Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - BjornH

Sidor: [1] 2 3 ... 7
1
Events / SV: Virtual Friendly Fire: krigspelare i karantän 2020 - 20xx
« skrivet: 5 april 2020 kl. 15:08:24 »
Minns ett "parti" Blood Royale som i grunden bara var en 90-minuters övertalningskampanj från en spelare. Det var genuint underhållande som rollspelsupplevelse.

Ja det känns som att rollspelsmomentet är viktigt och att det lätt kan ta över hela spelet. :) Funderar på om det inte vore bra att införa lite mer formaliserade alliansregler, så som i t.ex. Virgin Queen så att själva brädspelet får lite större del.

2
Events / SV: Virtual Friendly Fire: krigspelare i karantän 2020 - 20xx
« skrivet: 4 april 2020 kl. 17:56:05 »
Jag spelar gärna något via VASSAL eller TTS. Själv har jag faktiskt fått mer att göra på jobbet då vi har kastat oss hals över huvud in i att försöka utarbeta nya testmetoder för detektion av Covid19. Men jag saknar riktiga spel... Har fått mitt ex av Blood Royale som jag pular med. Verkar kul! Dock lite svårt att spela solo eftersom man måste rollspela varje dynasti och deras deals med andra dynastier. Svårt att hålla i huvudet om Spanien skulle skicka cloth till Italien eller om det var Frankrike...

3
Jag har bara råddat ett liknande arr en gång förut med jobbet, då valde jag datum själv innan jag bjöd in folk då jag visste att jag hade det lugnt i övrigt. Jag skulle nog göra samma sak igen om det blev aktuellt.

4
Events / SV: Bootcamp GOSS - Friendly Fire 13-15 mars 2020
« skrivet: 22 mars 2020 kl. 22:10:36 »
(tle) - krigsspelens Covfefe ?

5
Jag tar ett enkelrum.

Hälsningar,

 - Björn Högberg

6
Boxen / SV: nCoV-2019
« skrivet: 13 mars 2020 kl. 15:38:11 »
Dock: det var ca 15 000 svenskar i Norditalien i februari.

Wow, ok. Men ändå, 15 000 Italienresenärer i isolering, man undrar hur stora kostnader det hade blivit i förhållande till den snabba tillväxten vi fick och förmodligen kommer få?

7
Boxen / SV: nCoV-2019
« skrivet: 12 mars 2020 kl. 17:42:48 »
Ja, och statistiken med hundratals personer som smittats under skidresor i alperna tycker jag talar tydligt för att man inte behöver vara särskilt sjuk för att smitta.

8
Events / SV: Friendly Fire VII • 13 - 15 mars 2020 • DISKUSSIONSTRÅD
« skrivet: 12 mars 2020 kl. 09:59:31 »
Jag hoppar av tyvärr. :( Personligen ganska övertygad om att det är dags att köra med lite social distansering på allvar. Kör gärna VASSAL om någon vill  :P  Sen ska väl tilläggas att jag faktiskt har haft lite krasslighet med hosta och kli i halsen i går så det är nog lika bra för er också, definitivt inget jag hade stannat hemma för i vanliga fall dock. Skrev lite mer om mina tankar här istället för att vara partypajare i FF tråden. http://www.krigsspel.se/forum/index.php?topic=4728.0

9
Boxen / nCoV-2019
« skrivet: 12 mars 2020 kl. 09:47:48 »
Tänkte det var bäst att starta en separat tråd istället för att tråka ner FF-tråden.

Men påståendet att smittspridningen är mycket hög i Sverige kan ju inte slås fast baserat på dom siffrorna. I stort sett alla har smittats utomlands. Dessutom beror antalet smittade per capita på hur stor andel av befolkningen som testats. Tror inte vi behöver få panik än i alla fall.

