Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Historiska spel / SV: Replay av 3Ws Peter the Great.
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 23 januari 2019 kl. 09:53:07 »


Det svenska infanteriets höger kör snabbt över den halvfärdiga knappt försvarade redutten. Huvuddelen av infanteriet ser ut att gå vänster om redutterna. Kavalleriet under Rhenskiöld rider framåt ännu längre till vänster medan dragonerna under Creutz går till höger om infanteriet.

Andra halvfärdiga  och tredje färdiga redutten faller till infanteriet, men nu börjar step loss trilla in på svensken. Kavalleriet ser ut att söka en kringgång av hela försvaret med redutter och dragoner. Jag avdelar stor del av bakre dragonlinje för att rida ut i flanken och möta hotet.


Det svenska infanteriets stormanlopp hejdas. Men en omfattning är på gång genom skogen med hans infanteris yttersta vänster.
2
Events / SV: Blippspel Galore 2019
« Senaste inlägg av jerry skrivet 23 januari 2019 kl. 08:58:38 »
Vietnam ??
Hur mycket körde ni ?

Nu blev jag avis att jag valde Borås.....

Hej Jerry,

Vi körde givetvis bara ett delscenario för att öva på Search and Destroy Ops. Robert och jag lär oss långsamt, tror det är dryga år år sedan vi spelade Vietnam sist. Scenariot heter Masher/White King

Jo jag förstod det , ett av mina livsmål är att någon gång få sätta upp detta spel.
3
Historiska spel / SV: Replay av 3Ws Peter the Great.
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 22 januari 2019 kl. 20:27:11 »


Utgångsläget. Det ryska lägretvär väl enkelt att urskilja i nermanat av bilden. Snett upp till höger från lägret finns två linjer dragoner och därefter sex refutter parallella med dragonerna. Sedan fyra refutter vinkelrätt ut mot det svenska infanteriets utgångsgruppering. De två yttersta är inte färdiga och är bara bemannade av arbetsstyrkor. Av kartan bakom det svenska infanteriet finns det svenska kavalleriet.
4
Events / SV: Friendly Fire de luxe V den 15-17 mars 2019
« Senaste inlägg av Rydfalk skrivet 22 januari 2019 kl. 20:26:24 »
...2...
5
Events / SV: Blippspel Galore 2019
« Senaste inlägg av tinG skrivet 22 januari 2019 kl. 19:37:20 »
Vietnam ??
Hur mycket körde ni ?

Nu blev jag avis att jag valde Borås.....

Hej Jerry,

Vi körde givetvis bara ett delscenario för att öva på Search and Destroy Ops. Robert och jag lär oss långsamt, tror det är dryga år år sedan vi spelade Vietnam sist. Scenariot heter Masher/White King
6
Events / SV: Friendly Fire de luxe V den 15-17 mars 2019
« Senaste inlägg av Rydfalk skrivet 21 januari 2019 kl. 19:53:08 »
Tillbaka på 3...
7
Historiska spel / Replay av 3Ws Peter the Great.
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 21 januari 2019 kl. 18:52:25 »


Också av Peter Englund. Samma system som Lesnaja. Liknande brickor.Stor karta. Detalj nedan.


8
Historiska spel / SV: Replay av 3Ws Lesnaja.
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 21 januari 2019 kl. 18:47:58 »


Svensken envisas med sin höger snarare än att dra ur den bakåt. Jag fortsätter anfallen i hans center.


Men till sist drar han resten av högern bakåt.


Svensken grupperar för ett sista droppens försvar framför trossfororna. Han får in lite förstärkningar som hjälper till att skapa en linje.


Jag anfaller med min höger, och med min nyanlända vänster, Bauers dragoner.Men Bauer hejdas, och ytterligare svenska förstärkningar stabiliserar hans vänster vid bron.


Men hans vänster kan inte hålla emot utan viker. Även centern vacklade. Bauer kommer ingenstans.


Slutläget. När mörkret faller är kollapsen i gång.

Rysk seger.

Systemet funkar. Inte så mycket krom direkt. Men enkelt och snabbspelat.
9
Events / SV: Blippspel Galore 2019
« Senaste inlägg av jerry skrivet 21 januari 2019 kl. 09:10:20 »
Hej alla!

Tack för ännu ett trevligt spelsamkvämande. Efter ett skönt fredagshäng med snack och skvaller blandat med diverse setup:ande det blev fullfart på aktiviteterna under lördagen. Vår generöse värd Patrick minglade runt och såg till att alla trivdes och arrangemanget löpte på utan tillbud vid sidan av de som orsakades på spelbräderna.

Själv blev jag mer än nöjd då jag fick nästan 4 spelsessioner under bältet:

  • Downtown (GMT) med Peter
  • Vietnam (VG) med Robert
  • 2 x Wing Leader (GMT) med Elias

Ser nu fram mot Rimforsa Strand!

J

Vietnam ??
Hur mycket körde ni ?

Nu blev jag avis att jag valde Borås.....
10
Events / SV: Blippspel Galore 2019
« Senaste inlägg av aegneus skrivet 20 januari 2019 kl. 23:25:57 »
Lika trevligt som alltid!  Hann bara med en dag i år. Det blev två John Butterfields - fick testa (sådär 2-3 år efter alla andra? ) Enemy Action:Ardennes - väldigt trevligt system och jag ser fram att spela det på något roligare än Ardennerna när det kommer :).

  Sedan tog vi med oss två bandbröder och utsatte rymden för den fria marknaden i Spacecorp - GMT-Euro som var lätt att komma in i och häftigt i skalhoppen mellan de tre epokerna  - det började lite blygsamt med en rymdstation vid L4, sedan en bas på Mars, men eftersom alla andra hittade något som fick igång produktion av VP och det enda jag hittade på Mars, Asteroidbältet och runt Jupiter var vatten och liv, så jag bestämde mig för att roll with och ignorera produktion. Mina genetiskt modiferade rymdmänniskoapor slutade spelet som radiationsimmuna upptäckar- och kolonisationsexperter som utvecklat förmågan att komma ut på topp i businessdeals med Humans v1.0 och dessutom hann snickra ihop en instant transmitter... och slutade en poäng efter Pontus som körde mer på renodlat 'kör fabrikerna för VP varje gång jag får en chans'. Kul! Potentiellt köp och spelar definitivt nästa gång jag chansen.

Downsides: du kan nog råka illa ut om du åker på helt fel exploration chits om du satsat på en viss rutt. Fast egentligen tror jag du då skall var agil och mixa upp din strategi. Får inte känslan av att singlemindedness är nödvändigt för att vinna. Och om du får helt fel kort, men jag fick aldrig känslan att jag var maktlös mot bad draws - eftersom du alltid kan använda andra spelares Infrastructure blir du nog aldrig utelåst från att göra något.

Upsides: Väldigt smidigt system med snabba turns och utan direkt konflikt utom en INTENSIV kapplöpningskänsla om exploration spots. Jag tyckte också väldigt mycket om hur man bygger sin egen Infrastruktur och att man kan använda alla andra spelares infrastruktur / baser när man vill (de får kort från draw pile som belöning och det kändes fantastiskt väl avvägt som 'kostnad' ). Ett bra spelbart alternativ till High Frontier :)

Tack till Patrick, och extra tack för den mycket läckra äppelkakan! (Du hann väl spela ordentligt ändå?)
 
Sidor: [1] 2 3 ... 10