat datum
« skrivet: 25 september 2013 kl. 17:02:24 »
(för vilken gång i ordningen?)

http://hmsgrd.com/wordpress/

En märklig följetong det här... det senaste var något om att deras lager brann upp? Från början planerat (och uppe på preorder med direktbetalning...) till början av 2002 tyckte jag att jag läste.

Citera
We can now state when Total War will ship – 18 Nov 2013, and this means that all copies should go out before Thanksgiving (28Nov13). We have completed arrangements for funding that will be available on that date that will cover the shipping costs for the game. There is a possibility of earlier shipping if another source of funds we have been exploring pans out, but the 18 Nov funding is now definite.

Citera
Total War is the first in our series of games covering the Soviet Great Patriotic War. This game is an extensive remake of the GDW game Fire in the East with new information on the maps and Orders of Battle from the Soviet archives and new sources. It will cover the western Soviet Union from June, 1941 to March, 1942. Pre-publication orders for the game will include the OB and counters for the Soviet Army in the west from September 1939 to March 1942 for later use in Grand Europa modules.ion members and anyone overseas (regardless of membership).

12
Krigsspel / CSR Awards 2012?
« skrivet: 4 augusti 2013 kl. 10:27:33 »
Vinnarna presenterades tydligen igår som jag förstod det? Men jag hittar ingen information om vinnarna någonstans (jag har förmodligen -3 på googleslaget).

Någon som vet mer?

Elias, är du fortfarande med i juryn?

13
Shopping / "Monster sale" på Nuts! publishing
« skrivet: 17 juni 2013 kl. 10:22:58 »
Såg en blänkare på Facebook att Nuts! Publishing firar att To the last man! har dykt upp från tryckeriet med en "monster sale". Vet visserligen inte om jag tyckte det var så mycket monster över det hela, de har sänkt priset på två spel med 25%. Å andra sidan har de ju inte så många fler spel tillgängliga för tillfället.

Phantom Fury 29.50 euro
Somme 1918: Bloody Spring 37 euro

En liten finess i sammanhanget är att de har gratis frakt världen-runt, så vill man slå till på Somme 1918 är ju detta ett bra tillfälle.

http://www.nutspublishing.com/

14
Boxen / Vad är det vi ser på bilden? (Kuba)
« skrivet: 14 oktober 2009 kl. 12:50:41 »

http://www.railpictures.net/viewphoto.php?id=300397&nseq=1

Sockerrörsplantage på Kuba.

Vad är det för en liten pjäs? Datering? Är/Var det ett vanligt arrangemang? Vad kan fundamentresten framför den lilla pajsaren ha varit för något?

15
Krigsspel / Tips på solitära DTP/PnP-spel?
« skrivet: 23 november 2008 kl. 12:54:34 »
Då jag är borta mycket i jobbet så försöker jag hitta på annat än att äta den lokala pizzan eller titta på TV. Spela solitära spel är något som jag gör på ganska liten skala, mest pga att jag inte känner till så mycket bra spel. Anledningen till att jag frågar efter just DTP-spel är att det känns som om de överlag är lite mindre och har kortare speltid, något som är lämpligt. Dessutom är deras tillgänglighet ett plus.

Skala/konflikt/mekanik är egentligen ointressant, för jag anar att det inte finns ett enormt utbud att välja utav?

Jag läste med intresse Elias tråd om Baptism at Bardia, ett spel som jag ska försöka mig på här hemma men det är aningens stort att ha med sig för mig. Kanske Elias har något mer tips?

Jag har testat på Barbarossa Solitaire (skittråkigt, gav det två försök på raken och tvivlar på att jag nånsin kommer spela det mer) och Vietnam Solitaire (det kommer få några mer omgångar speltid).

Vad finns mer?

Sidor: [1] 2