Forumnyheter:

SMF - Just uppdaterat!

avatar_tinG

Operational Combat Series (The Gamers/MMP)

Startat av tinG, 29 mars 2005 kl. 00:32:53

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 Gäst tittar på detta ämne.

tinG

Jovisst!

Det bör helt enkelt finnas en tråd för OCS på detta forum!

Den obligatoriska 'Game design'-frågan om ZOC, skala, MP's och jämförelsen med GMT's EFS har redan varit uppe till debatt på annat håll. Föreslår att fortsättning följer här... om behov finnes. ;)

I Göteborg pågår för tillfället ett parti Guderian's Blitzkrieg II. På Föreningen Ylva har jag ställt upp min kopia av spelet. Vår kampanje har precis inletts. Vi är inne på tredje rundan. Bilder och lite kommentarer kring händelseutvecklingen kan avnjutas på min nyskapade webbplats(novis på detta hantverk):

Guderian's Blitzkrieg II

mvh Jonas
Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
-- Napoleon Bonaparte

Mattias Rönnblom

#1
Sedan något år tillbaka har vi oftast haft ett OCS-spel igång här i Linköping. Vi har dock bara kört på de mindre spelen; Sicily, Korea och Tunisia.

Fk Ståhl

#2
Mors,

Jag har just avnjutit de fenomenala bilderna från Guderians Blitzkrieg II på Jonas hemsida. Kanonbra!
Väntar med spänning på fortsättningen!

Matts
Matts Dagerhäll
Pålsboda/Hallsberg

Scipio

#3
Ojoj, vad det där ser roligt ut. Nu blir man väldigt sotis på er där nere i Götet.   :)

Får väl se om man inte kan lyckas dra igång en GB2 kampanj själv någon gång i framtiden eller kanske möjligtvis en EFS kampanj i stället.

När beräknar ni att ni har hunnit färdigt!   :D
"No boom today. Boom tomorrow. There's always a boom tomorrow"

tinG

#4
18:e oktober 1941, Smolensk, Ryssland.
Högkvarteret för Armegrupp Center.

Situationen vid Vyasma på väg att stabiliseras och de fientliga styrkorna väster om staden beräknas inom ett partre dagar vara oskadliggjorda. 3.PzA har under de sensate två veckornas hårda strider tagit mycket svåra förluster, framförallt i pansar. Infanterikårerna ur 2. och 9.A har nu nått fram till den av fienden nyetablerade fronten framför Moskva.

4.PzA har också tagit förluster mot en starkt numerärt överlägsen och aggressiv fiende syd och sydost om Vyasma. 2.PzD står nu framför Kaluga sedan divisioinen misslyckats med att ta staden med ett överraskningsanfall utfört av motorcykelbataljonen utan varkan artelleri eller flygunderstöd. Vi vet nu att fienden är stark och välfölrsörjd i detta området.

Bryansk intogs den 16:e oktober efter en hård stadsstrid lyckades våra infanteridivisioner driva ut fienden. Detta kommer betyda en avsevärd förbättring vad gäller underhållssituationen för Guderians 2.PzA som under en dryg veckas tid tvingats till inaktivitet på grund av bränslerestriktioner. Våra mekaniserade och motoriserade divisioner har här sedan Tyfoons början bekämpat en aggressiv fiende som ständigt hotat armegruppens södra flank med anfall främst från L'Gov och Kursk. Under den senaste veckan har dock 25.mID och 3.PzD samt IRGD lyckats bekämpa fiendens 40.arme och intagit L'Gov. Vid Kursk ahr våra trupper också nu övertaget och även den staden kommer sannolikt snart att falla.

Nordost om Orel/Mtzensk står tre mekansiserade divisioner redo för operationer mot Tula och Kaluga. Dessa kan snart sättas iverkaet och då i samverkan med Hoeppners 4.PzA väst om Kaluga. Öster och söder om Orel/Mtzensk finns inget fientligt motstånd och flygrekongnisering i riktning mot Voronez tyder på att området är helt oförsvarat.

Enda oron är nu att säsongsskiftet allvarligt kommer försvåra våra operationer. Enligt meteriologerna kommer vädret den kommande veckan att försämras och en period med regn och fallande temperaturer är att vänta. Lyckligvis har nu efter Bryansks fall förbindelsen Smolensk-Bryansk-Orel nu säkrats!


Fältmarsalk F. von Bock


ps. Ryssarna vann åter initiativet för nästa runda. Vädret Light Mud, Flight. Supply 10 SP och NO replacements. Dock 6-7 RD's i förstärkning.

/Jonas
Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
-- Napoleon Bonaparte

tinG

#5
GBII sidan uppdaterad till runda 15:e October...

19:e Okt
Light Mud
22:a Okt
Clear OCH tysk flip-flop !! = ryssen behöver klara en PMC +3 för att överleva sin spelarrunda...

/Jonas
Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
-- Napoleon Bonaparte

A F

#6
Citat från: "tinG"PMC +3 för att överleva sin spelarrunda...


"PMC" ?

Delirium

#7
Tror Jonas syftar på begreppet Player Morale Check. Ska man läsa mellan raderna verkar det finnas risk för att ryssarna kastar in handduken.
1914

A F

#8
Citat från: "Delirium"Tror Jonas syftar på begreppet Player Morale Check. Ska man läsa mellan raderna verkar det finnas risk för att ryssarna kastar in handduken.

Alltså: "bryter spelaren ihop"?

Delirium

#9
Jupp. Ska man gå efter vad som hände igår verkar Jonas arbeta med psykologisk krigföring genom att även komma senare till spelmötena.
1914

A F

#10
Citat från: "Delirium"Jupp. Ska man gå efter vad som hände igår verkar Jonas arbeta med psykologisk krigföring genom att även komma senare till spelmötena.

Typisk diva. Kjedjeröker, roar sig med krigsspel-groupies & läser högt ur "Om Kriget" (på tyska, givetvis) så fort det inte är hans tur. :up:

tinG

#11
Citat från: "Anders Fager"Typisk diva. Kjedjeröker, roar sig med krigsspel-groupies & läser högt ur "Om Kriget" (på tyska, givetvis) så fort det inte är hans tur. :up:

LOL :up:
Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
-- Napoleon Bonaparte

tinG

#12
Uppdaterad: GBII Oct 19

22 Oktober rundan slutförs imorgon kväll, men här en ögonblicksbild från Tula-fronten som är under uppbyggnad. Tyskarna har tre pansardivisioner i området och horder av kårenheter av hög kvalitet! Det enda som saknas är supply...... *suck*  :ultra:



/Jonas
Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
-- Napoleon Bonaparte

tinG

#13
GBII AAR uppdaterad till runda 22:e Oktober...

22:a Okt
Clear OCH tysk flip-flop !!
26:a Okt
Clear OCH tyskt initiativ! = fortsatt press på ryssarna.

/Jonas

"There's nothing like autumn in russia!"
Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
-- Napoleon Bonaparte

tinG

#14
Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
-- Napoleon Bonaparte