Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Holmgren

#1
Boxen / Raaco-bilen!
14 april 2024 kl. 14:32:40
Kuriosa:

Häromdagen, just som tåget jag satt på skulle lämna Göteborg Central, såg jag den här bilen utanför fönstret. Jag hann precis få upp telefonen och ta en bild.

Föraren av vrålåket tror säkert att han arbetar för ett företag som hjälper hantverkare och byggare att hålla ordning på sina prylar. Förmodligen är han heeeelt ovetande ("lyckligt ovetande"?) om den grupp entusiaster som älskar att sortera fyrkantiga kartongbitar, gärna lätt trimmade i kanterna med lämpligt verktyg, i deras sortimentlådor.

Du kan inte se bilagor på denna tavla.
#2
Nyheter & feedback / Scipio befordras!
21 oktober 2016 kl. 00:02:28
Kungörelse: Roger Sjögren a.k.a. Scipio är från och med nu delägare (i brist på ett bättre ord) i krigsspel.se! Som ni säkert vet så startades krigsspel.se av Tobias Eliasson och undertecknad. De senaste åren är det Roger som i praktiken har skött driften av hemsidan och av forumet så det känns helt logiskt att han nu går upp som likvärdig partner i ägandet. Det underlättar också i kontakterna med externa parter såsom vårt webbhotell, så förhoppningsvis kommer vi inte att drabbas av lika långvariga driftstörningar i framtiden (famous last words?).

Roger har dessutom flera intressanta idéer om hur krigsspel.se skall kunna vidareutvecklas och jag misstänker att vi kommer att få se spännande förändringar, förbättringar och nyheter inom kort.

Grattis Roger! Och tack för allt arbete du lägger ner för hobbyn!

PS
Har han fått en field promotion? Häckar han numera i högkvarteret, långt bakom fronten, i lågskor och slips med en cigarr i ena handen och en konjak i den andra? Eller har vi kastat ut honom i lervällingen med en spade och en diffus order om att inte backa en meter?
#3
SÅLD!

Jag har ett opunchat Heroes of the Gap från Lock'N'Load Publishing till salu. Kan det intressera någon i sommarvärmen?

250 kronor hade jag tänkt mig. Hämtas i Göteborg eller skickas med Schenker (då tillkommer 65 kronor i frakt inom Sverige). Skulle det vara flera intresserade så får ni väl buda om det...

Heroes of the Gap på Lock'N'Loads hemsida

Heroes of the Gap på BoardgameGeek




#4
Shopping / MMP Black Friday 2009
27 november 2009 kl. 13:39:19
Om nu någon har missat det: MMP Black Friday Sale 2009.

Bråttom, bråttom om ni hittar något intressant. Själv tyckte jag att det var torftigt.
#5
Nyheter & feedback / Driftstörningar
7 november 2009 kl. 02:04:08
Som ni kanske vet så har vi nyttjat Oderland som webbhotell ända sedan krigsspel.se startade. Trots att de varit stabila under årens gång så har det naturligtvis inträffat driftstörningar ibland.

För er som absolut inte klarar av att krigsspel.se ligger nere utan att få existentiella problem rekommenderar jag att lägga in Oderlandbloggen som bokmärke. Där får ni driftinformation som förhoppningsvis kan förklara varför krigsspel.se eventuellt ligger nere.
#6
Shopping / Säljes: SCS - Drive on Paris
12 juni 2009 kl. 02:11:28
SÅLD!

Jag har ett öppnat, men opunchat, SCS: "Drive on Paris" (The Gamers/MMP) att sälja till högstbjudande. Betalning till mitt bankkonto. Köparen betalar frakten. Eventuella hugade spekulanter uppmanas skicka sina bud via PM. Blir ni överbjudna kommer ni att få chansen att höja era bud.

#7
Boxen / Övertydlig?
28 juni 2007 kl. 15:27:14
Äntligen tydliga direktiv!