Att det pågår en ganska stor del smittspridning lokalt i Sverige skulle jag vilja säga är utom tvivel. Vi har redan ett dödsfall av en person där man inte lyckats spåra källan till utlandet. Med tanke på att det i medelvärde tar 17 dagar för en person att dö i covid19 så har denna person förmodligen blivit smittad lokalt långt innan sportlovsdebaclet, typ runt 23 Feb. Om man tittar enbart till antal dödsfall så borde vi i Sverige ha ca 800 fall. Om man ser till antal importerade fall jämfört med inhemska fall så har Sydkorea som enda land statistik på det. De har testat allt och alla och ser att 86 procent av fallen beror på lokal spridning. Så om man antar att våra rapporterade fall som ju i princip bara applicerats på resande är de resterande 14% så har vi alltså ca 3500 totalt. Så vi har förmodligen mellan 800 - 3500 fall i landet varav ca 500 är testade och verifierade. Och vi har definitivt lokal smittspridning.

Det är inte bara en fråga om att folk ska tänka till om man smittar andra, utan också hur rädd man är att själv bli smittad. Varje arbetsdag ihop med pendling är för många en större smittorisk än helgens konvent. 40 personer på en konferensanläggning är inte mycket mot en tunnelbanevagn.

Det kan vara så, men det kanske också kan vara tvärtom. Diamond Princess fallet visade ganska tydligt att det sprider sig lätt på en "flytande" konferensanläggning i alla fall.  :? Och då satt de på sina rum, inte tillsammans lutandes över små blippar, skrattandes, som vi alltid gör.  :D

Tittar man på siffrorna om corona i världen inser man att Skandinavien är bland de värsta ställena att smittas. Vi har en procentuellt väldigt hög nivå av smittade per capita. Friuli i italien har en befolkning på 1.25 millioner och 116 fall, en av de områden som man inte ska åka till. Stockholm har en högre procentuell nivå än så och dessutom extremt många fler platser där smitta kan ske än vishan i norra italien. Om vi tar bort Lombardiet och Hubeiprovinsen (kanske Iran också) så är nog Röd tunnelbana från gamla stan och norrut bland de värsta smittozonerna i hela världen just nu faktiskt. Norge har en väldigt hög procentuell nivå av smittade men där bor väl alla separerade av fjordar och vägar som inte går att köra på.

Jag håller med. Över huvud taget tycker jag det är makalöst att tro att Sverige på något sätt skulle vara "bättre rustat" än Italien och att vi skulle vara på väg någon helt annan stans med vår smittspridning/kaos än till samma ställe som Italien om ca 2 veckor... Men jag antar att folkhälsomyndigheten m.fl. tror att vi är bättre på att "stanna hemma om du är sjuk och tvätta händerna" än vad Italienarna var?

Denna blogpost är läsvärd:
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca


10
Boxen / SV: Burkar till markörer
« skrivet: 7 mars 2020 kl. 14:07:59 »
Det jag personligen inte gillar med Raaco är att locken sticker ut snett uppåt när man pillar i lådan. Går visserligen att ta ut enskilda fack och ställa på bordet men när man har dem öppna är det som en hävarm, upplagt för en armbåge eller dyl att orsaka total katastrof.

11
Events / SV: Friendly Fire VII • 13 - 15 mars 2020 • DISKUSSIONSTRÅD
« skrivet: 6 mars 2020 kl. 09:58:31 »
Hej Björn, intressanta tankar. Folkhälsomyndigheten säger att friska personer inte behöver vidta några åtgärder och då kan vi heller inte anse att det skulle vara någon regel som gäller allmänt även om vissa arbetsplatser har infört det. Jag vill enbart belysa vad som kan anses vara "regler" som folk "måste" följa, situationen nu kan jag  inte tolka som annat än att det är upp till var och en hur man hanterar detta och att vi inte kan tvinga någon att stanna hemma.

