Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Historiska spel / SV: Replay av GMTs Won by the Sword
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 21 oktober 2017 kl. 17:47:34 »
Dags igen! Fälttåget 1644 i sydvästra Tyskland. Mercy har en armé in Landsberg väster om München. Turenne står i Colmar. Turenne har inte pengar att betala sin armé så den vägrar marschera. En stor del av den består ju av fderätt pekuniära weimarianerna. Mercy upphandlar furage och marscherar därefter snabbt mot nordväst genom västra Franken mot Wurzburg och den vit—röda flaggan i överkant på kartan. Där börjar han låta armen födas av landet på det met brutala sättet. Det är ju fiendeland och furageringen innebär inte samma sak som i eget land. Marschen går västerut mot Hessen—Darmstadt och ner söderut in i Pfalz mot Alsace Allt med fackla och värjan i högsta hugg. Under tiden drabbas Turenne av deserteringar i stor skala efter att de missnöjda knektarna plundrat det egna landet och när han till sist  får pengar att betala med drabbas armen av en epidemi. Det är en försvagad Turenne som ska försvara Alcase mot Mercy. Trots det väljer han att acceptera drabbning norr om Strasbourg. Det slutar illa. Turennes armé utplånas nästan helt och även om Mercy tar tunga förluster så är han nu herre på täppan i ett försvarslöst fiendeland. Turenne viker österut in i Baden.Turenne sätter Baden i brand med sitt stora rövarband, armé är det ju knappt längre, så Mercy avdelar de Werth med kavalleri att slutgiltigt göra upp med Turenne. Han kommer i kapp i östra Baden medan Mercy belägrar Strasbourg. Turenne vägrar överge sitt artilleri och krigsbyte och erbjuder motstånd. Han briljerar dock och de Werth gör det inte. Bajrarna slås i grunden.


Enghien anländer i nordväst med en ny fransk armé. Turenne rör sig mot Enghien med allt byte. Strasbourg vägrar kapitulera och faller för en stormning. de Werth avdelas på nytt med minimalt kavalleri för att plundra ut bygden framför Enghien. Turenne marscherar fort och förenas med Enghien.

2
Historiska spel / SV: Replay av GMTs Under the Lily Banners
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 21 oktober 2017 kl. 16:37:07 »


På min höger anfaller jag och oddsen är i min favör. Även med mediokra tärningsslag kommer den främsta franska linjen kollapsa. Men jag slår tre nollor på raken. Bara när jag ska kolla hur det går gör Mercy slår jag nio! Mitt anfall misslyckas men Guiche är ju seg som sirap i minusgrader så de Werth bör få tid att rädda det hela.
Turenne fortsätter gruppera inför anfall och centern pressar sig genom flaskhalsen, också som sirap i minusgrader.


Turenne anfaller till sist och det blir som vanligt ett blodbad i skogen där han tar mycket mer stryk än jag. Jag backar lite men flanken håller. Centern byter till open order för stt öka tempot men Turennes resultat uppmuntrar inte längre till att fullfölja planen. Guiche nyttjar inte sin övertag som börjar rinna honom ur händerna. Jag tar chansen som ges reglerna att utropa stridspaus vilket slutligen gör att Guiches möjligheter grusas.


Läget efter stridspausen. Slutläget tillika. Då det aldrig blev någon frontal stormning har båda sidor mycket mindre förluster än historiskt, men bajersk seger så klart.


3
Andra världskriget / SV: SCS AfB - kort AAR
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 21 oktober 2017 kl. 16:20:55 »
Framåt! Gå på, marsch!
4
Shopping / SV: GMT Games Euro-Friendly P500 Shipping Option: Holland '44 och Arquebus
« Senaste inlägg av Pratgranat skrivet 21 oktober 2017 kl. 13:23:03 »
Jag har heller inte fått något mejl om Holland '44.