Skylten återfinns faktiskt i verkligheten, strax utanför Vaxholm.
#8
Avalon Hills MBT saknar ju brittiska vagnar. Stats för dessa finns dock och ett rykte gör gällande att Tommy Röhs sitter på dessa. Stämmer det Tommy och är det i så fall möjligt att få kopior?
#9
Boxen / En...ehhh... counterpincett?
29 juni 2006 kl. 18:50:19
I syfte att dupera massorna brukar någon förvirrad del av det företag jag arbetar för skicka ut "presenter" (mutor) till oss anställda med oregelbundna mellanrum. Genom åren har jag därför mottagit allt ifrån en suspekt reflexväst via några bisarra sillbestick till en riktigt användbar resväska (den sistnämda tolkades dock omedelbart som en uppmanning till oss att fara åt helvete). I veckan fann vi följande i våra postfack:

"Pick Up" från 'Stockholm Design House' (Design: Stig Ahlström)

(Tändsticksask och counter för storleksjämförelse)

"For Cooking and Eating" står det på fodralet, men jag blev naturligtvis genast intresserad av att testa denna plast-ät-pinnes förmåga att fungera som counterpincett. Det såg till en början lovande ut tack vare de räfflade ändarna. Tester visar dock att den tyvärr endast kan hantera enskilda counters och är totalt oförmågen att ens lyfta en stack om två counters. Stig Ahlström har alltså inte tagit någon som helst hänsyn till vår hobby när han designat produkten och vi tvingas ännu en gång konstatera att vi utgör en marginaliserad grupp som ständigt diskrimineras. För att citera Krister Sundelin: "Det är för djävligt!".

Konsumetpanelen avråder alltså hugade spekulanter från att investera i denna pryl om syftet är att använda den till krigsspel.
#10
Andra världskriget / Stand at Mortain
26 juni 2006 kl. 23:03:42
På begäran skapar jag en tråd om ATOs gratisspel Stand at Mortain. Spelet är det första i deras serie Pocket Battle Games och gör verkligen skäl för namnet då det är i vykortsstorlek. För att spela spelet krävs en kortlek med ett jokerkort.

Möjligheten att beställa detta spel uppmärksammades av Klas Malmström som informerade oss i den här tråden. Mer läsning återfinns på Against the Odds Magazines hemsida och på BoardGameGeek.

En intressant de luxe verision kan skapas genom att man beställer ett nummer av ATO Magazine från ATO eftersom man då får med "a die-cut version" av spelets counters.

En första analys av spelet, författad av Yngve återfinns för övrigt i den här tråden!

#11
Boxen / Midsommaraktivitet?
23 juni 2006 kl. 23:05:06
Urrrk. Idag var en trist dag på jobbet.  :(  Nyfiken som jag är undrar jag hur ni spenderade midsommarafton?
#12
Boxen / Airshow 2006
22 juni 2006 kl. 13:35:15
Besökte Flygvapnets Airshow 2006 på F7 Skaraborgs Flygflottilj under söndagen den 18 juni tillsammans med några gamla kamrater från värnplikten. En av kollegorna stod för den huvudsakliga fotograferingen, men jag tog ett par bilder av företrädelsevis markutställningen som kanske kan vara av intresse.

US Air Force bevistade tillställningen med en C-17 Globemaster III från McChord AFB. Tydligen pågick någon form av utprovning/reklamkupp då man flygtransporterade två Stridsfordon 90 till Såtenäs. Ett av dem syns vid lastrampen


Vad jag förstår lastar en C-17 två stycken Strf 90


Besökarna demonstrerar här en djärv gerillataktik och har övermannat stridsfordonen


En Strv 122 från P4.


UndE 23 från Luftvärnsregementet


Pansarterrängbil 203A (Patria XA203)


Bollhavet på en Patgb203A


Hjul eller band? En evig källa till diskussion...


20mm akan m/47D - en trotjänare i det svenska försvaret


Lansen! Väcker hos somliga ljuva minnen från ett sedan länge tinat kallt krig


Norsk F-16


Ungersk Mig-29


En överflygning av 4 Tp84 Hercules, 12 JAS39 Gripen och Team 60 med 6 stycken Sk60...


...avslutade flygdagen.


