Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Meddelanden - Nicklas

#1
Citat från: "yvig"Är det någon som orkar förklara de nya högkvarteren i WIF? DÅ menar jag alltså när det blev HQ-I och HQ-A och att värdena steg dramatiskt. När jag spelade Fanns endast en typ och värdena var lägre. Manstein har ju tex- 8 i första värde. Hur används det? Vad är skillnaden mellan HQ-A och -I, jag är medveten om att a står för armour och i för infantry men vad är de speltekniska konsekvenserna?

Med vänliga hälsningar
/Lasse

I Wif-5 representerade HQ'n enbart stab och tross funktioner medans i WIFFE så representerar HQ't också tillhörande stridande förband.
En HQ-A har tillhörande pansarkår fungerar alltså precis som en vanlig ARM, de kan blitza göra overrun etc, medans en HQ-I har tillhörande infanterikår.

Manstiens 8(5)5 betyder att HQ't stridande enhet är det är ett 8-5 pansar(8 i combat och 5 i move) med 5 i reorg-värde

Det är ingen skillnad på HQ-A och HQ-I i egenskap utav HQ's dvs det är mittenvärdet som avgör hur bra det kan genomföra HQ-support, reorga trupper etc.
#2
Andra världskriget /
29 oktober 2007 kl. 22:32:00
Citat från: "C-N"Ytterligare ett exempel:

Allierade har Convoys och kryssare i 0-boxen
Axis har Convoys, subs och kryssare i 0-boxen samt Subs i 2-boxen.

Axis initierar sökning och committar ubåtarna.

Allierade slår 1 -> 0 eftersom det finns Axis CONVs i sjözonen
Axis slår 4 -> 3 eftersom det finns Allierade CONVs i sjözonen.

Axis hittar ingenting.
Allierade hittar med enheterna i sin 0-box. (De Allierade drar av ett från sitt sökslag då det finns Axis-CONVs i sjözonen.)

Det blir strid mellan de allierade i 0-boxen och de enheter som de väljer att slåss mot. De väljer bara Axisenheterna i 0-boxen.

Axis får 0 + 0 surprisepoäng.
Allierade får 3 + 0 surprisepoäng.

Totalt får Allierade 3 surprisepoäng som inte räcker för att undvika strid.

Det blir inte flygstrid eftersom inga plan är med.
Eftersom Axis har ubåtar och Allierade har CONVs med i striden så väljer Axis Sub-combat.

Det blir Sub-combat.
I ovanstående exempel så är uträkningarna utav Suprise points inte helt korrekta.

You get surprise points equal to:
• the modified search number in the highest section of the seabox that contains a unit you have included in the combat; and
• your opponent's unmodified search roll

Konvojer modifierar search roll dvs du får minus ett på slaget om motståndaren har konvojer i rutan, de modifierar inte search number (vilket är det värde man skall slå under för att hitta), det gör däremot närvaro utav sjöplan. I detta exemplet blir resultatet det samma (4+0) -(1+0) 3 allierade SP så det har ingen betydelse, men det kan ha det om man har en blandning utav sjöplan och konvojer inblandade.
#3
Digitala Krigsspel / WIF beta-test
9 augusti 2006 kl. 08:41:19
Jag är också en utav beta testarna och tyvärr har det gått lite trögt på sistone, Barbarossa funkar hyfsat men det är en del kvar att göra, grafiken har fått ett riktigt lyft fråns Chris version dock.
#4
Digitala Krigsspel /
5 juni 2006 kl. 12:26:46
Citat från: "Vvornth"I sommar ska jag bo i Gävle långt ifrån mina bräd- och blippspelslirande kompanjoner.  :cry: För att överhuvudtaget överleva detta är jag nog mer eller mindre tvungen att lära mig hur Cyberboard funkar. Några med tips på var man hittar spelare till sådana partier för Here I stand och World in Flames? Sedvanligt googlande ger mig mest nitar.

För både cyberboard of Vassal så finns det en Yahoo grupp för att hitta WIF spelare. Vi är en nätt liten grupp som spelar och det går mycket smidigt faktiskt. Kolla in : http://games.groups.yahoo.com/group/PetesCBWiFgame

Jag har spelat ett antal partier nu och är klart såld, mycket kul och man behöver inte ett pingisbord för att få plats med kartan.
#5
Andra världskriget /
19 oktober 2005 kl. 17:12:04
Det finns en recension på boardgamegeek http://www.boardgamegeek.com/game/2904

Spelet verkar helt klart intressant, skulle gärna spela det.
#6
Andra världskriget / Re: World in Flames
10 oktober 2005 kl. 23:36:51
Citat från: "Scipio"Hur brukar ett vanligtvis ett WIF-parti förlöpa?

S/O -39 TYskland tar Polen & danmark. Japanen inleder en offensiv där kinesen är som svagast har han tur fortsätter han för att krossa kina har han otur går han i försvar och förbereder krig mot USA.
N/D -39 Nederländerna faller
M/A 40 Belgien faller
J/A 40 Frankrike faller
Slutet av 40 antingen anfall på spanien/gibraltar eller Jugoslavien/Grekland
M/A -41 Operation Barbarossa
M/J -41 Dnepr korsas
Hösten/Vintern -41 Moskva faller
Japan anfaller vintern 41/42 tar Rabaul/singapore och Manilla omedelbart.
Sommaren 42 Tyskaran stoppas vid kaukasus.
Slutet 42 början 43  Italien faller för de västallierade
43 Allierad landstigning i väst som kör fast.
43 ryssarna kan ta tillbaka lite mark eftersom tyskarna drar trupper västerut.
44 Allierade på offensiv överallt, japan förlorar sjöherreväldet, kina avancerar.

