Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - nielsen.filip

#1
Nyheter & feedback / SV: Bannlyst!?
29 november 2023 kl. 08:34:25
Jag finner stöd i stadgarna för ärendet.

Medlem som aktivt arbetar för någon med krigsspel.se konkurrerande organisation, eller genom sitt handlande skadar krigsspel.se, kan uteslutas genom beslut av kommissionen. Uteslutning omfattar både krigsspel.se, och den lokala krigsspelsförening medlemmen tillhör. Från det att ett uteslutningsärende behandlats i kommissionen tills dess att ärendet avgjorts av Greider saknar medlemmen posträtt på krigsspel.se. Utesluten medlem kan endast skriftligen ansöka om återinträde hos krigsspel.se.
#2
Nyheter & feedback / SV: Bannlyst!?
28 november 2023 kl. 18:11:26
Citat från: Scipio skrivet 28 november 2023 kl. 13:50:50
Citat från: nielsen.filip skrivet 27 november 2023 kl. 23:16:49Här försöker man gilla ett inlägg men det går inte. Ve och fasa. Jag är bannlyst!
Hmm, du är inte bannlyst ivf. så långt är jag säker
Varför du får det meddelandet just på Gilla-funktionen är mer oklart, får du ett sådant meddelande i något annat läge?

Inga sådana meddelanden i ngt annat läge och nu kan jag gilla igen. Däremot vill jag ansöka om bannlysning av Delirium.

Citat från: Delirium skrivet 28 november 2023 kl. 09:04:18Äntligen!
#3
Nyheter & feedback / Bannlyst!?
27 november 2023 kl. 23:16:49
Här försöker man gilla ett inlägg men det går inte. Ve och fasa. Jag är bannlyst!
Du kan inte se bilagor på denna tavla.
#4
Citat från: Fredrik H skrivet 28 februari 2023 kl. 18:32:58Här har vi BCS i Budapest. Jag var med i partiet under to-fre, men människomaterialet som fångats på bild körde in i kaklet. Två var helt nya på systemet, men enligt uppgift så vill flera av deltagarna köpa egna exemplar av spelet, så testet var lyckat. Jag vidhåller att BCS är Deans bästa system (bara CWB kan tävla om den titeln). Jag tycker bilden ser ut som ett foto på en stab i arbete.
Du kan inte se bilagor på denna tavla.
#5
Jag köpte och testade Test of Faith. Skavde mothårs. Satte upp och spelade mitt gamla Crisis: Sinai 1973 istället! Om nån vill köpa Test of Faith efter den här reklaminsatsen så är mitt till salu med gratis frakt till rimforsa.
#6
Andra världskriget / SV: ETO
5 oktober 2022 kl. 21:16:07
Citat från: Scipio skrivet  7 september 2022 kl. 08:54:48jmw082 på BGG har gjort ett jättejobb i att editera regelboken, scenarioboken och tabellhäftet.

Ska ni spela så är det väl värt en nedladdning.

https://boardgamegeek.com/filepage/246079/wwii-eto-2nd-rules-revised-and-reformatted

https://boardgamegeek.com/filepage/246080/wwii-eto-2nd-edition-scenarios-revised-and-reforma

https://boardgamegeek.com/filepage/246081/wwii-eto-2nd-edition-charts-and-tables-revised-and

Han har helt klart andra intressen än vad jag har. Han skriver alltså om regelböckerna till alla spel han äger!  :o  Snacka om 40-årskris.

https://boardgamegeek.com/user/jmw082/blogs
#7
Kalla kriget / SV: Dien Bien Phu
29 september 2022 kl. 20:04:44
Citat från: Fredrik H skrivet 29 september 2022 kl. 17:50:52
Citat från: Kanger skrivet 29 september 2022 kl. 17:03:46Såg att DBP spelades på FF.

Det var Multing som hade vänligheten att visa mig systemet, men vi kom inte så långt. Mycket intressant spel. Jag har sedan dess lagt Tonkin i varukorgen på Alphaspel, jag vill gärna få mer inblick i den konflikten.

Hade Tonkin uppställt här i våras men kom inte riktigt igång. Hade nog behövt en rejäl knuff. Läste dock Street Without Joy av Bernard B. Fall. Toppenbok.
#8
Citat från: Rydfalk skrivet 23 september 2022 kl. 16:55:59
Citat från: nielsen.filip skrivet 23 september 2022 kl. 10:50:49Middle scenario i enkelrum!

Skickat två mail!

mvh
/filip
Ett kan jag missa, men inte två! Du är med!
:up:
#9
Middle scenario i enkelrum!

Skickat två mail!

mvh
/filip
#10
Jag har fått en sammanställning från anonym källa som inte lyckats få konto här på krigsspel.se men som skall varit med på Friendly Fire Deluxe XI:

Dåligt!
En känd tänkare sa en gång att allt går åt helvete men problemet är att det går åt helvete så långsamt så ingen märker det! En perfekt beskrivning på "Vänlig Eld Deluxe".  Låt mig visa med ett par exempel hur långt vi fallit från någon typ av anständig standard:
  • Deltagar-antalet. 30 stycken! Vafan, vad är det för krav vi ställer? Får vem som helst vara med nuförtiden? Vinka in dom bara! Vet ni att jag till och med mötte några som spelade spel utan hexagoner! Chockerande! Nähe, dags att minska tillgängligheten på både spel och event. Vi är inte melodifestivalen!
  • Kunskapsnivån. Här skall erkännas att nivån på de tre vinnarna i quizen var väldigt hög men nu jag råkar ha insikt i hur kunskaperna ser ut från fjärde plats och nedåt. Inte roligt, inte bra! Där liknar det mer paradise hotel än fråga lund, även om utseendet mer liknar fråga lund. Dåligt! Jag tror vi får skylla på svenska skolan som vanligt. Är detta resultatet av 100 dagar för att fixa skolan?
  • Klädseln på middagen! Enklast illustrerat med en graf!
    Du kan inte se bilagor på denna tavla.

