Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - BjornH

#61
Events / SV: LinCon 2021 • v.44 • 3 - 7 november
3 november 2021 kl. 20:30:34
Citat från: thermopylai skrivet 20 oktober 2021 kl. 09:50:43
Jag ska dit och kan erbjuda min gamla vanliga lista av "vill spela multiplayer":

-Pax Romana
-Pax Britannica
-Game of Thrones
-Adv Civ (MegaCiv om nån annan tar med)
-Blitz!

Blitz har jag med mig! Mina 2 söner och jag är lite sugna.
#62
Jag anmäler mig också, grand campaign enkelrum!
#63
Tack för "helgen" alla som var där, mycket trevligt!

Själv han jag med oväntat mycket och oväntat varierat.

Black Rose Wars på onsdagkvällen var en perfekt mjukstart. Kanske inte det enklaste spelet för färgblinda som jag, men det gav mersmak och jag kör gärna igen.

Torsdagen ägnades åt 1817 från All-Aboard Games, som Björn nämnde är det ett 18xx spel. Jag hade bara spelat 2 partier 18xx tidigare och det här var första gången jag testade 1817 som vad jag förstått tillhör gruppen avancerade 18xx. Väldigt kul tyckte jag det var. Hade tagit några timmar till att köra klart, men det gjorde inget.

Fredag och lördag blev det World in Flames, scenariot Day of infamy som är kriget i asien/stilla havet från Nov/Dec 41. Matti insisterade på att köra med Ships in Flames och "In the presence of the enemy"-optional. Det var bra att han gjorde det för det var askul! Det blev en riktigt katt och råtta lek i stilla havet. Allt från riktigt små skärmytslingar mellan patrullbåtar till gradvis eskalerande sjöslag med många slagskepp och hangarfartyg. Jag var Japan och Matti spelade Kina och några andra länder. Vi hann nästan ett år in i scenariot, vilket jag tycker var ganska bra gjort med tanke på att vi började sortera counters vid 10-tiden på fredagen och hann med ett parti multiplayer på lördagkvällen (se nedan). Jag har redan beställt Ships in Flames till mitt WiF...

Sent på lördagen blev det Heroes of Land, Air and Sea. Som Scipio nämnde så blev det snabbt blodigt, men jag tycker nog det var bra, kändes som det är exakt så man ska spela då själva uppbyggnadsfasen kanske blir lite utdragen annars? Sen var vi väl två som faktiskt var vinnaren hack-i-häl. Det roliga var att jag tyckte spelet var lite bekant, påminde mig om Tiny Epic Kingdoms (som ju är ett pyttespel). Det visade sig att det var samma designer! Heroes of..., känns som en roligare version av Tiny Epic Kingdoms. Och större! Tiny Epic Kingdoms kan man nog faktiskt spela på två fällbord ombord på ett flygplan.

På söndagen blev det Bios Origins, den nya versionen utgiven av svenska Ion Games. Verkade som den var ganska annorlunda jämfört med tidigare version. Ytterligare trevligt sällskap och spel! Jag hade bara spelat lite provomgångar innan och längtar fortfarande efter att spela till epoch IV då vi blev tvungna att avbryta strax innan 16 då vi märkte att alla andra åkt...

#64
Shopping / SV: Senaste köp
12 oktober 2021 kl. 11:13:06
Jag blev ju tvungen att beställa Ships in Flames till mitt Collectors edition WiF efter att ha testat Pacific scenariot med Matti på Rimforsa. Väldigt kul!
#65
Kvar på jobbet, men bilen är packad med: Space Empires 4x, BCS Brazen Chariots, The US Civil War, 1817, 1861, High Frontier, Bios Origins, War Room och Star Trek Ascendancy. Vi ses!


#66
Citat från: tinG skrivet  4 oktober 2021 kl. 09:22:38
Oväntat, men Pericles ser ut att bli årets bubblare.  :)

Börjat bli lite orolig över att jag inte kommer få spela nått riktigt rejält alls... Inga monsterspel i sikte?  :oops:

Alltså jag känner lite som du.
#67
Vi har försiktiga planer på ett parti 1817 under torsdagen. Alltså 18xx spelet som är extra köttigt och med en hel del ekonomisk krigföring. Skulle behöva 1-2 pers till för att kunna ringa i börsklockan. Inkluderar äkta pokermarker!
#68
Jag spelade 5th flera ggr på 90-talet. Det var väldigt kul!

