Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - silversixx

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 81
31
Shopping /
« skrivet: 8 augusti 2013 kl. 21:04:01 »
Dåså! Eftersom du citerade Björn så blev jag väldigt fundersam. Antagligen supertydligt för dig, Pierre och Björn-Pierre, men inte för mig.

32
Shopping /
« skrivet: 8 augusti 2013 kl. 16:23:27 »
Jag läste Jons inlägg tre gånger, men jag förstår fortfarande inte vem Pierre är. Om det inte nu är så att Börn egentligen heter Björn-Pierre. Svensk best och fransk, eh, man.

33
Events /
« skrivet: 27 juli 2013 kl. 20:03:42 »
Citat från: "Fredrik Hornegård"
Hade denna eminenta tillställning ägt rum på sveriges framsida istället för i Götet hade jag gärna gått. Imponerande att få till så stor variation på evenemangen, två tummar upp! Hoppas att allt går som det ska.  :up:

Det tar inte så lång tid att ta sig ner ;) Dessutom är den så kallade framsidan en jävla ödemark när det kommer till figurspelande. Ni är för upptagna att göra karriär och vänja av er era ursprungsdialekter att ni inte hinner med era hobbys ;)

34
Events /
« skrivet: 27 juli 2013 kl. 01:16:05 »
Mina herrar. Jag är medveten om att termen "figurspel" är lite främmande för många av er. Och att bara tanken att flytta någon som representerar en soldat, och inte en division skrämmer er lite. Men, låt det inte hindra er från att besöka konventet under helgen.
 Vi har en hel spelbuffé att erbjuda under helgen. Utöver turneringar i Bushido, X-Wing och Warmachine så kommer det bli en jävla massa demande av nya spel, bland annat Fire & Sword och mycket annat mysigt. Vi kommer ha butiker på plats och vi hoppas även kunna erbjuda deltagarna en plats att grilla och ta det lugnt mellan varven. Kort och gott, vi satsar på att bli det största nordiska figurspelskonventet och de allra mysigaste.
Här är ett litet axplock av helgens spel.

Fallout


Pyrates (Escape from Hygge Island!)


Hak Nam


Hjärnor!


Fistful of Rust

35
Events / Gubbspel Galore IV: 30:e Augusti till 1:a September
« skrivet: 10 juli 2013 kl. 14:22:26 »
Då var det dags igen mitt herrskap! Konventet som ger 90% av forumets besökare en huvudbry och frågetecken hurvida detta har med spelhobbyn att göra eller inte. De resterande 10% tjoar och tjimmar, så det är för dessa jag slänger upp en blängare om årets figurspelskonvent även här.

Det är med sann glädje som vi ger er Gubbspel Galore IV - Sveriges enda dedikerade figurspelskonvent (Och Nordens största!).



Det blir en helt vansinnigt fullspäckad helg med fantastiska dioraman, galna scenarion, nagelbitande turneringar och ögonbedövande vacker terräng. Vi hoppas även kunna erbjuda en unik konventfigur, målartävling, Bring-and Buy och lite mer smått och gott.
Årets tema är "Marint". Vad det nu innebär är upp till varje medarrangör, och vi ser fram emot de tolkningar som kommer dyka upp!
https://galoregbg.wordpress.com/

För att kittla era historiska smaklökar lite extra så kommer ett gäng herrar köra både Matthew Hill (Bull Run) och lite 30-årskrig med en jävla massa hästar och infanteri.

Ta en titt på vår facebookgrupp för att ta del av nya arrangemang som poppar upp med jämna mellanrum
https://www.facebook.com/pages/Gubbspel ... 8167078995

Varmt välkomna!

36
Nyheter & feedback / Re: Hjälp! Andreas är utelåst
« skrivet: 4 juli 2013 kl. 15:34:07 »
Citat från: "BigPapaBear"
Andreas Lundins konto spärrades när han försökte byta mejladress. Nu kommer han inte in och får inte kontakt med supporten.

 :lol:

37
Historiska spel /
« skrivet: 10 juni 2013 kl. 17:33:05 »
Är det inte så att det finns två R Berg och där den ena är lite halvdan och produktiv, och den andre är det motsatta?

38
Historiska spel /
« skrivet: 2 juni 2013 kl. 11:04:43 »
Du är så hardcore!

Hoppas du får någon form av erkännande och respekt för det här :)
Annars får du göra ett eget spel...

39
Andra världskriget /
« skrivet: 21 maj 2013 kl. 23:42:50 »
Återkom till mitt sms istället ditt ålahue!

40
Boxen /
« skrivet: 16 april 2013 kl. 15:48:19 »
Citat från: "Mode"
Citat från: "Elias Nordling"
Ska tillägga att jag inte visste att även Gripen kunde använda vägnätet för start och landning. Trodde det var en specialitet för Viggen som berodde på dess motor.
Vägbaser har vi använt för det mesta av attack- och jaktflyg åtminstone sedan 50-talet. Även Schweiz har ett vägbassystem och jag har en gång sett det med en rote F-5E. Vet inte säkert om det används för F/A-18 men principiellt bör det inte vara något problem.