  • Spelade spel. Ojojojoj. Några idioter tog ett regelsystem de inte behärskade, ställde upp största scenariot och spelade 4 av 27 drag på 3.5 dagar. Det är stil, klass och krigsspel.se på riktigt! En ambitionsnivå och kämparanda värdig ett deluxe-event. Andra siktade lågt och spelade kortdrivna hobbyspel som "Finns i Indien", "Skitgubbe" och "Monopol Colombia". Vad kommer härnäst? COIN Cthulhu? Jag låter dessa bilder prata för sig själva:
    Du kan inte se bilagor på denna tavla.Du kan inte se bilagor på denna tavla.Du kan inte se bilagor på denna tavla.   



#11
Krigsspel / SV: På bordet
31 augusti 2022 kl. 23:16:13
Crisis Sinai 1973
Israelernas första anfall slutade i katastrof. Två pansarkompanier utslagna.Du kan inte se bilagor på denna tavla.Du kan inte se bilagor på denna tavla. 
#12
Shopping / SV: Spel säljes
31 augusti 2022 kl. 21:37:20
Napoleon inte rolig längre?  :P
#13
Shopping / SV: Lite spel till salu
30 mars 2022 kl. 23:18:12
Oj, det var många år sedan! Nu har jag köpt ett ex för ganska länge sedan. Vad som är ännu bättre är att jag faktiskt spelat spelet också!  :up:

Citat från: Temprament skrivet 30 mars 2022 kl. 15:31:22Jag har Europa universalis till salu

Citat från: nielsen.filip skrivet 30 juni 2011 kl. 22:49:43Världen är liten?

Jag hade visat intresse för att köpa Europa Universalis men var uppenbarligen lite seg eftersom jag gjorde färdigt ett annat köp.
Från vem köpte jag det andra spelet (tunisia) då? Delirium. Jag anar en vilseledande manöver...

Hur löser vi detta? Jo, johan måste köpa ett spel av mig, annars sluts inte cirkeln.

/filip
#14
Nyheter & feedback / SV: Forumet uppdaterat
30 mars 2022 kl. 23:08:46
 :|

Jag är i djup chock!

 :|
#15
Nu när jag är någorlunda återställd tänkte jag sammanfatta lite av mina intryck. Flera andra har redan redogjort för sina intryck av samma händelser, här kommer dock en helt objektiv bild.

Anlände pigg och positiv till lunchen på fredagen. Efter en supersnabb och effektiv introduktion till Stellar Horizon av Fredrik var jag redo att axla den uppgående solens lands rymdprogram i massiva 10-årsplaner. Budgeten räckte visst bara till robotiserad utforskning i sakta tempo under den första perioden... och andra... Men tack vare den höga tillförlitligheten i japansk ingenjörskonst bjöds det på stora framsteg. Kul och intressant spel i långsamt tempo. Trevliga motståndare, inget regelkrångel trots ökänd regelbok (tack fredrik) och många intressanta val. Vi hann endast med en liten del av spelet och kanske var vi också lite oroliga för att det skulle upplevas repetitivt även om vi aldrig upplevde det. Testar gärna igen. Såg att det fanns TTS-modul.

På lördagen blev jag rekryterad till "Ungdomar för en bättre Konfederation" och fick delat ansvar med Fredrik (han igen) för Hoods nordliga framryckning (GCACW – Hood Strikes North). Som tidigare noterats så fick Jonas skratta gott åt fredriks och mina strategi-diskussioner, som vi envist fortsatte att ha framför vår motståndare. Jonas lät oss dock slå fantastiska tärningsslags-serier vid kritiska tidpunkter som iallafall gav oss en illusion av att vi inte var totala förlorare. Här var också en situation där Fredriks obskyra kunskaper om inbördeskriget både var roliga, intressanta och användbara. Äntligen som Gert brukar säga. Stort tålamod och effektiv regelutlärning (det är nog inget riktigt ord) från Jonas, en superb fortsättning på min resa in i GCACW. Spelet då? Ja, det var riktigt roligt. En lite omständlig situation där unionen retirerar med sina vagnar trots hyfsat starka enheter och en tveksamt anfallande konfederation. Gillar systemet skarpt och kommer ta alla chanser att spela mer. Hade riktigt roligt hela dagen. Tack Jonas och Fredrik.

På söndagen övergav jag GCACW, hellre dumpa än bli dumpad tänkte jag och efter en kort frukostdiskussion (tekniskt sett så tog diskussion 30s och var efter frukosten) så var det dags för hjärnspelet. Eller det var iallafall vad min frus syster kallade den tidigare versionen av BIOS: Origin (som heter Origins: How We Became Human). I denna versionen var det dock mindre hjärnutveckling. Jaja, en kort sammanfattning lyder: Björn H förklarade spelet, jag och Anders förstod direkt. Vi började spela. Björn tog alla VP och sen fick vi avbryta och åka hem. Vart tog alla vägen? I den längre förklaringen så ingår att det är ett Phil Eklund-spel. Lite krångliga system som gärna går in i varandra. Blir ofta logiska när man börjar spela. Så även här. Tog dock ganska lång tid att komma in i det och vi hann inte så långt. Riktigt kul spel och trevliga motspelare, vill definitivt spela mer. Jag var så inne i spelet att jag inte märkte att alla andra hade åkt hem.

Tack för ett fantastiskt arrangemang Rydfalk och ingen tveksamhet från min sida att anmäla mig till våren även om jag fick med mig mer hem än bara minnen denna gången...