/Björn

Ja, det kanske lös igenom att personligen tror jag att folkhälsomyndigheten har varit allt för släpphänta vad det gäller restriktionerna efter sportlovet och att de pga detta kommer tvingas till mycket jobbigare isoleringsregler om några veckor. Men det är min personliga tolking av de data som kommit upp. Finns även andra som håller med dock: https://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2020/03/Fullstandigt-felaktiga-rad-till-varden-om-risker-med-coronaviruset/

Håller med förstås att vi inte kan direkt tvinga folk att vara hemma. Men kanske vi kan vänligen uppmana de som tillhör grupperna ovan att stanna hemma? Men med tanke på hur roligt det är på FF :) så kanske det är naivt att tro att friska personer ur grupperna ovan faktiskt frivilligt skulle stanna hemma så det kanske helt enkelt är bäst att ev. oroliga som jag själv tar oss en funderare.

12
Events / SV: Friendly Fire VII • 13 - 15 mars 2020 • DISKUSSIONSTRÅD
« skrivet: 5 mars 2020 kl. 23:52:56 »
Ok, lite covid-tråk. Jag har läst och funderat på detta ganska mycket den senaste veckan och kommit fram till att jag tycker det är allvar och en kritisk tidpunkt. Italien-explosionen och spridningen till folk som varit där på skidresa har med största sannolikhet inte skett från folk som gått runt fullt sjuka i skidbacken, utan från folk som bara kännt sig lite dassiga eller kanske t.o.m. inte ens det.

Ett exempel som verkligen har fått mig att tänka mig för är smittspridningen i delstaten Washington. Den pekar ganska tydligt på spridning via asymptomatiska eller väldigt milda fall. Dessutom finns det hårda data som övertygar i alla fall mig att så har varit fallet: Av en slump hittades en smittad person där av ett forskningsteam som undersökte spridning av influensa (en tonåring på en gymnasieskola). När de sekvenserade DNA’t som tillhörde covid-viruset i det upptäckta fallet, upptäckte de att detta virus med stor sannolikhet var nära släkt med den gren av covid som den smittade personen som först upptäckts i delstaten flera veckor tidigare hade. (Förtydligande att det alltså rör sig om små små skillnader i DNAt, fortfarande samma gamla coronavirus alltihopa) Summa summarum är i vilket fall att DNA-sekvenseringsdata med stor sannolikhet pekar på en spriding över flera veckor som gått helt obemärkt förbi (läs gärna länkar nedan). New York times har rapporterat om detta men det har hittills varit tyst om det i svensk press.

Källor:
https://bedford.io/blog/ncov-cryptic-transmission/
https://twitter.com/trvrb/status/1233970271318503426
https://www.nytimes.com/2020/03/01/health/coronavirus-washington-spread.html
https://www.snohd.org/Blog.aspx?IID=13

Jag tror alltså personligen att det finns all anledning att vara väldigt försiktig just nu. Många arbetsplatser (inklusive min) tillåter ingen som vistats i, eller har haft nära kontakt med någon som vistats i, Italien, Iran, Kina att komma tillbaka till jobbet förrän 14 dagar efter hemkomst eller avbruten kontakt – oavsett symptom. Samt att de påpekar att om man har någon typ av luftvägsinfektion ovasett, ska man stanna hemma i större utsträckning. Jag tror dessa regler är det enda rätta just nu. Om vi ska ses i Rimforsa allesammans så tycker jag det vore bra, nödvändigt faktiskt, att vi har samma regler. Vet inte hur avbokningsregler ser ut men Rimforsa borde rimligtvis tycka samma sak och om någon p.g.a. detta tvingas avboka så kanske man kan skramla bland övriga och ev. få rabbat på avboknings-avgift?

13
Shopping / SV: Köpes: Blood Royale GW (1987)
« skrivet: 5 mars 2020 kl. 20:15:59 »
Det köper jag gärna! Skickar PM.

14
Shopping / Köpes: Blood Royale GW (1987)
« skrivet: 3 mars 2020 kl. 15:55:03 »
Letar efter denna gamla goding om dynastiska strider under medeltiden.

15
Historiska spel / SV: Replay av Custoza 1866
« skrivet: 27 januari 2020 kl. 13:16:05 »
Det verkar kul det där. Mycket fog of war grejer!

Sidor: [1] 2 3 ... 7