Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - David Sunnergren

Sidor: [1] 2 3 ... 8
1
Historiska spel / SV: Europa Universalis 2020
« skrivet: 15 mars 2021 kl. 16:35:59 »
För den som är intresserad kan jag berätta att vi håller på med turn 10 nu.  :mrgreen:

Vackert

2
Det är förstås en svår balansgång och självklart måste det vara euro på något sätt i en sån här konvertering. En grej de har gjort är att monarker och rådgivare ihop ger dig x antal Admin, Diplo och Military power, så klart i form av kuber men ändå. Sedan använder du x power av olika slag när du gör olika actions tills du inte har fler kvar, men ofta kombineras med kostnad i dukater. Att flytta en armé med x antal land units (som begränsas av din manpower vad gäller regulars men kan kompletteras med mercenaries som så klart är dyrare) kostar 1 MIL, som exempel. En cool flirt med Age of Renaissance är att en Trade Action använder en egen kortlek med varor och tillhörande bonus för provinskontroll, t ex cloth i Flandern eller Porslin via Kina som kan ge ordentligt med klirr i kassan, och som också låter eventuella andra spelare som också har merchants i den noden få en inkomst om du väljer just den.

De har hittat en lite innovativ funktion i att man varken har hexar eller point to point utan stora areor, storlekstyp Normandie, Irland, Portugal, Sachsen som styr förflyttning (en armé och flotta går två areor/sea zones i en action). Men i varje area finns x antal abstrakt placerade provinser. Om någon av dem är fientlig måste du stanna och utkämpa ett slag, annars inte. Du kan lägga ut politiskt inflytande i en area som sedan kan användas i diplomatiska actions mot enskilda länder (Realms är korrekt term) som kanske håller ett par provinser i den arean. Du kan också ha ett Claim på en area som ger dig ett Casus Belli mot alla Realms i den arean. Självklart finns då en speciell action som heter Fabricate Claim. :)

Absurd mängd kort snackar vi, så det finns Actionkort i tre lekar, admin, diplo och militära, som hålls på hand tills de spelas ut som ledare eller plötsliga överraskningar. Eventkort finns i fyra lekar, en per tidsperiod, och ligger ute tre åt gången, en action som varje spelare måste ta varje omgång är att aktivera ett event, t ex Wars of Religion in France, som ju så klart inte fransmannen är så sugen på att aktivera. Det finns landspecifika Missions som är hemliga, och Milestones som är generella och publika (för de som spelar Twilight Imperium Secret och Public objectives). Det finns också Ideas som är genomgripande förändringar i spelmekanik, som Cannons som ger dig poäng när du tar det och även poäng när andra tar en som du redan har.

Märker att jag går igång på detta. :)

Ett potentiellt problem jag identifierat är att det norska designteamet har lagt hela tvättstället i en stor låda, spelet inkluderar en mängd olika scenarion som sträcker sig från 1444 till Napoleontid med olika konstellationer av länder och användande av kartor, och självklart blir det lite klurigt med vilka kort som används när och hur. Jag tror i det här läget att det hade varit bättre att börja lite blygsammare och kanske ha en mindre mängd scenarion i grund som folk spelar mycket och sedan släppt fler efterhand. Att ha koll på allt i utvecklingsprocessen är ju onekligen en utmaning.


Kul att läsa. Ser fram emot att ta tag i detta när de väl tryckt och levererat spelet.

3
Events / SV: Friendly Fire IX • 12 - 14 mars • DISKUSSIONSTRÅD
« skrivet: 30 januari 2021 kl. 15:41:28 »
Jag tror det är en bra inställning. Det är i betygstider, men jag kan använda den metod jag drömt om; jag slår en betygstärning och rättar bara dom som är så pass missnöjda med utfallet så de protesterar. Det är märkligt att jag inte är skolminister (fast jag kommer kräva titeln ecklesiastikminister när dom hör av sig).

Jag tänker att jag delar in mina klasser i lämpligt många grupper som får varsitt spel allokerat, sedan får de betyg efter min slutposition

1:a ger A, 2:a B osv ändå till, gud fjörbjude, 6:a F

4
Events / SV: Virtuell Galore?
« skrivet: 7 december 2020 kl. 20:42:44 »
Kan vi inte gurgla oss i handsprit och vältra oss i absinth istället?