Men det finns i och för sig inte några vanliga WIF partier
#7
Digitala Krigsspel /
19 augusti 2005 kl. 15:35:44
Jag har spelat gansk mycket World in flames under sommaren över Cyberboard vilket fungerar riktigt bra.
Betydligt bättre än Vassal som är segt och tar lång tid att ladda och javamotorn tenderar att äta upp allt mitt minne.

De movefiles man skickar i Cyberboard fungerar väldigt bra och ger en tydlig överlick över vilka brickor din motståndare använt.
#8
Andra världskriget / World in Flames strategi tips?
19 augusti 2005 kl. 15:23:00
Jag är förnärvarande involverad i ett Classic parti och skulle behöva lite tips då jag har fått ett välkommet problem att fundera på.

Jag spelar Axis och har haft ganska stora framgångar, det är nu i slutet på M/J 1940.
 Jag har tagit större delen utav Frankrike och kommer antaglien att kunna ta alla franska fabriker utom Marsielle denna turn.
Rumänien är en full ally då jag sade nej till Ungerns och Bulgariens krav efter krav på Bessarbia. Jag har tagit påde Sofia och Budapest denna turn så ungern och bulgarien kommer att erövras.

Italien är endast i krig med Frankrike och de har egentligen inte haft några stridighter förutom att jag landsatt ett HQ och en corps i Syrien och kan få in en Mech och en Inf till från libyen denna turn för att aligna Iraq, har då endast kvar en GAR i Tripoli. Egypten är välförsvarat med 1 HQ, 1 Mech och tre land corps.

Japan har gått bra mot Kina

Min ursprungliga plan var att efter Frankrike erövra grekland och på så vis aligna yugoslavien, samt att aligna Iraq och Persien om möjligt, för att sedan genomföra en 41 Barbarossa.

Nu har jag lite mer tid på mig så frågan är vad jag ska göra med den extra tiden.

Spanien och Gibraltar? Kommer jag att hinna med både det, grekland och mellanöstern och ändå kunna anfalla ryssland tillsammans med Japan 41, jag tror att det kan bli tight.

England är starkt de har endast förlorat nån convoy och har massa trupper hemma i england.
US entry ligger högt och han har gjort många options.
Ryssland har mest suttit still.


Några tips?
#9
Nyheter & feedback /
21 juli 2005 kl. 13:55:37
Hej,
 jag heter Nicklas Hjalmarsson och har spelat spel ända sedan 1979 när jag som sex år blev introducerad till det gamla Alga spelet Jägersro. Från sjätte klass spelade jag Drakar och Demoner som besatt och fortsatte med lite olika typer utav rollspel, provade också på lite GW spel, men fastnade aldrig.  PÅ gymnasiet introducerades jag till brädspel på riktigt, spelade både WIF och Empire's in Arms, men det blev sällan avslutade partier.   Jag började också att spela postspel vilket ledde till höga teleräkningar, eftersom jag tog diplomatin på allvar och alltid ringde alla 32 spelare mellan varje drag, konstruerade även ett eget postspel förlagt till medeltidens tyskland.
 1992 började jag på universitetet och gick ner mig i MUD, helt fascinerad av att kunna spela dygnet runt med folk som var lika dedikerade som jag. Jag började också besöka konvent och där brädspel var det som uteslutande spelades, i och med det så blev jag seriös Diplomacy spelare, kammade hem en andraplats på SM och en fjortonde plats på EM med ett bästa Italien och en delad rallyseger -96 tror jag det var.

Spelandet har minskat på senare år då först karriär och utlandjobb och nu senare fru och radhus tar en hel del tid. Men jag är fortfarande en dedikerad 'spelare' och spelar allt från tyska spel, till nu senast WIF via PBEM detta är hejdlöst kul och tar inte så mycket tid heller då jag kan lägga en timme eller två på kvällen när frun tittar på TV.
#10
Andra världskriget /
15 juli 2005 kl. 12:06:53
Då tid och plats för WIF är ganska begränsad så har jag spelat en del WIF med hjälp av Cyberboard, i PBEM variant.
 Jag funderar på att sätta upp ett nytt parti om det finns någon som är intresserad.
#11
Andra världskriget /
18 maj 2005 kl. 16:49:32
Det beror nog ganska mycket på vilka options du spelar med.  Jag har lyckats försvara ryssland flera gånger mot vad jag tycker är kompetenta tyska anfall, sedan kan man inte räkna med att man kommer hålla linjen i Dnepr, men att garnisornera upp Rostov, Sevastopol, Leningrad till mycket starka fästningar skall gå och retirera med huvudarmen för ett återanfall efter det västmakterna kommer till undsättning.
#12
Andra världskriget /
18 maj 2005 kl. 10:08:31
Varför förvånad att någon spelar det? I mitt tycke är det det bästa och mest beroendeframkallande spel jag någonsin spelat.
#13
Andra världskriget /
17 maj 2005 kl. 17:45:42
Jag har fortfarande inte hittat någon spelgrupp, men är fortfarande pigg på att få spela igen. Jag föredrar Classic då spelet tar tillräckligt med tid utan att onödigt förlänga det med alla tilläggsmoduler.
#14
Andra världskriget / World in Flames
13 april 2005 kl. 10:37:49
Finns det någon grupp som spelar WIF i Stockholmsområdet som kan tänka sig att ta sig an ytterligare en spelare. Jag har cirka 8 spel bakom mig med (fyra 5th ed och fyra WIFFE) endast ett har spelats hela vägen till J/A 45.

-Nicklas