Nya (collector's) utgåvan har jag testat solo (!) nyligen. Det är en hel del skillnader. Som Björn E skriver är flottstriderna och ubåtsstriderna annorlunda. Det mesta av slumpen är inbakad i search-rolls. Man slår inte 'to hit' efteråt (men däremot saves med försvarsvärden). Ubåtar anfaller i vanlig stridsfas, inte sist i en separat konvojfas. Högkvarter är dyrare och mäktigare, men tar upp en plats i stacking limit (dvs räknas som en kår). Mäktigare främst p.g.a. offensive chits (som började komma under 5th men som vi inte körde med) + att de kan ge bonus modifiers i strider om de flippar (optional iofs, men verkar vara typ standard). Flyg har kortare räckvidd än vad jag minns i 5th, speciellt om de interceptar. Det senare gör att placering av flyg känns viktigare nu, lite AP-framkallande.. men också kul.  Viktigaste skillnaden från 5th är väl ändå att kartorna har mer hexar och är riktigt snygga (inkl. bergen!). Speciellt i utkantsområden som mellanöstern och till viss del afrika, verkar de nya kartorna vara en rejäl uppgradering från 5th. Tycker dock inte sammantaget att  Collector's handlar om någon 'strömlinjeforming' (utom möjligtvis båtstriderna).
#69
Tycker TTS ger mycket bättre känsla för vad den andra spelaren håller på med. Man ser "handen" och ser vad den fipplar med och man kan peka på allt möjligt. (Vet att man kan typ "peka" på kartan i vissa VASSAL-moduler men det är inte lika bra och funkar inte i alla moduler och bara på kartan). Det gör att det hela blir mer interaktivt och mer likt att spela "på riktigt", tycker jag.

Så jag väljer också absolut TTS om jag får välja. Men "slår ut" vet jag inte. Ett problem med TTS är att det är skitbökigt att göra kriggspelsmoduler för att det är skitbökigt att lägga in många komponenter, typ massa olika blippar utan massa manuellt arbete, så jag ser inte riktigt hur plattformen ska kunna bli stor inom krigsspel om inte detta fixas och görs mer automatiserat + att man inte enkelt kan "expandera" stackar som i Vassal (där har däremot Granlid gjort lite innovationer).
#70
Anmäler mig med enkelrum. Vill gärna ons-sön men vet inte riktig än om det är möjligt, helgen given!
#71
Ok, bara så jag förstått rätt: Då behöver man inte avboka individuellt alltså.
#72
Ouch. Har de sagt något om mer liberala avbokningsregler? Annars, när är sista dagen för gratis avbokning?
#73
Citat från: Rydfalk skrivet 28 april 2021 kl. 11:38:38
Bord med max 4 personer i serveringen
Det har väl alltid varit 4pers per bord :) det är väl snarare antal bord per yta som var knepigt sist.
#74
Imponerande med igenomspelning av am. inbördeskriget! Själv tror jag inte jag skulle orka samma tema i mer än typ 2 spel i rad. :)

EiA verkar vara på fleras lista, kanske läge för att göra ett försök vid tillfälle. Jag äger inte ens spelet... 7 Ages kom jag på nu att jag också vill testa, ger dock inte samma orationella skimmer i min spelsjäl som de andra hägringarna.





#75
Hej,

När jag började spela krigsspel för ca 30 år sedan hann jag uppleva några stora spel innan det blev en lång paus med plugg, barn e.t.c. Nu är jag ju som bekant igång igen sedan en tid tillbaka och nu känner jag att jag saknar några spelupplevelser som en klassisk krigsspelare borde ha upplevt.  :)  Sedan länge har jag tänkt att dessa borde jag ha spelat innan jag dör (ingen specifik ordning):

Empires in Arms
Red Barricades (ASL)
World in Flames
Europa Universalis fr. 1993

Av ovanstående har jag avklarat World in Flames, det var för länge sedan med 5th Ed. och jag känner att en match Coll. Ed. skulle sitta fint. Europa Universalis har jag fått testa i alla fall, tack Delirium! Red Barricades och Empires in Arms kvarstår helt. Listan bygger helt på känslor av förundran som kvarstår från mina ungdomsår, därav inga nya spel. Kanske lite orationell och kanske finns det numera 'bättre' alternativ, men det kan jag inte ta någon hänsyn till. Och såklart, som det sig bör är det en drömmares lista, andra spel ska såklart också hinna spelas i stor utsträckning utöver detta. :D