Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Events / SV: krigsspels-mem och gratis spel
« Senaste inlägg av Granlid skrivet 17 mars 2018 kl. 21:48:06 »
2
Events / SV: krigsspels-mem och gratis spel
« Senaste inlägg av Nisse skrivet 17 mars 2018 kl. 21:09:57 »
Otroligt roliga och fynda inlägg!
3
Andra världskriget / SV: Replay av GMTs Invasion: Norway
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 17 mars 2018 kl. 16:57:19 »


Tyskarnas fortsatta anfall mo t norr och väster från Oslo med mer och mer nytillförda förband får mig att dra mig upp i mer lättförsvarad terräng. Tysken frambaserar mer flyg från Tyskland till Kjeller flygplats öster om Oslo. Sedan tidigare är Bf-109 och 110 samt JU-87 baserade på Fornebu.


Tyskarna tillför huvuddelen av den division som landsteg i Stavanger till Kristiansand för att anfalla rakt norrut genom passen mot Bergen. Men samtidigt landstiger en fransk brigad i Stavanger och slänger ut de tyska försvararna. Den tyska divisionen får nog en annan uppgift än vad som var tänkt. He-111 frambaserar till Kjevik flygplats utanför Kristiansand.


Ett brittiskt anfall mot Trondheim slås tillbaka, men bara med största ansträngning. Något behöver göras av tysken. Det överväldigande flygunderstöd tysken har runt Oslo matchas av det brittiska fartygsartilleriet vid Trondheim.
4
Events / SV: krigsspels-mem och gratis spel
« Senaste inlägg av nielsen.filip skrivet 17 mars 2018 kl. 12:31:23 »
 :D
5
Andra världskriget / SV: Replay av GMTs Invasion: Norway
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 17 mars 2018 kl. 08:22:06 »


Tyskt spaningsflyg, eller ubåtar, upptäcker de skadade Rodney och Repulse som sakta stävar mot Scapa Flow. De tyska ubåtarna har ingen egentlig roll som vapenbärare i spelet då deras usla torpeder gjorde dem helt impotenta i fälttåget historiskt. Tysken sänder ut sina JU-88 mot dem och lyckas sänka Repulse då hangarfartyget Furious Gladiators misslyckas med att skydda de stora fartygen.


Tyskarna börjar landa in mer trupp och tar terräng norrut såväl som västerut från Oslo. Norrmännen fortsätter vara anmärkningsvärt tuffa. Brohuvudena i Kristiansand och Stavanger binds samman. Bergenbrohuvudet är helt isolerat.


Tyskarna sitter mets still i Trondheim. Han omdisponerar de tillfälliga sjömansskyttebataljonerna som skapats av överlevande sjömän från alla sänkta krigsfartyg. 24 brittiska gardesbrigaden rör sig mot Trondheim från söder medan 146 brigaden rör sig mot sydväst och Gulbrandsdalen som leder ner till Oslo.


Ett norskt anfall mot Narvik avvisas, men tyskarna försvagas.

6
Andra världskriget / SV: GTS Rules 1.1 vs 2.0
« Senaste inlägg av Rydfalk skrivet 16 mars 2018 kl. 20:03:17 »
NU är jag intresserad, men jag plockar den från BGG.
7
Events / SV: krigsspels-mem och gratis spel
« Senaste inlägg av Klas Malmström skrivet 16 mars 2018 kl. 18:22:52 »
"Stulen" från FB.
8
Andra världskriget / SV: Replay av GMTs Invasion: Norway
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 16 mars 2018 kl. 16:53:43 »


Tyska undehållskonvojer på väg mot Oslo löper gatlopp mellan brittiska ubåtar.


Tyskarna tar sakta terräng runt Oslo. Norrmännen är förvånansvärt sega! Inte för att värdena på brickorna är något anmärkningsvärt, utan tyskens tärningsslag är osannolikt ogynnsamma. Hade detta hänt i verkligheten så hade värdena på de norska brickorna varit anmärkningsvärda. Vid Kristiansand och Stavanger tar tysken terräng inåt land. I Bergen är det mer en Anzio-situation.


I Trondheim sitter tysken still på staden och flygfältet. Två brittiska brigader landstiger i olika mindre hamnar väster om staden.

Im Norden nichts neues.
9
Andra världskriget / SV: Replay av GMTs Invasion: Norway
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 16 mars 2018 kl. 14:46:31 »


Jag låter en transportfartygsgrupp stäva mot Trondheim från Skottland som förberedelse för en motoffensiv med brittisk-franska landsatta förband. Det upptäcks av tyskarna som låter alla tillgängliga JU-88 anfalla. Jag upptäcker dessa och mina Hurricanes och Blenheim lyfter från Skottland liksom Gladiators från hangarfartyget Furious. En JU-88 poäng plockas ner. Resten sänker en transportpoäng.
En ansenlig flottstyrka utanför Norge nu. Jag låter slagkryssaren  Renown och jagargrupperina i norr gå in i Narviks hamn med det norska pansarskeppet Eidsvoll. De gör rent hus bland de tyska jagarna och torpedbåtarna, men Renown skadas.


Jag gör samma sak med min huvudstyrka längre söderut. Ledda av tre slagskepp, Rodney, Warspite och Valiant går den in i Trondheim. Tyskarna har en del fina fartyg där också, bland annat Gneisenau, men någon chans bör de inte ha.Resultatet är både förutsägbart och överraskande. Alla tyskar sänks, men de tar med sig Warspite och skadar både Rodney och slagkryssaren Repulse!


10
Events / SV: Friendly Fire v.10 9 - 11 mars 2018
« Senaste inlägg av Andreas Lundin skrivet 16 mars 2018 kl. 07:45:25 »
Härliga bilder!
Hur var Democracy under Siege?
Sidor: [1] 2 3 ... 10