Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Historiska spel / SV: Replay av GMTs Clash of Monarchs
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet Idag kl. 05:38:19 »


Browne marscherar sin nya armé till Glatz, men Schwerin ingriper och möter upp. Slaget blir oavgjort.
Richelieu går till Wesel för att inleda en belägring. Madame Pomadour ser till att Contades får befälet över armén i Düsseldorf.


Zastrow marscherar till Minden, lämnar trupp till Cumberland, och går vidare till Münster.
2
Historiska spel / SV: Replay av GMTs Clash of Monarchs
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 16 juni 2021 kl. 19:13:14 »


Fransmännen agerar resolut. Med kortet En avant! omgrupperas armén i Strasbourg till Düsseldorf och en ny armé gör entré i Venlo.


Cumberland marscherar över Verden, där han hämtar mer trupp, och fortsätter till Minden.


F2 marscherar över Pirna och tvingar med sin fyrfaldiga överlägsenhet sachsarna till kapitulation då de inte hinner undan.
3
Shopping / Köpes: Red Storm
« Senaste inlägg av jansv skrivet 16 juni 2021 kl. 10:48:24 »
Är det någon som vill bli av med ett välskött exemplar så säg till!
4
Historiska spel / SV: Replay av GMTs Clash of Monarchs
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 16 juni 2021 kl. 04:37:49 »


Sommaroperationerna 1757 börjar med att Keith marscherar åt nordväst till Dresden där han övertar belägringsartilleriet från F2, varefter han fortsätter till Pirna för att belägra sachsarna. Rutowski försöker dra ur söderut, men hinner inte. Rutowski skulle kunna dra sig in i fästningen, men vill inte låta sig stängas in och så småningom kapitulera medan F2 håller Karl på avstånd, så han vågar åter ett slag, denna gång mot Keiths kår. Keith är starkare och vinner slaget, och Rutowski såras. Sachsarna retirerar söderut.

Nu gynnas jag av de österrikiska hovets interna dynamik! Ärkehertig Karl nås av rykten av att han baktalas vid hovet i Wien och beslutar sig för att det är det mest akuta han kan ägna sig så han lämnar sitt befäl för att ta tag i saker som är viktiga på riktigt. Daun blir nu chef för armén i väst.Daun marscherar sin armé till Prag. Här var det nära att han fick marschera till sachsarna och absorbera dem. men då hade F2 kunnat kringgå i väster och nå Prag bakom Daun. Prag hade inte fallit innan Daun hade kunnat försöka undsätta, men F2 är vassare defensivt än Daun offensivt. Ledsen sachsare...

5
Shopping / SV: La Bataille d'Auerstædt
« Senaste inlägg av Wade skrivet 15 juni 2021 kl. 09:15:38 »
Miloman fixade ett ex. åt mig så nu är jag nöjd.
6
Historiska spel / SV: Replay av GMTs Clash of Monarchs
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 15 juni 2021 kl. 08:18:02 »


Preussaren brandskattar Sachsen.

jag hade tänkt att låta Nadasdy marschera från Olmütz till Glatz och belägra fästningen där som ett första steg i en återervövring av Schlesien, men en snabb mental spelning av händelseförloppet visar att det är för sent på hösten för det.

Så operationerna 1756 slutar där. den sachsiska armén är kvar intakt i Pirna. en preussisk besvikelse. Men österrikaren har inte ens börjat återta Schlesien. också en besvikelse.

Vinterns diplomatiska spel ger att Frankrike går med i kriget på Österrikes sida till sommaren genom att anfalla Hanover, vilket drar in Storbritannien på Preussens sida. Ryssland går med på Österrikes sida till hösten.

Vårens styrkeuppbyggnad ger att ärkehertig Karl i kraft av sin rang, absolut inte sin duglighet, tar befälet över Brownes armé. Denne tröstas med att ta över Nadasdys styrka. Daun får befälet över styrkan i Pressburg längt i sydost strax utanför bilden. Det är ju inte den fördelning jag velat se, men du kan ju inte placera en ärkehertig i befäl över en sekundär styrka. Preussaren biffar upp F2, Keith och Schwerin, men även Lehwald uppe i Königsberg.

7
Historiska spel / SV: Replay av GMTs Clash of Monarchs
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 14 juni 2021 kl. 12:16:39 »


Browne rör sig från Kolin mot Ferdinands kår i Teplitz. Ferdinand drar ur norrut utan strid till Chemnitz.

Browne förföljer norrut till Chemnitz, men F2 ingriper från Dresden och förenar sig med Ferdinand.


F2 har med Ferdinand 23 000 man infanteri och 4000 kavallerister mot 22 000 infanteri, 4000 kavalleri, men ett starkt fältartilleri hos Browne. All in all jämnstarka.
slaget blir helt oavgjort. Det preussiska infanteriets överlägsna eldkraft kontras av det österrikiska kavalleriets motchocker. Båda sidor tappar 4000 man. Men jag väljer att låta Browne falla tillbaka till Teplitz.

8
Shopping / SV: La Bataille d'Auerstædt
« Senaste inlägg av Miloman skrivet 13 juni 2021 kl. 14:25:26 »
Finns i Göteborg!   :ultra:
9
Historiska spel / SV: Replay av GMTs Clash of Monarchs
« Senaste inlägg av Strv102r skrivet 12 juni 2021 kl. 16:34:50 »
Äntligen spel FtF!F2 inleder med att spela "Invasion of Saxony". Han delar upp sin armé i tre kårer där F2 själv börjar med att marchera över Lepzig, där fästningen kapitulerar omedelbart, till Dresden. Rutowski konstaterar att han är jämnstark med F2 kår och väljer att kasta tärningen. I slaget som följer tappar båda 2000 man, men Rutowski får retirera, i ordning, till Pirna. Keith marscherar över Wittenberg och Torgau till Zittau och Ferdinand går till Tenlitz. Österrikarna mobiliserar mer trupp, bland annat anländer drygt 10 000 man från Ungern till Pressburg.

F2 inleder en belägring av Dresden.

Österrikarna skickar kroatiskt lätt kavalleri för gerilla-operationer i såväl söder som norr.

Dresden faller snabbt.
10
Historiska spel / SV: Heart of Darkness
« Senaste inlägg av Magnus2 skrivet 11 juni 2021 kl. 17:08:21 »
Nice nice supernice.
Beställt på Alphaspel som f n är enda butiken som har det i sortimentet.
Sidor: [1] 2 3 ... 10