Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Joakim Petersson

Sidor: [1]
1
Krigsspel / Spelgrupp i Sandviken söker folk
« skrivet: 31 maj 2018 kl. 17:58:01 »
Tjo!

Vi är en spelgrupp i Sandviken som träffas hos mig nästan varje lördag. Oftast spelar vi krigsspel för 3-5 personer som till exempel COIN, Sword of Rome, och Triumph and Tragedy. Men vi varierar oss med lite alla möjliga brädspel (1830 och Sherlock Holmes är ganska populära hos oss).

Är det någon som bor i närheten som skulle vara intresserad av att vara med? Vi behöver en till för att kunna spela Here I Stand med 6 spelare, och det vore alltid kul att få lära känna mer folk :)

2
Shopping / Hyllrensning
« skrivet: 25 april 2018 kl. 13:27:44 »
Prioritet till folk som kan plocka upp spelen på Lincon eller i Sandviken, men kan tänka mig att skicka spelen. Spelen som inte blir sålda innan Lincon kommer finnas på Lincons loppis.

Kan tänka mig att ge paketpris vid köp av flera spel.

Alla spelen är spelade och jag tror att alla counters med skarpa hörn är klippta.

ASL SK#1 (100kr)
Duel in the Dark (150kr)
Strike of the Eagle (250kr)
Awakening the Bear 2nd ed + Firefight generator expansion (400kr)
Wir Sind Das Volk (150kr)
Bastogne: Screaming Eagles Under Siege (150kr)
Combat Commander: Europe (300kr)
A Distant Plain (300kr)

3
Digitala Krigsspel / Nybörjare söker motståndare över VASSAL
« skrivet: 17 november 2017 kl. 08:37:32 »
Vet inte om det här är rätt subforum men jag tror det.

Jag letar efter någon/några att spela något över VASSAL med. Har bara använt VASSAL till lite solo spelande så jag är inte överdrivet van med hur programmet fungerar, och jag har aldrig spelat något online i det. Så ni får ha lite tålamod och förklara hur det fungerar, och om det är några speciella saker man måste göra för att få spelandet att flyta på bra osv (har använt liknande program förut till andra typer av spel och där fanns det en viss "etikett" som var bra att följa för att spelandet skulle fungera bättre).

PBEM eller "live sessions" spelar inte någon roll för mig. Antar att det är lättare med PBEM för de flesta. Vad som spelas är mindre viktigt. Jag är sugen på väldigt många olika spel och kan tänka mig att testa något nytt så det ska nog vara lätt att komma överens om något. Listar några förslag för att få en utgångspunkt, men jag är öppen för att testa det mesta. Det enda jag kan komma på som inte är så intressant är monster som tar en evighet att avsluta (så inge case blue eller campaign for north africa :P), men jag kan tänka mig att testa ett mini monster som tar lite längre tid än vad jag vanligtvis är van med.

Några spel jag kan och gärna spelar:
 • Paths of Glory
 • Twilight Struggle
 • Fire in the Lake
 • A Victory Denied/Lost
 • Bastogne

Några av spelen jag vill testa och lära mig:
 • Empire of the Sun (Har länge velat testa det men jag behöver en bra lärare för den regelboken skrämmer mig)
 • Liberty or Death (Även öppen för andra COIN spel)
 • Normandy '44
 • The U.S. Civil War
 • For the People
 • Washington's War
 • Hands in the Sea
 • I princip vilket CDG spel som helst

4
Hej allihop!

Nu behöver jag lite rekommendationer igen. Efter att ha spelat en del Bastogne och AVD så har jag börjar gilla "hex and counter" typen av krigsspel lite mer och vill testa några fler. Problemet är att de oftast är designade för att spelas 1 mot 1, och i min spelgrupp så föredrar i princip alla att spela på 3 eller fler så det är sällan ett spel för bara 2 pers hamnar på bordet.