Under matuppehåll i Trollhättan upptäcktes detta försök till lokal terrorattack...


Någon annan som var där och har bilder att dela med sig av?
#13
Andra världskriget / Fortress Berlin (ATO)
22 juni 2006 kl. 12:18:17
Fortress Berlin är spelet i Against the Odds Magazine Volume 2, Number 4. Som namnet antyder behandlar det slutstriden om Berlin 1945. 16 sidor regler, 4 sidor tabeller och en sida med regler för solospel, 480 counters (bataljoner och regementen med varierande inslag av kompanier och brigader etc.) och en karta som mäter 85 x 55 centimeter (den täcker in ett område med flygplatsen Gatow i väster och stadsdelen Treptow i öster, flygplatsen Tegel i norr och stadsdelen Lichterfelde i syd, Charlottenburg och Tiergarten i centrum). Varje turn motsvarar en dag. Tidskriften i sig innehåller en del bakgrundsartiklar om slaget om Berlin samt annat material.

Nu har jag bara lirat Fortress Berlin solo, men jag gillar det. Visst är läget i stort hopplöst för den tyske spelaren, men jag tycker att de olika delmålen som krävs för tysk seger känns rimliga även om de naturligtvis bara finns till för att ge tysken en spelteknisk möjlighet att vinna. För den ryske spelaren gäller det motsatta: Berlin kommer att falla - förr eller senare - men vägen dit är ingalunda enkel och bekväm. Redan utan tilläggsmodulen On To Berlin (som betecknas som en "Very Major Variant" innehåller reglerna tre minor variants ("Reichtag Flak Tower", "Latvians Come to Berlin" & "Stffened LVI Panzer Corps") och två major variants ("Steiner Counterattacks" & "Wenck is Coming") vilket tillför variation. Till detta kommer möjligheten att använda U-Bahnnätet (vilket är en optional rule, men jag anser att den SKALL användas) samt regler för en tre-spelar-variant (eller fyra, fem eller sex spelare!) och regler för att spela de olika medlemmarna av den tyska nomenklaturan

Det blir en del vändande av counters i spelet eftersom framsidan av enheten markerar att förbandet är marchformerat medan baksidan används när förbandet är stridsgrupperat. Det är förhållandevis mycket information som trycks in på varje counter: Förbandssymbol i form av en bild, Förbandstyp, Namn på förbandet, Vilket högre förband det tillhör, samt speltekniska värden i form av:  Firepower Strength, Protection Factor, Movement Allowance & Moral Rating. Det har riktats kritik mot hur spelets counters är designade då dessa går i vad som närmast kan liknas vid dayglofärg. Snygga vid en första anblick, men lite röriga när de skall användas. Dessutom är det inte helt enkelt att skilja de tyska och ryska trupperna från varandra. Man vänjer sig dock. Kartan tycker jag själv är riktgt snygg om än något mörk.

Stridssystemet är något bökigt då man först räknar fram en kolumnangivelse i en tabell baserat på anfallstyp och styrkeförhållande. Denna kolumnangivelse använder man sedan i en andra tabell som tar hänsyn till terrängmodifikationer för att få fram det slutliga stridsresultatet. Är det dessutom fråga om Close Assault tillkommer modifieringar i denna andra tabell beräknat på faktorerna: Moral Advantage, Armor Superiority, Outflanking Attack & Defender Surrounded.

En lustig detalj är att artilleriet slår mot stackade enheters samlade försvarsvärde. Inget skydd genom spridning här alltså. Således är det lönsamt för t ex den tyske spelaren att stacka exempelvis Volksturmenheter med mer värdefulla förband för att skydda de senare. Detta eftersom det är den spelare som drabbats av artillerielden som väljer vilka enheter som skall tas som förluster. Jag kan möjligen vrida till det och försvara den regeln med antagandet att de kvalificerade (eller i alla fall erfarana) förbanden har vett nog att hålla sig i skydd medan de oerfarna volksturmenheterna sannolikt exponerar sig varför det är rimligt att dessa förbrukas först.

Bilder på BoardGameGeek: Karta och Counters.

