Författare Ämne: Replay av S & T Tito  (läst 1100 gånger)

Strv102r

  • General
  • *
  • Antal inlägg: 8679
    • Visa profil
SV: Replay av S & T Tito
« Svar #15 skrivet: 25 juli 2019 kl. 22:22:52 »


Tysken lokaliserar Tito! Han får tillgång till 501 SS fallskärmsjägarbataljonen för att eliminera Tito. Detta går att kombinera med en anti-gerilla operation så han kan samla upp till sju divisioner mot området där Tito finns, eliminera honom och sopa gatan med gerillaförbanden. Men han anser sig inte kunna avvara sju divisioner, eller ens någon, från bevakningen av prioriterade platser. Han väljer att bara försöka eliminera Tito. Det innebär att han offrar 501 som ju efter försöket att eliminera Tito kommer krossas av förbanden Tito befinner sig med. Försöket att eliminera Tito misslyckas, en chans på sex så inget att hoppas för mycket på, men värre är att han bara tvingas ”dra ur” ett enda GT.


Jag uppnår divisionsförmåga med partisanerna. Det gör att jag kan sopa bort garnisonen i Dalmatien helt. Återstår bara att besätta ett par orter. Jag misslyckas åter med att ta BIHAC! Annars har han bara kontroll över ZAGREB, MOSTAR och SARAJEVO i Kroatien. I Bosnien har han starka garnisoner på femordet. Annars har jag allt.


I Serbien sitter han på hela åtta platser. I Makedonien inga förändringar. Det går min väg. Jag blir snabbt starkare och han har tvingats på defensiven. Dock är upproret geografiskt begränsat till Serbien, Bosnien, Dalmatien och Makedonien. Hans ovilja att flytta trupp från de lugna provinserna har gjort det svårt att få igång något där, men nu ökar möjligheterna vilket Dalmatien visar.

Nästa GT faller hela Dalmatien. I Kroatien anfaller jag för första gången en stark garnison i Mostar, som faller. Kroatien kommer att falla nästa GT, BIHAC faller nu, och sedan ger jag mig på Slovenien och Istrien. I Bosnien är jag lugn, men i Serbien anfaller jag på stor bredd och sopar ut se serbiska kollboratörgarnisonerna och en ganska svag tysk division. Jag tar fem av åtta platser som ockupanterna höll. Kommande GT byter bulgarerna sida, så Makedonien faller, och sovjetiska och med dem bulgariska nya förband kommer in i Makedonien.

Tysken inser att nu accelererar situationen exponentiellt och kastar in handduken.

Tja, ingen dålig bild av ett framgångsrikt gerillakrig. Ganska snabbspelat.
Ola Palmquist

Spelar nu: TCS Black Wednesday, därefter GMTs Clash of Monarchs, kanske...