 • Max 8 timmar speltid så man kan köra klart det på en dag utan större problem
 • Helst vara designat för fler än 2, men det är ok om man delar upp sidorna på fler spelare så länge det fungerar bra och känns naturligt
 • Tema spelar inte så mycket roll, gillar det mesta men föredrar något annat än världskrigen om det finns (börjar bli en hel del spel i hyllan om dem)
 • Strategic eller Operational level (Tror jag börjar bli allergisk mot line-of-sight regler som oftast finns i tactical level spel)

Jag har kikat lite på andra SCS spel och The U.S. Civil war, men jag vill gärna höra era rekommendationer och åsikter innan jag slår till och skaffar något.

5
Shopping / [Köpes] Commands & Colors: Ancients/Napoleonics
« skrivet: 20 september 2017 kl. 12:14:57 »
Hej!

Är det någon som har Commands & Colors: Ancients eller Napoleonics som står och samlar damm? Tänkte att det är lika bra att kolla här innan man köper ett nytt ex. Kan även vara intresserad av expansioner.

6
Shopping / [Köpes] Diverse out-of-print GMT och MMP spel
« skrivet: 30 maj 2017 kl. 12:32:08 »
Jag letar efter följande spel:
Sword of Rome (GMT)
The Napoleonic Wars (GMT)
Bastogne: Screaming Eagles under Siege (MMP)
Shifting Sands (MMP)

7
Krigsspel / Är ganska ny till krigsspel, behöver rekommendationer!
« skrivet: 30 maj 2017 kl. 09:58:20 »
Hej!

Efter att ha sålt en hel del spel på lincon så är det dags att fylla på med nytt!

Jag är någorlunda ny när det kommer till krigsspel, och behöver rekommendationer. De spel jag hittat och verkligen är sugen på att skaffa är självklart out of print och verkar vara svåra att få tag på. Jag är öppen för det mesta men ett krav jag har är att man hinner spela klart ett långt scenario på en dag. Tar det mycket längre tid än kampanjscenariot i Paths of Glory så är det antagligen inte ett spel för mig. Tema spelar ingen större roll, men föredrar om det är något udda tema som man inte ser så ofta.

Det jag är ute efter först och främst är alla krigsspel som är designade för att spelas på fler än två personer. Med det så menar jag spel som COIN spelen, Maria, Churchill, och Triumph and Tragedy. Spel där man bara delar upp en sidas trupper för att kunna spela fler spelare är inte lika intressant (till exempel som i Conflict of Heroes). Jag har tittat på The Napoleonic Wars, men hittar det inte någonstans. Here I Stand och Virgin Queen är redan på min radar och jag har redan beställt Here I Stand på P500.

Utöver det så letar jag efter ett nytt squadlevel spel. Jag har spelat Combat Commander och Conflict of Heroes: Awakening the Bear, gillar båda väldigt mycket. Har testat ett par andra som jag inte riktigt fastnade för. ASL SK#1 var för mycket för mig. Gillar inte att stapla jättehögar med counters, och reglerna kändes väldigt tunga redan i SK#1. Kanske är något att testa igen om några år när man har mer erfarenhet. Band of Brothers: Screaming Eagles var ganska nära det jag är ute efter, men det var en hel del konstig matte man var tvungen att göra med alla modifiers. Tydligen är det mycket bättre i den senaste utgåvan men har inte haft chansen att testa det och priset var lite väl högt senast jag kollade. Även fast jag gillar CC och CoH så känns de ganska udda (CC har korten, och CoH har viset man aktiverar enheter på) och jag skulle vilja ha något som är lite mer straight forward men som inte är lika tungt som ASL.

Efter att ha varit på Lincon och testat Bastogne: Screaming Eagles under Siege så blev jag sugen på att skaffa det. Men det verkar inte vara helt lätt att få tag på. Finns det något annat SCS spel (eller spel med liknande system) som går att få tag på och som håller min tidsgräns så är det intressant.

Jag är även öppen för andra rekommendationer om det är något annat ni tror att jag skulle gilla :)

Sidor: [1]