5
Events / SV: LinCon 2021 • 13:e - 16:e maj
« skrivet: 26 november 2020 kl. 08:05:12 »
Det här måste vara första gången som det är positivt att det är långt till ett konvent

6
Events / SV: Virtuell Galore?
« skrivet: 24 november 2020 kl. 22:43:38 »
Det här låter jätteintressant. Jag har typ noll erfarenhet av att livespela digitalt men jag tror det är roligare att vara uppkopplade än typ PBEM. Så det blir lite event av det hela.

Personligen tror jag inte vi kommer se lättsamma restriktioner den här sidan April. Så det är lika bra att planera något online !

Vad tror folk på för format och spel?

Sluta säg så. FFdLux är inte i fara sa hen och slog händerna för öronen

7
Events / SV: Friendly Fire VIII • 25-27 september 2020 • DISKUSSIONSTRÅD
« skrivet: 30 september 2020 kl. 14:35:38 »
Vi får komma ihåg att köpa öl etc för de pengarna i vår.

Vi köper rätt bra med öl av dem så de blir nog redan kompenserade...

Men men, fler öl i vår

8
Events / SV: Friendly Fire VIII • 25-27 september 2020 • DISKUSSIONSTRÅD
« skrivet: 29 september 2020 kl. 22:50:37 »
Kollade inte och de fick slänga kvittot.

9
Events / SV: Friendly Fire VIII • 25-27 september 2020 • DISKUSSIONSTRÅD
« skrivet: 19 september 2020 kl. 21:10:44 »
Versailles 1919 låter intressant. Det vill jag gärna få en recension av vid någon måltid

10
Events / SV: Friendly Fire VIII • 25-27 september 2020 • DISKUSSIONSTRÅD
« skrivet: 19 september 2020 kl. 21:07:27 »
Satan vad kul du ska bli. Efter att ha missat vårens pga symptom ska det jävligt kul att träffas, spela och döda på heltid.

11
Events / SV: Friendly Fire VIII • 25-27 september 2020 • DISKUSSIONSTRÅD
« skrivet: 29 augusti 2020 kl. 18:49:27 »
Ja, det är jag som är skyldig entreprenör i detta projekt.  :P

Jag har samlat de jag visste var intresserade av att prova på och vi förbereder oss innan. Majoriteten ville börja 1492 så vi kör därifrån och *kanske* klarar första perioden över en helg, om det ger mersmak finns plan för onlinespel efteråt samt att fortsätta på annat konvent. Sedan kan man diskutera om "hinna med" är rätt terminologi för EU, som du vet är det ett spel som måste få avnjutas i sin egen takt.

Absolut. Ser fram att komma in i ert spelrum men är väl bäst jag tar haklapp för risken för dräggel är stor... :)

12
Events / SV: Friendly Fire VIII • 25-27 september 2020 • DISKUSSIONSTRÅD
« skrivet: 28 augusti 2020 kl. 19:21:01 »
Jag blir lycklig när jag ser att det står Europa Universalis i spelschemat (och jag utgår ifrån att det är originalet då nya ej är tryckt än).

Vad har ni tänkt spela för scenario och hur många turns räknar ni med att hinna med?

13
PM:a gärna kontaktuppgifterna eller - om du är en grognard - skriv åtminstone ett fullständigt namn! Christian som delat rum en gång med Crustav kunde jag hitta hyfsat snabbt...


Är det inte lättare för dig att säga att om korrekt anmälan inte görs så är man inte anmäld?

Du har ju skrivit hur en anmälan ska gå till (vilket jag såklart inte följde...)

14
Och för att det måste sägas: Ska vi köra det på FF hösten 2020?  :mrgreen:
:D

...fast Villiam är säkert på.

Absolut

15
Att man ska ha det råder ingen som helst tvekan om, och då deluxe-varianten (med Ryssland och Ottomanerna) så klart. Om man måste kickstarta är osäkert. Jag måste göra det, även om War Room-upplevelsen av Kickstarter var lite skakig. Jag ser inget hittills som jag ogillat men har inte detaljstuderat reglerna.

/Björn

Kanske inte EU-expert men har åtminstone spelat igenom hela kampanjen en gång:

Ja det måste man har jag insett.

Sidor: [1] 2 3 ... 8