Förra gången fick jag mejl från Posten, samma dag som de ringde på dörren och levererade.
5
Events / SV: Krigsspelsrummet @BSK 35
« Senaste inlägg av Jon skrivet 21 oktober 2017 kl. 12:38:09 »
Jag kommer nog på lördagen. Något spel på g? Någon som är sugen på lite variable combat, såsom Operation Typhoon? Eller sätta sig in i Fall Blau? Eller nåt multiplayer?
6
Andra världskriget / SV: SCS AfB - kort AAR
« Senaste inlägg av Tysken skrivet 21 oktober 2017 kl. 12:31:43 »
Turn 5 Tysk
Vad vore anfallsstyrkan utan luftunderstöd? Den massiva Tyska markstyrkan på norra sidan om rullbanan Smolensk-Vyazma gå till anfall. Än en gång kan de Tyska styrkorna riva upp ett hål i den Ryska frontlinjen. Striderna är hårda. De överlevande Ryska enheter retirera mot Safonovo och fångas upp av den 103:e Inf div som försvara byn. Den 18 Pz Div som har ryckt framemot Dorogobyzh svänger och anfalla Safonovo söderifrån, dock försvara sig Ryssarna skickligt och Pz Div förlora sitt Pz Reg (18:e Pz Reg i 18:e Pz Div). Dorogobyzh falla och tas utan strider av det 25:e Pz Reg (7:e Pz Div).  Izdeshkovo falla genom en kringgående manöver av den 19:e Pz Div som inringa de Ryska trupperna i Safonovo. Diverse Inf enheter etablera defensiva positioner som binda ihop de Tyska trupper i Dorogobyzh med Yartsevo. Den 17:e Pz Div förfölja Ryska enheter som drar sig tillbaka i oordning mot Pusii. 2 Tyska Inf Div försöka ta sig söderifrån till Zharkovskyy för att bryta de Ryska försvarsställningar på andra sidan floden W Dvina. Deras anfall slås blodig tillbaka trots att Ryssarna befinner sig i oordning efter tunga flyganfall. Krichev falla i Tyska händer och enheterna rycka fram mot Roslavl. De lyckas dock inte att tar de Ryska framskjutna försvarsställningar. Istället så bryta de genom söder om Roslavl i ett område som hölls av en svag Rysk Inf Div.

Nu känns det väldig tydlig att de Tyska anfallsstyrkorna (Pz/Mot Div) är på upphällning, deras anfallsstyrka gå på "ångarna i tanken". De är slitna och Tyskarnas ersättningar är obefintlig. Frågan är nu om man skall pressa fram anfallet (vilket kräva att man kasta in de försvars starka Inf Div i striden) och förstör så många av Ryssarnas enheter som möjligt samtidig som man ta VP's eller skall man vara defensiv och försöka hålla områden?? Ryssarna är inte heller speciellt starka, även om det känns att de få en liten fördel. Just nu balanseras det på en knivsudd. Väldig spännande att spelet kan skapa den typ av känsla.

Tyskarna ha hittills tagit 21 VP, dvs det är 19 Ryska VP kvar = minor Tysk seger.

Förluster: 14 Tyska Reg mot 56 Ryska Div
7
Historiska spel / SV: Replay av GMTs Under the Lily Banners
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 21 oktober 2017 kl. 08:36:55 »


Turenne börjar traggla sig genom skogen i open order. Jag reagerar genom arr skicka ut två musketerarenheter på vänstra flanken ut i spenaten. I övrigt avvaktar fienden.


På min vänster får båda sidors musketerare kontakt i skogen. Del av fienden flyr. Den franska centern gör täten till höger marsch och rör sig för att fullfölja bakom Turenne. Detta framför mina kanoner på höjden. Och de måste genom en flakhals i terrängen på vägen. Min motspelare har ju en stark motvilja mot frontanfall mot befästa väl försvarade höjder, men denna manöver känns som om Enghien skulle blivit efterklok och nu ångrar sin stridsplan och behöver justera hela slagordningen. Kanske bättre stt göra helt om och gå till lägret igen och ställa upp rätt från början i morgon? Men då blir det ju inget spel....  Jag omgrupperarar lite tungt infanteri från centerns reserv mot vänster flank.


Den franska centerns omgruppering fortsätter långsamt och plågsamt. I skogen på min vänster grupperar båda för kraftmätningen. Jag ser en möjlighet att om min fina kavallerihöger kan slå den franska motparten så kan den därefter falla i den franska centernkolonnens rygg. Fransmannens weimarianer är lika bra som mina bästa, men jag har Mercy och de Werth som ger mig ett enormt ledningsövertag. Jag förbereder anfall och försöker skapa oordning hos fienden med två störande föranfall. Det går bara sådär.
8
Shopping / SV: GMT Games Euro-Friendly P500 Shipping Option: Holland '44 och Arquebus
« Senaste inlägg av paco skrivet 20 oktober 2017 kl. 22:23:21 »
Okejdå. Jag har inte fått något mejl ännu.

Först som får sitt paket vinner!
9
Shopping / SV: GMT Games Euro-Friendly P500 Shipping Option: Holland '44 och Arquebus
« Senaste inlägg av plforest skrivet 20 oktober 2017 kl. 12:41:56 »
Har också beställt Arquebus och Holland med P500 men inte fått något mejl.

Envoyé de mon Moto G (5) en utilisant Tapatalk

10
Boxen / SV: Photobucket?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet 20 oktober 2017 kl. 11:31:10 »
Tack, ska testa.
Har kollat runt en del, och upptäckt att av olika anledningar varnar folk för flera. Lite av en djungel...
//Rickard
Sidor: [1] 2 3 ... 10