I Paper Wars Issue #55 medföljde tilläggsmodulen On To Berlin med 8 sidor regler och 80 counters. Vad man får är regler och counters för Operation Eclipse - den tänkta luftlandsättningen av amerikanska och brittiska förband i Berlin. Denna What If-variant förutsätter att Hitler dödats i ett flyganfall och att de tyska styrkorna står desorganiserade och utan klar ledning vilket möjliggör för de västallierade att försöka förekomma ryssarna.

En märklig detalj är att det inte helt okända amerikanska förbandet 82 Airborne medföljer redan i Fortress Berlin, men alltså inte kan avvändas om man inte skaffar On To Berlin. Nåja, vad gör de inte för att locka köpare?
#14
Boxen / Trädgårdstips?
10 juni 2006 kl. 23:17:36
En sen kväll på LinCon hamnade undertecknad, Martin Jonsson samt Pär "Parni" Nilsson med sambo (har glömt hennes namn, sorry!) i en märklig diskussion om trädgårdsarbete, stenplattor och slingerväxter. Av någon anledning kom ingen av oss på idén om att odla bocage. Nu är alltså frågan - finns det någon hemmansägare här på forumet som ignorerat grannarnas förtvivlade protester och drivit upp en rejäl bocage för att skapa den rätta Normandiekänslan?
#15
I den här tråden kan ni lägga upp bilder från LinCon 2006. Även undertecknad hade kameran till hands och mina bilder kommer så småningom att återfinnas i galleriet på hemsidan. Här följer dock ett par smakprov...

Pär "Parni" Nilsson, Mattias Rönnblom och Anders Qvist sätter upp DAK2
[/img]

Roger "Scipio" Sjögren och Björn "BigPapaBear" ger sig i kast med Grand Illusion


Även i år var War of the Ring populärt


BigPapaBear igång igen. Nu med EastFront


Jocke "thermopylai" Persson och Andreas Lundin gör upp i Paths of Glory


Som vanligt gäller givetvis att om ni upptäcker er själva på bild och inte vill vara med så är det bara att skicka ett PM så tar jag bort fotot.
#16
Nyheter & feedback / Medlemmar, se hit!
31 januari 2006 kl. 10:33:46
Det tycks råda en del förvirring kring knapparna Nytt inlägg respektive Besvara här på forumet.

Befinner du dig i en befintlig tråd och vill tillföra ett inlägg skall du använda Besvara. Väljer du Nytt inlägg startar du istället en ny tråd.

Jag vet att php inte är det optimala forumverktyget, men gratis är gott!
#17
Jaha, då får jag be att forumets experter upplyser en ovetande undrare som undertecknad - finns det egentligen några krigsspel som utspelar sig under mellankrigstiden?  :?

Grekisk-Turkiska kriget 1922?
Ådalen 1931? (Det vore något det! :twisted:)
Japan - Kina 1931, 1937?
Italien - Abessinien 1935-1936?
Spanska Inbördeskriget 1936-1939?
#18
Shopping / Shopping Disclaimer
9 november 2004 kl. 21:40:35
Ett förtydligande (förmodligen överflödigt) angående försäljning genom krigsspel.se:

Överenskommelser om försäljning (motsvarande) sker mellan enskilda användare och krigsspel.se tar inget ansvar därför. Vi förutsätter också att det är till ämnet relaterade produkter (spel, böcker eller kanske en och annan film) som önskas säljas, bytas eller köpas. För andra varor finns lämpligare forum.

Detta är givetvis ingenting som inte alla förnuftiga krigsspelare redan vet, men nu har vi i alla fall slagit fast vad som gäller.  :)
#19
Events / www.krigsspel.se på BSK
29 oktober 2004 kl. 18:16:03
www.krigsspel.se arrangerar Ubåtsjakten på Borås Spelkonvent.

Under fredagen från klockan 16:00 kan du i konventets cafeteria prova på kultspelet Ubåtsjakten helt gratis! Missa inte denna chans! Har du inte tid att spela så kom i alla fall förbi och säg Hej!  :)

Dive! Dive! Dive!