Jag bodde i Schweiz i lite över 2 år, och det var en spännande känsla att helt plötsligt åka på en 5-filig motorväg, som efter ett par kilometer blev 2-filig :) Och det är på mer än ett par platser i landet (Jag rörde mig i området Bern, Neuchatel, Lausanne, Verbier och Geneve, så jag kan inte uttala mig om de nordöstra delarna.)

41
Boxen /
« skrivet: 15 april 2013 kl. 13:32:15 »
Citat från: "Elias Nordling"
Som påpekades redan från början är ju minst lika märkligt att vi gör stridsflygplan, och argumentationen att vi MÅSTE göra det måste se rätt fånig ut utifrån. Under kalla kriget var logiken i det betydligt mer... logisk.

Man kan göra ett antagandet att ett lands valda militärproduktion (för de håller de flesta I-länder på med), är en reflektion över hur landet uppfattar sin egna nuvarande, och framtida insats för landets säkerhet. Nu tänker jag mig mindre I-länder. Och inte de större aktörerna så som England, Frankrike, Usa osv.

En liten tanke bara.

42
Boxen /
« skrivet: 15 april 2013 kl. 11:50:47 »
Sen bör man ha i åtanke att Italien har utvecklat egna stridsvagnar sedan första världskriget. Att de inte var något vidare bra i vissa avseenden* har inte hindrat dem från att fortsätta. Som Ola skriver, det har lite med komplex och självbild att göra. Stridsvagnstillverkning= Militär stormakt.

*Italien tillverkade faktiskt efterkrigstidens sötaste Tanketter. Även om CV-35 var vältningsbar så länge man var runt 10 personer som välte... Vilket gjordes vid något tillfälle under Etopiendebaclet.

43
Andra världskriget /
« skrivet: 6 april 2013 kl. 10:22:08 »
Björn är flottnedtyngd...

44
Events /
« skrivet: 27 mars 2013 kl. 10:34:52 »
Citat från: "Andreas Lundin"
Citera
Varför berättar ingen för mig när det är WaRII som vankas?

Gjorde han inte just det?  :P

Bra datum att boka in det på ;)
Hade jag vetat det tidigare så hade inte behövt betala 350 kronor i inträde...
Man kan inte ha kommunalanställda till nåt gott alls märker jag :down:

45
Events /
« skrivet: 27 mars 2013 kl. 09:34:14 »
Citat från: "tinG"
#Fredagsmys
#WaRII

Vi kommer fira Gothcon/långfredag med Wacht am Rhein på Hisingen.

Klippt & skuret ur min senaste internrapport:
Citera
KG Peiper har på fm 17 dec intagit Malmedy. Resterande 1SS PzD har stött på visst amerikanskt motstånd mellan Malmedy och St. Vith där de påträffade och överraskade delar av US 7.ArmD som var på marsch för att understödja US VIII Corps. 12ss PzD avancerar tätt bakom och håller hö flank. St. Vith fortsatt i amerikansk kontroll men flankerna börjar nu hotas, dels från norr där 18 VGD avancerar genom skogarna och dels från söder där 116 PzD tillslut kommit över Our vid Bad Rauburg (stvn?). US 112 rgt/28.ID slåss förtvivlat men tappert för att täcka VIII Corps' artilleri som nu snabbt försöker gruppera mot nordväst.

'Skyline Drive' framför Clervaux är nu helt under tysk kontroll. 2 PzD har intagit staden och försvararna börjar blicka över axeln mot vägen till Bastogne. Söder om Clervaux har 26 VGD och 5 FsjD korsat floden Clerf och avancerar mot US 28.IDs HQ i Wiltz.

Tyska 7 Armee har nu lyckats etablera ett brohuvud söder om Sauer men verkar förnärvarande nöjda med detta. Striderna har trappats av efter att amerikanerna evakuerade Diekirch. Amerikanska förstärkningar har börjat anlända, dels ett regemente ur US 4.ID och under eftermmiddagen väntas de första delarna av US 10.ArmD använda väster om Ettelbrück.

Förstärkningar har även kallats från US 9 Army i norr. Förutom 7.Arm har även tre infanteridivisioner dirigerats in i striden. 1.ID, 9.ID och 30.ID är på marsch söderut för att försöka stoppa 6SS Pz.Armee's framryckning.

Hur går offensiven? Historiskt... Med andra ord: "åt skogen!"

Men Ulf verkar nöjd!!

Det är bara att höra av sig om man är intresserad av ett gästbefäl!

 :up:

:(
Varför berättar ingen för mig när det är WaRII som vankas?

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 81